Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:22 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce nu s-a spus despre ambulanţa BMW X5 din dotarea Arhiepiscopiei Tomisului

ro

13 Apr, 2012 01:41 6431 Marime text
cap_1.jpg„La acest moment, serviciile ambulanţei sunt destinate exclusiv angajaţilor Arhiepiscopiei Tomisului, laici şi clerici. (...) De asemenea, şi familiile preoţilor şi angajaţilor Arhiepiscopiei pot beneficia de aceste servicii, ei solicitându-le prin intermediul Arhiepiscopiei"

Limuzina Arhiepiscopiei Tomisului, respectiv BMW-ul X5 donat de Centrul Medical Iowemed, a devenit cunoscută la nivel naţional, iar potrivit unor voci, slujitorii Domnului de la malul mării ar fi singurii din ţară care se pot mândri cu un astfel de bolid. Conform normelor în vigoare, Ministerul Sănătăţii obligă ambulanţele private să aibă inscripţionat numărul Serviciului Naţional Unic Apel de Urgenţă 112, însă autospecialele trebuie să aibă menţionate, în acelaşi timp, cu un scris mai mare, numărul serviciului privat de ambulanţă la care poate fi acesta apelat. Cu toate acestea, limuzina donată Arhiepiscopiei Tomisului nu are inscripţionat decât „112". Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Vasile Popescu, ne-a declarat că autospeciala BMW nu a fost înregistrată în evidenţele serviciului pe care îl conduce. La rândul său, Călin Gavrilaş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, susţine că maşina în cauză „este omologată A2, anume pentru pacienţii care nu necesită asistenţă în timpul transportului sau transport cu aparate, ceea ce înseamnă că nu poate fi solicitată să intervină la urgenţe".

Ambulanta.jpg

„Activitatea ambulanţei este gestionată de cei de la Clinica Iowemed, cu care avem un parteneriat încheiat la sfârşitul anului trecut, însă nu vă pot spune pe ce termen este încheiat", a mai continuat Călin Gavrilaş. Potrivit acestuia, „autospeciala este omologată A2, anume pentru pacienţii care nu necesită asistenţă în timpul transportului sau transport cu aparate, ceea ce înseamnă că nu poate fi solicitată să intervină la urgenţe". „La acest moment, serviciile ambulanţei sunt destinate exclusiv angajaţilor Arhiepiscopiei Tomisului, laici şi clerici. În acest sens, este de precizat că există şi un cabinet al clinicii care funcţionează tot pentru angajaţii Arhiepiscopiei. De asemenea, şi familiile preoţilor şi angajaţilor Arhiepiscopiei Tomisului pot beneficia de aceste servicii, ei solicitându-le prin intermediul Arhiepiscopiei. Acesta este un prim pas în cadrul parteneriatului şi intenţionăm ca pe viitor să ne extindem pe această latură, socială, să ne adresăm unui public mai larg. În prezent, ambulanţa este condusă de un şofer angajat de către Iowemed", conform lui Gavrilaş. Întrebat cum s-a ajuns tocmai la un X5 şi dacă autospeciala este înregistrată şi pusă la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a precizat că acestea sunt întrebări la care doar Iowemed poate răspunde. De asemenea, acesta a mai spus că BMW-ul X5 a venit gata inscripţionat de la clinica medicală. La rândul lor, reprezentanţii Clinicii Iowemed, prin recepţionerul medical Veronica Nicolae, ne-au transmis că „nu facem niciun comentariu cu privire la acest aspect", referitor la întrebările noastre legate de parteneriatul încheiat cu Arhiepiscopia Tomisului. Cu toate acestea, am încercat să contactăm, din nou, conducerea Iowemed, sens în care le-am lăsat numărul de contact, dar până la închiderea ediţiei nu au revenit cu precizări.

BMW, „mascat" 112 la mişto?

ambulanta_-_cladire_Arhiepiscopie.jpg

Specialiştii spun că, potrivit normelor în vigoare, Ministerul Sănătăţii obligă ambulanţele private să aibă inscripţionat numărul Serviciului Naţional Unic Apel de Urgenţă 112, însă autospecialele trebuie să aibă menţionate, în acelaşi timp, cu un scris mai mare, numărul serviciului privat de ambulanţă la care poate fi acesta apelat. În acest sens, este de precizat că operatorii 112 nu fac mai mult decât să redirecţioneze apelurile de urgenţă către instituţiile abilitate să intervină la intervenţiile solicitate, respectiv Jandarmerie, Poliţie sau Serviciul de Ambulanţă, operatorii 112 acţionând doar ca un filtru. Decizia privind ce echipaje vor fi trimise acolo unde au fost solicitate sau, în cazul ambulanţei, dacă va fi sau nu trimis un echipaj privat le aparţine exclusiv reprezentanţilor instituţiilor solicitate. Foarte interesant, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Vasile Popescu, ne-a declarat că autospeciala care deserveşte Arhiepiscopia Tomisului nu a fost înregistrată în evidenţele serviciului pe care îl conduce. Iar aceasta, în condiţiile în care acelaşi purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului ne-a declarat că „noi am primit mai de mult ambulanţa, de pe la sfârşitul lunii ianuarie. Presa este cea care s-a sesizat acum".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ciobanu Vasile 17 Apr, 2012 15:54 Teodosie, nu neg e binecunoscut cu pseudonimul Sp...dar nu puteti nega ca este unul dintre cei mai muncitori din tagma arhiereasca. Mai pe scurt fratilor...prea sfintitul 90% din timp se deplaseaza cu masina si slujeste prin tara si in eparhia dumnealui. Are nevoie de o masina sigura, rapida si sa nu fie oprit in trafic, cand sofeaza arhidiaconii Stefanel,Marinel, sau preotii consilieri ca turbatii cu 180 - 240 km/h. Salvarea este caumflajul perfect pentru a nu fi oprit in trafic. Daca inainte prin CT mai era protejat si mai dadea 2 telefoane acum, diaconii si-au cam pierdut carnetele...iar o statie nu rezolva problema...
  • raul 13 Apr, 2012 22:31 Nu-i problema ca TEODOSIE il trece pe numele lui si sa nu aibe mult de dezlipit la el.