Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:56 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să citești o carte? ​Biblioteca Județeană Constanța face recomandări interesante

ro

05 Apr, 2023 08:32 1240 Marime text

Biblioteca Județeană Constanța face recomandări pentru iubitorii de lectură.  

Iată ce puteți citi: 

• „Noi suntem Români : (nimeni nu-i perfect)”, de Radu Paraschivescu, Editura Humanitas, 2022. O carte de eseuri care descrie cu mult umor societatea românească în pandemie. Articolele au apărut în diverse publicații în ultimii ani și au fost adunate într-un volum cu intenția, potrivit autorului „de-a construi, din fraze și cuvinte, un posibil chip al României în care trăim și muncim, în care ne bucurăm și ne întristăm, în care iubim și suferim”.

• „A fost odată ca niciodată : Partidul Comunist Român : 1921-2021 : Pentru o istorie dezinhibată a „viitorului luminos”, Editura Polirom, 2021. „La împlinirea unui secol de la crearea Partidului Comunist Român, lucrarea de față propune o amplă reconstituire a începuturilor fenomenului care a determinat într-o măsură covârșitoare traiectoria istorică a României în ultima sută de ani. Valorificând un important material documentar și dovedind o remarcabilă capacitate analitică, autorii textelor reunite în volum prezintă o imagine detaliată a extremei stângi românești...” (Adrian Cioroianu, coordonatorul volumului)

• „Macedo-românii”, de Nicolae Cușa, Editura Ex-Ponto, 2022. Este o lucrare amplă, care se bazează pe documente de arhivă. „Sunt publicate aici numele acelor familii de macedo-români care au sosit / au venit în România odată cu colonizarea oficială, aprobată din 1925 de statul român, în Cadrilater sau Dobrogea Nouă, cum era numită, cu cele două județe Caliacra și Durostor și recolonizarea din 1940, odată cu pierderea Cadrilaterului prin Tratatul de la Craiova din 7 septembrie, semnat de România și Bulgaria; recolonizare care s-a făcut în Dobrogea Veche, în județele Constanța și Tulcea”. Autorul accentuează faptul că „macedonenii-armâni se aflau sau erau veniți în România, cu mult înaintea acestei colonizări organizate oficial în 1925”.

• „Sindromul de burnout”, de dr. Valeria Herdea, dr. Ileana Lucia Brînză, Editura medicală Amaltea, 2018. În societatea postmodernă pe care o traversăm, se remarcă dificultatea omului de a se adapta la un ritm infernal al vieții – atât acasă, cât și la locul de muncă, în familie sau în societate. Criza de adaptare la viteza amețitoare a vieții se manifestă în mai multe forme, printre care sindromul de burnout. El se poate întâlni în multe domenii de activitate, inclusiv în domeniul medical. Cartea se adresează în primul rând profesioniștilor din sănătate, dar nu numai.

Vino la Bibliotecă, la secțiile de împrumut și vei găsi aceste cărți și multe alte noutăți!, transmit reprezentanții instuției. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii