Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volum în onoarea magistratului Marin Voicu, lansat la Universitatea „Ovidius” Constanța

ro

24 Oct, 2024 15:47 637 Marime text


Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA), din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), organizează vineri, 25 octombrie 2024, lansarea volumului „Forța și fragilitatea dreptului în fața provocărilor lumii contemporane. In honorem Marin Voicu”, editat de Adrian Stoica, Anca Niță și Anthony Murphy.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10:30, în Sala Senatului, Campus Corp A (Aleea Universității, nr.1).
 
Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Adrian Constantin Stoica, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative, și de Nicoleta Solomon, directorul editurii Solomon.
 
„Acest volum, creat cu sprijinul colegilor, prietenilor și foștilor studenți ai profesorului Marin Voicu, reprezintă nu doar un elogiu adus realizărilor sale academice și profesionale, ci și un testament al influenței sale durabile asupra celor care au avut privilegiul de a-l cunoaște și de a lucra alături de el. Majoritatea lucrărilor care compun volumul « Forța și fragilitatea dreptului în fața provocărilor lumii contemporane. In honorem Marin Voicu » tratează « forța și fragilitatea dreptului », sau mai bine spus, acea preeminență a dreptului care trebuie (sau ar fi necesar) să existe atât în raporturile dintre instituțiile europene și cele ale statelor membre UE, cât și în raporturile cetățenilor cu instanțele naționale și instituțiile naționale ori europene”, precizează prof. univ. dr. Adrian Constantin Stoica.

Lucrarea „Forța și fragilitatea dreptului în fața provocărilor lumii contemporane. In honorem Marin Voicu” a fost publicată în data de 22 octombrie 2024, la editura Solomon.

Profesorul Marin Voicu are o carieră de aproape 40 de ani în magistratură, în decursul căreia a fost primul judecător al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar și cadru didactic titular sau asociat la mai multe universități din țară.
 
Citește și:
Lansarea cărții despre domnia lui Ștefan cel Mare, la Universitatea „Ovidius” Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii