Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Drapelului Național, marcată și la Biblioteca Județeană Constanța

ro

26 Jun, 2024 20:47 521 Marime text





 
  • Astăzi, pe 26 iunie 2024, România a sărbătorit Ziua Drapelului Național, un moment cu semnificație puternică și profundă, o ocazie de a ne uni și de a ne reafirma mândria, identitatea națională și apartenența la această frumoasă țară.
 
Copiii înscriși la Code Kids împreună cu voluntarii Bibliotecii Județene Constanța au sărbătorit Drapelul României, un simbol al demnității și al unității noastre, care ne aduce împreună ca popor și ne reamintește valorile și tradițiile pe care le purtăm în inimile noastre.
 
Potrivit unui anunț al Bibliotecii Județene Constanța, copiii au descoperit că Ziua Drapelului Național este și momentul potrivit pentru a ne reaminti de eroii noștri și de jertfele pe care le-au făcut pentru ca noi să trăim în libertate și demnitate. Drapelul nostru a fost purtat în luptă de către soldații noștri, care și-au sacrificat viața pentru apărarea țării și a valorilor noastre. Astfel, la 26 iunie 1848, la Fântâna Albă din București, drapelul tricolor al României a fost înălțat pentru prima dată, devenind astfel simbolul luptei pentru libertate și independență.

Cele trei culori ale tricolorului – roșu, galben și albastru – reprezintă valorile fundamentale ale națiunii noastre. Roșul simbolizează curajul și sacrificiul făcut de strămoșii noștri în lupta pentru libertate, galbenul reprezintă bogăția și prosperitatea țării noastre, iar albastrul reprezintă speranța și credința într-un viitor mai bun.
 

„Am descoperit împreună că Drapelul României este prezent în multe aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. Îl putem vedea fluturând mândru pe stadioane în timpul meciurilor sportive, în clădirile instituțiilor publice iar purtarea și înălțarea lui este o expresie a respectului și recunoștinței față de țara în care ne-am născut și în care trăim. Sărbătorind Ziua Drapelului României, ne angajăm să păstrăm și să promovăm valorile pe care le reprezintă. Ne dorim ca această zi să ne inspire, să ne motiveze să fim mai buni și să transmitem acest simbol generațiilor care urmează.
Și pentru că AZI este despre FOTBAL, am spus și noi într-un singur glas….
HAI, România!!”, spun reprezentanții bibliotecii.


 
 
Citește și
 
Biblioteca Județeană ConstanțaAngelo Mitchievici și Ovidiu Dunăreanu prezintă antologia „Poezia mării”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii