Vine iarna, bine-mi pare că Regia dă cu sare Angajații RAJDP, plătiți la fiecare fulg depus pe carosabil
Vine iarna, bine-mi pare că Regia dă cu sare: Angajații RAJDP, plătiți la fiecare fulg depus pe carosabil
29 Dec, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
1975
Marime text
La sfârșit de 2014, iarna se „zburlește “la noi, arătându-şi puterea.
Meteorologii au instituit încă de ieri de la ora 20.00 cod galben de ninsori și viscol în județul Constanța. Fulgii de nea au început să cadă încă de sâmbăta îmbrăcând teritoriul Dobrogei și, implicit, toate șoselele într-o mantie albă. Totuși, căderile abundente și prelungite de zăpadă sunt aducătoare de bucurie. Nu doar pentru copiii care abia așteptă să iasă la săniuș, ci pentru Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța. Și aşa pentru că de anul acesta, Consiliul Județean Constanța (CJC) a decis ca Regia să fie plătită doar atâta timp cât acționează efectiv pe drumurile județene. Aleşii judeţeni au votat, în cadrul ședinței din 3 decembrie, ca Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri să primească bani pentru deszăpezire doar dacă va ninge.
În cadrul şedinţei din 3 decembrie, aleşii judeţeni au votat pentru proiectul de aprobare a tarifelor pentru deszăpezire şi combaterea lunecuşului pentru iarnă 2014-2015, tarife ce vor fi aplicate de RAJDP Constanţa, în calitate de operator, în relaţia cu CJC, care prevede ca plată să se facă în funcţie de... efortul depus. „Este primul an când, practic, vom plăti celor de la regie (n.r. RAJDP) exclusiv munca pe care o vor face, nu şi pregătirea. Dacă nu ninge, nu le vom plăti nimic. Astfel sperăm să nu mai fie niciun fel de discuţii vizavi de sumele pe care le plătim către Regia Judeţeană de Drumuri pentru deszăpezire “, a explicat atunci vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir.
„Luăm dintr-un buzunar şi băgăm în altul“
Întrebat de ce abia anul acesta s-a putut lua această măsură, anii trecuți Regia primind sume consistente de bani pentru a face acest serviciu, indiferent de cantitatea precipitațiilor depuse, vicepreședintele Cristinel Dragomir a replicat: „Aşa a fost contractul, noi am semnat la începutul anului un contract de delegare nou de gestiune şi s-au mai schimbat lucrurile, astea erau cutumele“. „La ora actuală, regia are suficiente utilaje, nemaifiind nevoită să închirieze, pentru că, până acum, se plătea, practic, numai pentru utilajele care se închiriau de la alte societăţi. Acum, regia are suficiente utilaje proprii prin dotările făcute de-a lungul anilor, şi, ca atare, angajaţii regiei sunt plătiţi că sunt angajaţii regiei permanent “, a precizat Cristinel Dragomir. „Acum avem suficiente utilaje la Consiliul Judeţean, adică la regie. Bugetul pentru intervenţiile de iarnă este nelimitat, în funcţie de cât vor acţiona. Noi o să ştim exact cât a lucrat fiecare utilaj, pe fiecare drum, în baza raportărilor şi în funcţie de asta vom şi plăti regiei judeţene“, a adăugat alesul judeţean cu atribuţii de preşedinte al CJC. „Practic, luăm dintr-un buzunar şi băgăm în altul, că regia e tot a noastră, a Consiliului Judeţean “, a conchis Cristinel Dragomir. „Nu le mai plătim şi pregătirea. Sunt tarife pe ore pentru fiecare utilaj în parte, au fost făcute calcule pentru fiecare material antiderapant care se distribuie”, a menţionat Cristinel Dragomir în ședința din 3 decembrie.
Practic, în condițiile date, interesul Regiei este ca muncitori să lucreze efectiv pe timpul iernii, activitatea lor fiind monitorizată, întrucât în funcție de eforturile depuse va veni și (răs) plata.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii