Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Nationala sarbatorita la Mangalia

ro

30 Nov, 2007 00:00 1380 Marime text
1196364344.jpg

Importanta evenimentului va fi relevata atat prin lucrari de specialitate, dar si prin prezentarea unor momente artistice sustinute de catre elevi

Pe 1 Decembrie 2007 se implinesc 89 de ani de la Marea Unire a romanilor, eveniment de o deosebita importanta pentru destinele natiunii, ce marcheaza intrarea societatii romanesti intr-o noua etapa a evolutiei sale istorice. Din 1990, ziua de 1 decembrie a devenit Ziua Nationala a Romaniei. Pentru a sarbatori aceasta zi, Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia, in colaborare cu Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Muzeul Marinei Romane, Muzeul Militar National Filiala Constanta, Biblioteca Municipala Mangalia, UM 02196 din Mangalia, Liceul Teoretic Callatis Mangalia, Liceul Economic Mangalia, Scoala nr. 1 Mangalia si Scoala cu clasele I-VIII Dulcesti, organizeaza maine, incepand cu ora 09.30, la muzeul callatian, manifestarea culturala intitulata: "1 Decembrie 1918 - Marea Unire a Romanilor". In deschidere, drd. Sorin Marcel Colesniuc, cercetator stiintific la Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia, va vorbi despre evenimentele care au dus la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918: unirea Basarabiei, unirea Bucovinei si, in final, unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania. Programul manifestarilor se va incheia cu momentul cultural-artistic "Unire in cuget si simtiri", sustinut de elevii Colegiului Economic Mangalia, in colaborare cu elevii Scolii nr. 1 Mangalia.

Autoritatile locale depun jerbe de flori la Monumentul Eroilor

Incepand cu ora 11,00, administratia locala in colaborare cu Garnizoana Mangalia organizeaza un program de manifestari la Monumentul Eroilor din Piata Republicii, care va debuta cu intonarea imnului national. Programul cuprinde o slujba de pomenire si evocarea semnificatiei Zilei de 1 Decembrie de catre Comandantul Garnizoanei, Primarului Municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus. Manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romanilor se vor finaliza cu depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori la Complexul monumental si cu defilarea garzii de onoare.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii