Walter Ghicolescu împlinește 52 de ani. Cântăreț de muzică folk, dar și profesor de matematică care a predat la Constanța
Walter Ghicolescu împlinește 52 de ani. Cântăreț de muzică folk, dar și profesor de matematică care a predat
15 Jul, 2023 16:19
ZIUA de Constanta
3237
Marime text
- Deși este cunoscut ca muzician, interpret și compozitor de muzică folk, începuturile carierei sale s-au intersectat cu matematica
- Walter Ghicolescu a predat matematica la Constanța, la școala generală „Bogdan Petriceiu Hașdeu”
- Ca artist, Ghicolescu abordează un stil muzical divers și în continuă transformare, excelând cu precădere în zona muzicii folk / folk – jazz / blues – gospel / country și rock
Mâine, pe 15 iulie, Walter Ghicolescu împlinește vârsta de 52 de ani.
Deși este cunoscut ca muzician, interpret și compozitor de muzică folk, începuturile carierei sale s-au intersectat cu matematica.
El își are originile în Călărași, oraș în care a urmat școala generală și Liceul teoretic „Nicolae Bălcescu”, secția matematică – fizică, între anii 1986 – 1990.
Ulterior, Walter Ghicolescu a plecat în București, unde s-a înscris la Facultatea de Inginerie, secția Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Politehnicii. A absolvit în anul 1996.
El a mai făcut o facultate, fiind vorba de Facultatea de Matematică, secția Matematică – Informatică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. A studiat acolo în perioada 2000 – 2004.
Walter Ghicolescu a predat matematica la Constanța, la școala generală „Bogdan Petriceiu Hașdeu”.
Ca artist, Ghicolescu abordează un stil muzical divers și în continuă transformare, excelând cu precădere în zona muzicii folk / folk – jazz / blues – gospel / country și rock.
A cântat pe versurile unor poeți clasici consacrați precum: Nichita Stănescu, Adrian Păunescu, Marin Sorescu, Ion Minulescu etc., dar și pe versurile create de poeți contemporani. Amintim aici nume ca: Eduard Zalle, George Mihalcea, Clara Mărgineanu ș.a.
Călărășeanul a menținut spiritul pedagogic în cadrul Asociației Culturale Walter Ghicolescu, predând lecții de muzică, armonie, chitară și voce.
El a făcut parte din proiectele culturale și asociațiile: cenaclul Flacăra (din 2008), cenaclul Totuși Iubirea, Flota de Folk (Constanța, 2011 – 2012), școala de chitară FOLKISTIK și FOLKTROTTER.
În carieră, Walter Ghicolescu a prestat, în calitate de invitat, varii recitaluri, la cunoscute festivaluri de muzică folk precum: Folk You, OM BUN, Vamadus Folk, FestudIS Iași, Bistrița Folk, Chitara Dunării Călărași, Mediaș Cetate Seculară sau Floare de Colț Sighet.
Activitatea lui a fost recunoscută prin următoarele premii:
- Trofeu la Festivalul Național de muzică folk FestudIS Iași – 2002;
- Premiul I la Festivalul Național de muzică folk Floare de Ger, Calafat – 2003;
- Premiul III la Festivalul Național de muzică folk OM BUN, București – 2003;
- Premiul Radio România la Festivalul Național de muzică folk Festivalul Castanilor, Ploiești – 2004;
- Premiul Radio România la Festivalul Național de muzică folk Bistrița Folk, Bistrița – 2004;
- Premiul I la Festivalul Național de muzică folk Baladele Dunării, Galați – 2005;
- Premiul I la Festivalul Național de muzică folk Bistrița Folk, Bistrița – 2007;
- Premiul II la Festivalul Național de muzică folk Omul cu o chitară, Brăila – 2007;
- Premiul I la Festivalul Național de muzică folk Folk T, Târgoviște – 2008.
Citește și:
La mulți ani, Nicu Alifantis! Constanța, unul dintre locurile unde artistul a concertat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii