Afacerile din dosarul procurorilor DNA Constanţa l-a luat în colimator pe George Papari, şeful Apelor Române de pe litoral (documente)
Afacerile din dosarul procurorilor: DNA Constanţa l-a luat în colimator pe George Papari, şeful Apelor Române
11 Jun, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
9890
Marime text
George Daniel Papari, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, a intrat în colimatorul procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Papari este acuzat de abuz în serviciu şi de conflict de interese. În cauză, alături de Papari, DNA o cercetează şi pe Maria Otilia Antonaru, director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Mai departe, Marwan Duhair este acuzat de trafic de influenţă, de deturnare a licitaţiilor publice şi de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Asta în timp ce Ioana Roxana Craioveanu este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Potrivit DNA, „în cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral din subordinea Administraţiei Naţionale Apele Române, a închiriat unei societăţi comerciale administrate de tatăl său un sector de plajă cu suprafaţa de 6.203 mp din staţiunea Mamaia, iar în perioada 2013 - 2015, a încheiat trei acte adiţionale la acelaşi contract“.
Mai departe, tot potrivit DNA, „în cursul lunii aprilie 2016, suspectul Papari George Daniel şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută şi a dispus constituirea unui nou subsector de plajă, care, anterior, fusese utilizat de instituţia menţionată ca culoar (1.086 m) destinat tranzitării utilajelor necesare întreţinerii plajelor. Apoi, acesta a dispus includerea suprafeţei în lista subsectoarelor libere de plajă, suprafaţă care a fost scoasă la licitaţia publică organizată de instituţie la data de 29 aprilie 2016“.
„În acelaşi context“, continuă cei de la Anticorupţie, „suspecta Antonaru Maria-Otilia, în calitate de funcţionar în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, la instigarea suspecţilor Duhair Marwan şi Craioveanu Ioana-Roxana, a folosit informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi a permis celor doi suspecţi accesul la informaţii legate de organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice organizate de către instituţia menţionată la data de 29 aprilie 2016, în scopul obţinerii, de către aceştia, a unor foloase necuvenite reprezentate de sporirea şanselor de câştigare a licitaţiei prin utilizarea informaţiilor în detrimentul celorlalţi participanţi“.
„În cursul lunii martie 2016, suspectul Duhair Marwan a pretins de la un administrator al unei societăţi comerciale foloase patrimoniale constând în încheierea unui contract de asociere sau închiriere între societăţile administrate de aceştia, care ar conduce la acordarea unui punctaj mai mare la licitaţia organizată la data de 29 aprilie 2016 privind subsectorul nou constituit, cel dintâi afirmând că are influenţă asupra suspectului Papari George Daniel şi că îl poate determina să asigure constituirea unui nou subsector de plajă, scoaterea la licitaţie şi obţinerea acestuia de către respectivul administrator.
Totodată, în cursul lunii aprilie 2016, suspectul Duhair Marwan l-a determinat, prin constrângere, pe un alt administrator de firmă să nu mai continue demersurile procedurale în care era angrenat pentru participarea la licitaţia publică organizată la data de 29 aprilie 2016 de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral privind închirierea subsectorului respectiv, îndepărtându-l de la această licitaţie, astfel încât câştigător să iasă administratorul cu care se înţelesese anterior“, se mai arată în documentele procurorilor.
În luna august a anului 2014, Primăria Constanţa elibera o serie de autorizaţii de construire al căror obiect consta în „amenajare sectoare de plajă“. Solicitantul autorizaţiilor era Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea -Litoral, care a depus documentaţia necesară pentru un şir de societăţi comerciale. Printre acestea se număra şi SC Mioriţa 2001 SA, firmă controlată de tatăl său, Aurel Papari. Pe data de 11 august 2014, a fost eliberată Autorizaţia de Construire nr. 1214 pentru societatea Mioriţa 2001 SA, în scopul amenajării plajei din subsectorul 19, sectorul V, staţiunea Mamaia. Investiţia avea să fie realizată însă de SC Princess Summer Club, firmă controlată la rândul ei de palestinianul Marwan Dhair şi de Ioana Roxana Craioveanu, după cum vom arăta mai târziu.
Totuşi, cu doar două luni înainte, ABADL obţinea pentru Mioriţa 2001 şi pentru Everest Construct SRL (firmă controlată de fosta şefă ANT, Mirela Matichescu) certificat de urbanism pentru amenajarea subsectoarelor 18 şi 19 de plajă, sectorul V. Scopul era amenajarea plajelor, investiţie realizată de Everest Construct SRL, conform contractului de închiriere nr. 1805/844/AM/13.05.2013, SC Princess Summer Club SRL, conform contractului de colaborare nr. 1/02.04.2014, SC Mioriţa 2001 SA, conform contractului de închiriere nr. 1806/844/AM/13.04.2013, şi SC Princess Summer Club, conform contractului de colaborare nr. 1/15.04.2013.
Potrivit datelor furnizate de ABADL, în 2013, sectorul V, subsectorul 18 a fost adjudecat de singurii participanţi - Asocierea Everest Construct SRL şi Hotel Richmond SRL. Ceea ce înseamnă că restul solicitărilor se refereau la subsectorul 19, adjudecat de Mioriţa 2001 SA. Mai râvnea la acelaşi subsector şi Light System SRL, care a avut un punctaj mult mai mic.
Citeşte şi
Pe principiul „iarna car şi vara sanie“
Operatori celebri de plaje solicită autorizaţii de construire pentru sezonul următor
Conform planului de încadrare, subsectorul 19 are o deschidere de 74,44 de metri şi o suprafaţă totală de 6.203 metri pătraţi. Anul acesta, ABADL a scos la licitaţie un alt sector de plajă, chiar în vecinătate. Astfel, a luat fiinţă subsectorul 20, transformat dintr-un fost culoar al ABADL, având o suprafaţă de 1.086 de metri pătraţi. Datele coincid cu cele semnalate şi de procurorii DNA.
În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: „În cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral din subordinea Administraţiei Naţionale «Apele Române», a închiriat unei societăţi comerciale administrate de tatăl său un sector de plajă cu suprafaţa de 6.203 mp din staţiunea Mamaia, iar în perioada 2013 - 2015, a încheiat trei acte adiţionale la acelaşi contract“, arată procurorii DNA. Mai mult, spun procurorii Anticorupţie, „în cursul lunii aprilie 2016, suspectul Papari George Daniel şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută şi a dispus constituirea unui nou subsector de plajă, care anterior fusese utilizat de instituţia menţionată ca culoar (1.086 m) destinat tranzitării utilajelor necesare întreţinerii plajelor. Apoi, acesta a dispus includerea suprafeţei în lista subsectoarelor libere de plajă, suprafaţă care a fost scoasă la licitaţia publică organizată de instituţie la data de 29 aprilie 2016“, se arată în ordonanţa DNA.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC Mioriţa 2001 SA a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în staţiunea Mamaia, hotel Mioriţa. Capitalul social subscris este de 768.057,5 lei, fiind deţinut de Fundaţia Cultural-Ştiinţifică Aromână „Andrei Şaguna“ (96,5307%). O listă de „alţi foşti manageri“ deţin 0,04845 din acţiunile la firmă. Mai este şi un acţionar PPM, care deţine diferenţa de 3,4209% din firmă. Administratorul SA-ului este profesorul Aurel Papari (preşedintele Fundaţiei Cultural-Ştiinţifice Aromâne „Andrei Şaguna“), tatăl lui George Papari.
Domeniul de activitate al firmei este legat de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Totuşi, în anul 2013, atunci când a închiriat sectorul de plajă, structura acţionariatului era alta: SC SSI Totaldata SA, care deţinea 40% din cota de participare la beneficii şi pierderi, SC SSI Infomar SA avea alte 40% din acţiuni, în timp ce Fundaţia Cultural-Ştiinţifică Aromână „Andrei Şaguna“ avea doar 16,5307%. Printre asociaţi mai apărea aceeaşi persoană fizică, cu 262.748 de părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 3,4209%. Administratorul societăţii era acelaşi Aurel Papari. Trebuie spus că, în prezent, administrator al SC SSI Infomar SA şi al SC SSI Totaldata SA apare ca fiind tot Aurel Papari.
Cât despre cealaltă firmă, Princess Summmer Club SRL, aceasta a fost înfiinţată în 2010, în Bucureşti, şi este deţinută 100% de Duhair Marwan, care este şi administrator. Firma are ca obiect de activitate „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“. În anul 2013, asociaţii societăţii erau Duhair S.F. Issam, născut în Palestina, şi Duhair Marwan. Ambii deţineau o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%. Administratorul societăţii era acelaşi Duhair Marwan. Activitatea societăţii era legată de „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”.
Dacă despre Duhair Marwan ştim din surse oficiale că este administrator al acestei firme, despre Ioana Roxana Craioveanu aflăm de pe pagina sa de pe o reţea de socializare că este manager al Princess Summer Crush, dar şi fondator al localului Racing Pub din Piaţa Ovidiu din Constanţa. Racing Pub are sediul social în Piaţa Ovidiu nr. 4, activitatea principală a firmei vizând „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“, în baza unui contract de comodat emis de Princess Summer Club SRL. Ioana Craioveanu, cunoscută mondenilor drept Oana Craioveanu, a fost dansatoare, manechin, fotomodel şi a pozat în reviste pentru bărbaţi. În urmă cu câţiva ani, ea a urcat pe scena Festivalului Mamaia Fashion TV alături de prietenele sale Lora şi Doiniţa Oancea.
Cât despre angajata ABADL Maria Otilia Antonaru, aceasta este director în cadrul instituţiei. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, de altfel, singura publicată pe site-ul ANI, aceasta deţine 3,5 hectare de teren arabil, cumpărat în 2011, împreună cu soţul. Din 1995, are un apartament în Constanţa, de 73 de metri pătraţi. Familia Antonaru are şi două autoturisme: un Volkswagen din 2000 şi un Audi din 2011. Are însă şi datorii: 20.000 de euro, credit scadent în 2017, 7.000 de euro, datorie scadentă tot anul viitor, şi 15.000 de lei, credit scadent tot în 2017. Ambii soţi, angajaţi la ABADL, au încasat salarii „conform fişei fiscale“, dar şi 2.100 de lei din arendă. Maria Otilia Antonaru nu declară interese.
Cât despre averea şefului ABADL, George Papari, alesul social-democrat nu a recuperat nici anul trecut împrumutul de 150.000 de lei acordat Gabrielei Munteanu, iar din creditul bancar scadent în anul 2032, în valoare de 139.820 de euro, se pare că nu a reuşit să achite nimic. Şi totul pe fondul unor reduceri ale veniturilor înregistrate în anul fiscal 2014, scădere raportată la anul precedent.
Concret, veniturile lui Papari au scăzut de la 137.773 de lei/an fiscal 2013 la 116.078 de lei/an fiscal 2014. Una peste alta, o diferenţă în portofel de 21.695 de lei.
Dacă în anul 2014 consilierul PSD a completat şi a depus declaraţia de interese, anul trecut, nu şi-a mai făcut public acest document pe site-ul Primăriei Constanţa. În documentul datat 16 iunie 2014, George Daniel Papari declara calitatea de membru în AGA CN APMC Constanţa şi pe aceea de membru al Partidului Social Democrat. Calitatea de activist PSD s-a păstrat şi în 2015, dar la cea de membru în AGA CN APMC a renunţat.
Mai departe, Marwan Duhair este acuzat de trafic de influenţă, de deturnare a licitaţiilor publice şi de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Asta în timp ce Ioana Roxana Craioveanu este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Potrivit DNA, „în cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral din subordinea Administraţiei Naţionale Apele Române, a închiriat unei societăţi comerciale administrate de tatăl său un sector de plajă cu suprafaţa de 6.203 mp din staţiunea Mamaia, iar în perioada 2013 - 2015, a încheiat trei acte adiţionale la acelaşi contract“.
Mai departe, tot potrivit DNA, „în cursul lunii aprilie 2016, suspectul Papari George Daniel şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută şi a dispus constituirea unui nou subsector de plajă, care, anterior, fusese utilizat de instituţia menţionată ca culoar (1.086 m) destinat tranzitării utilajelor necesare întreţinerii plajelor. Apoi, acesta a dispus includerea suprafeţei în lista subsectoarelor libere de plajă, suprafaţă care a fost scoasă la licitaţia publică organizată de instituţie la data de 29 aprilie 2016“.
„În acelaşi context“, continuă cei de la Anticorupţie, „suspecta Antonaru Maria-Otilia, în calitate de funcţionar în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, la instigarea suspecţilor Duhair Marwan şi Craioveanu Ioana-Roxana, a folosit informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi a permis celor doi suspecţi accesul la informaţii legate de organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice organizate de către instituţia menţionată la data de 29 aprilie 2016, în scopul obţinerii, de către aceştia, a unor foloase necuvenite reprezentate de sporirea şanselor de câştigare a licitaţiei prin utilizarea informaţiilor în detrimentul celorlalţi participanţi“.
„În cursul lunii martie 2016, suspectul Duhair Marwan a pretins de la un administrator al unei societăţi comerciale foloase patrimoniale constând în încheierea unui contract de asociere sau închiriere între societăţile administrate de aceştia, care ar conduce la acordarea unui punctaj mai mare la licitaţia organizată la data de 29 aprilie 2016 privind subsectorul nou constituit, cel dintâi afirmând că are influenţă asupra suspectului Papari George Daniel şi că îl poate determina să asigure constituirea unui nou subsector de plajă, scoaterea la licitaţie şi obţinerea acestuia de către respectivul administrator.
Totodată, în cursul lunii aprilie 2016, suspectul Duhair Marwan l-a determinat, prin constrângere, pe un alt administrator de firmă să nu mai continue demersurile procedurale în care era angrenat pentru participarea la licitaţia publică organizată la data de 29 aprilie 2016 de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral privind închirierea subsectorului respectiv, îndepărtându-l de la această licitaţie, astfel încât câştigător să iasă administratorul cu care se înţelesese anterior“, se mai arată în documentele procurorilor.
În luna august a anului 2014, Primăria Constanţa elibera o serie de autorizaţii de construire al căror obiect consta în „amenajare sectoare de plajă“. Solicitantul autorizaţiilor era Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea -Litoral, care a depus documentaţia necesară pentru un şir de societăţi comerciale. Printre acestea se număra şi SC Mioriţa 2001 SA, firmă controlată de tatăl său, Aurel Papari. Pe data de 11 august 2014, a fost eliberată Autorizaţia de Construire nr. 1214 pentru societatea Mioriţa 2001 SA, în scopul amenajării plajei din subsectorul 19, sectorul V, staţiunea Mamaia. Investiţia avea să fie realizată însă de SC Princess Summer Club, firmă controlată la rândul ei de palestinianul Marwan Dhair şi de Ioana Roxana Craioveanu, după cum vom arăta mai târziu.
Totuşi, cu doar două luni înainte, ABADL obţinea pentru Mioriţa 2001 şi pentru Everest Construct SRL (firmă controlată de fosta şefă ANT, Mirela Matichescu) certificat de urbanism pentru amenajarea subsectoarelor 18 şi 19 de plajă, sectorul V. Scopul era amenajarea plajelor, investiţie realizată de Everest Construct SRL, conform contractului de închiriere nr. 1805/844/AM/13.05.2013, SC Princess Summer Club SRL, conform contractului de colaborare nr. 1/02.04.2014, SC Mioriţa 2001 SA, conform contractului de închiriere nr. 1806/844/AM/13.04.2013, şi SC Princess Summer Club, conform contractului de colaborare nr. 1/15.04.2013.
Potrivit datelor furnizate de ABADL, în 2013, sectorul V, subsectorul 18 a fost adjudecat de singurii participanţi - Asocierea Everest Construct SRL şi Hotel Richmond SRL. Ceea ce înseamnă că restul solicitărilor se refereau la subsectorul 19, adjudecat de Mioriţa 2001 SA. Mai râvnea la acelaşi subsector şi Light System SRL, care a avut un punctaj mult mai mic.
Citeşte şi
Pe principiul „iarna car şi vara sanie“
Operatori celebri de plaje solicită autorizaţii de construire pentru sezonul următor
Conform planului de încadrare, subsectorul 19 are o deschidere de 74,44 de metri şi o suprafaţă totală de 6.203 metri pătraţi. Anul acesta, ABADL a scos la licitaţie un alt sector de plajă, chiar în vecinătate. Astfel, a luat fiinţă subsectorul 20, transformat dintr-un fost culoar al ABADL, având o suprafaţă de 1.086 de metri pătraţi. Datele coincid cu cele semnalate şi de procurorii DNA.
În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: „În cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral din subordinea Administraţiei Naţionale «Apele Române», a închiriat unei societăţi comerciale administrate de tatăl său un sector de plajă cu suprafaţa de 6.203 mp din staţiunea Mamaia, iar în perioada 2013 - 2015, a încheiat trei acte adiţionale la acelaşi contract“, arată procurorii DNA. Mai mult, spun procurorii Anticorupţie, „în cursul lunii aprilie 2016, suspectul Papari George Daniel şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută şi a dispus constituirea unui nou subsector de plajă, care anterior fusese utilizat de instituţia menţionată ca culoar (1.086 m) destinat tranzitării utilajelor necesare întreţinerii plajelor. Apoi, acesta a dispus includerea suprafeţei în lista subsectoarelor libere de plajă, suprafaţă care a fost scoasă la licitaţia publică organizată de instituţie la data de 29 aprilie 2016“, se arată în ordonanţa DNA.
Cine sunt însă cele două firme care au, în colaborare, „grijă“ de acest sector de plajă?
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC Mioriţa 2001 SA a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în staţiunea Mamaia, hotel Mioriţa. Capitalul social subscris este de 768.057,5 lei, fiind deţinut de Fundaţia Cultural-Ştiinţifică Aromână „Andrei Şaguna“ (96,5307%). O listă de „alţi foşti manageri“ deţin 0,04845 din acţiunile la firmă. Mai este şi un acţionar PPM, care deţine diferenţa de 3,4209% din firmă. Administratorul SA-ului este profesorul Aurel Papari (preşedintele Fundaţiei Cultural-Ştiinţifice Aromâne „Andrei Şaguna“), tatăl lui George Papari.
Domeniul de activitate al firmei este legat de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Totuşi, în anul 2013, atunci când a închiriat sectorul de plajă, structura acţionariatului era alta: SC SSI Totaldata SA, care deţinea 40% din cota de participare la beneficii şi pierderi, SC SSI Infomar SA avea alte 40% din acţiuni, în timp ce Fundaţia Cultural-Ştiinţifică Aromână „Andrei Şaguna“ avea doar 16,5307%. Printre asociaţi mai apărea aceeaşi persoană fizică, cu 262.748 de părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 3,4209%. Administratorul societăţii era acelaşi Aurel Papari. Trebuie spus că, în prezent, administrator al SC SSI Infomar SA şi al SC SSI Totaldata SA apare ca fiind tot Aurel Papari.
Cât despre cealaltă firmă, Princess Summmer Club SRL, aceasta a fost înfiinţată în 2010, în Bucureşti, şi este deţinută 100% de Duhair Marwan, care este şi administrator. Firma are ca obiect de activitate „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“. În anul 2013, asociaţii societăţii erau Duhair S.F. Issam, născut în Palestina, şi Duhair Marwan. Ambii deţineau o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%. Administratorul societăţii era acelaşi Duhair Marwan. Activitatea societăţii era legată de „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”.
Dacă despre Duhair Marwan ştim din surse oficiale că este administrator al acestei firme, despre Ioana Roxana Craioveanu aflăm de pe pagina sa de pe o reţea de socializare că este manager al Princess Summer Crush, dar şi fondator al localului Racing Pub din Piaţa Ovidiu din Constanţa. Racing Pub are sediul social în Piaţa Ovidiu nr. 4, activitatea principală a firmei vizând „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“, în baza unui contract de comodat emis de Princess Summer Club SRL. Ioana Craioveanu, cunoscută mondenilor drept Oana Craioveanu, a fost dansatoare, manechin, fotomodel şi a pozat în reviste pentru bărbaţi. În urmă cu câţiva ani, ea a urcat pe scena Festivalului Mamaia Fashion TV alături de prietenele sale Lora şi Doiniţa Oancea.
Cât despre angajata ABADL Maria Otilia Antonaru, aceasta este director în cadrul instituţiei. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, de altfel, singura publicată pe site-ul ANI, aceasta deţine 3,5 hectare de teren arabil, cumpărat în 2011, împreună cu soţul. Din 1995, are un apartament în Constanţa, de 73 de metri pătraţi. Familia Antonaru are şi două autoturisme: un Volkswagen din 2000 şi un Audi din 2011. Are însă şi datorii: 20.000 de euro, credit scadent în 2017, 7.000 de euro, datorie scadentă tot anul viitor, şi 15.000 de lei, credit scadent tot în 2017. Ambii soţi, angajaţi la ABADL, au încasat salarii „conform fişei fiscale“, dar şi 2.100 de lei din arendă. Maria Otilia Antonaru nu declară interese.
Cât despre averea şefului ABADL, George Papari, alesul social-democrat nu a recuperat nici anul trecut împrumutul de 150.000 de lei acordat Gabrielei Munteanu, iar din creditul bancar scadent în anul 2032, în valoare de 139.820 de euro, se pare că nu a reuşit să achite nimic. Şi totul pe fondul unor reduceri ale veniturilor înregistrate în anul fiscal 2014, scădere raportată la anul precedent.
Concret, veniturile lui Papari au scăzut de la 137.773 de lei/an fiscal 2013 la 116.078 de lei/an fiscal 2014. Una peste alta, o diferenţă în portofel de 21.695 de lei.
Dacă în anul 2014 consilierul PSD a completat şi a depus declaraţia de interese, anul trecut, nu şi-a mai făcut public acest document pe site-ul Primăriei Constanţa. În documentul datat 16 iunie 2014, George Daniel Papari declara calitatea de membru în AGA CN APMC Constanţa şi pe aceea de membru al Partidului Social Democrat. Calitatea de activist PSD s-a păstrat şi în 2015, dar la cea de membru în AGA CN APMC a renunţat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- alex. 11 Jun, 2016 15:07 E doar o "suspiciune" despre un om ce are grija de intreaga plaja, iar pe mici portiuni o da prin licitatii, pe "maini bune". Prejudiciul nu exista, asa ca munca lucratorilor DNA, impotriva reprezentantilor psd, e "heirupista".