Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenarea răspunderii într-un dosar de faliment Un viitor consilier local PNL de la Năvodari nu și-a declarat niciuna dintre afaceri în declarația de interese pentru alegerile locale din 9 iunie! (DOCUMENTE)

ro

04 Sep, 2024 17:00 316 Marime text


 
  • Sebastian Andrei Demit s-a aflat pe locul 4 pe listele PNL pentru Consiliul Local de la Năvodari la alegerile din 9 iunie a.c.
  • Din informațiile noastre, Demit are toate șansele să ajungă ales local, după ce una dintre colegele sale ar fi tentată de să retragă de pe listă
  • De profesie laborant chimist acesta nu este la prima experiență politică. În urmă cu 4 ani numele său se regăsea pe listele PRO România pentru Consiliul Județean Constanța (n.r. liste consilieri)
  • În luna august pe rolul Tribunalului Constanța, secția civilă a fost înregistrat de lichidatorul Super Cash Win SRL un dosar în materie de faliment, având ca obiect antrenare răspundere și în care consilierul PNL, Sebastian-Andrei Demit are calitatea de pârât
  • De altfel, mai multe firme în care apare numele consilierului liberal au intrat în faliment
  • Cu toate că este asociat/acționar în cel puțin alte 6 companii, în declarația de interese completată pe 18 aprilie a.c., Sebastian Andrei Demit nu și-a declarat niciuna dintre afaceri, ceea ce ar putea fi considerat un fals în declarații. Singura mențiune este legată de apartenența la Partidul Național Liberal
 
 
Intro:

Sebastian Andrei Demit a fost candidat pentru funcția de consilier local pe listele PNL de la Năvodari la alegerile din 9 iunie a.c.
Demit s-a aflat pe locul 4 pe lista de aleși locali ai Partidului Național Liberal.

PNL a câștigat în urma alegerilor locale doar trei mandate, însă din informațiile noastre din cadrul filialei PNL Năvodari, Sebastian Andrei Demit are toate șansele să devină consilier local, dacă Elena- Loredana Crețu își menține intenția de a renunța la mandatul de ales local.

Consiliul Local Năvodari ales la alegerile din 9 iunie 2024 va fi format din 19 consilieri locali, dintre care 2 de la PMP, 6 de la PSD, 3 PNL, 3 Partidul Neamul Românesc, câte 2 de la AUR și USR și unul de la SOS România.

Conform procesului verbal final, 15.273 de voturi valabil exprimate au fost numărate la final, fiind prezenți la urne 15.911 de alegători.
Pe listele electorale erau înregistrați 36.208 de alegători, ceea ce înseamnă că prezența la urne a fost de 43,94 %.
 
Situație consilieri locali PNL :
 
Nichita Rafael - PNL;
Roșca Cristian-Gelu - PNL;
Crețu Elena-Loredana – PNL – ar putea renunța la mandat;

Sebastian-Andrei Demit – PNL ar putea intra consilier de pe poziția 4.



Demit a intrat în PNL prin cooptarea fostei echipe de la PRO România, filiala Constanța
 
 
Menționăm că Demit, de profesie laborant chimist nu este la prima experiență politică.

În urmă cu 4 ani numele său se regăsea pe listele PRO România pentru Consiliul Județean Constanța (n.r. liste consilieri).

Reamintim, în februarie 2024, echipa Pro România Constanța condusă de Răzvan Filipescu a anunțat că se alătură cu „arme și bagaje” echipei PNL Constanța.

 
Încă un dosar de faliment pentru o firmă controlată de Demit

În luna august pe rolul Tribunalului Constanța, secția civilă a fost înregistrat de Cabinet Individual de Insolvență Dumitrescu Emma, lichidator al Super Cash Win SRL, dosarul cu nr. 6700/118/2023/a1 în materie de faliment, având ca obiect antrenare răspundere.

Momentan nu s-a stabilit un termen de judecată în dosarul în care consilierul PNL, Sebastian-Andrei Demit are calitatea de pârât.

Despre acest dosar, Demit spune că este o formalitate din procedura de declarare a falimentului.
 
Super Cash Win SRL

Firma cu sediul pe strada Dumbrăveni din municipiul Constanța a fost fondată în 2019. Pentru anul fiscal 2023, a raportat o cifră de afaceri de 182.288 lei, 3 angajați, datorii de 93.000 lei și pierderi de aproape 74.000 lei.

Asociați în companie sunt Sebastian-Andrei Demit și Laurențiu Demit Dobroiu.
 
 
Firmele în care Sebastian-Andrei Demit este asociat/administrator. A fost asociat și cu fostul handbalist, Rudi Stănescu


                                                                                     
1 RALIS FIVE SRL faliment, este sub incidenţa Legii nr. 85/2014  Str. Ogorului, Năvodari, județul Constanţa.

În 2023 la Tribunalul Constanța a fost înregistrată cererea societății Ralis Five SRL de intrare în insolvență. Potrivit Listafirme.ro, SC Ralis Five SRL este înființată în 2010 și a ocupat locul al III-lea în Top Afaceri România Întreprinderi cu Capital Românesc – localitatea Năvodari, domeniul 6820-Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Societatea îl avea drept administrator pe Andrei Sebastian Demit, care era și asociat alături de Dobroiu Laurențiu Demit, cu câte 50% din părțile sociale.

Firma fusese înființată în 2010, de fostul handbalist constănțean Rudi Stănescu și a avut drep obiect de activitate pariurile sportive, în Năvodari. La vremea respectivă, potrivit Adevărul, SC Ralis Five SRL din Năvodari avea mai mulţi asociaţi: Andrei Sebastian Demit, Laurenţiu Demit, fostul sportiv și soția acestuia, care deținea 40% din societate. Ulterior, în 2012, cei doi soți s-au retras din societate, iar Andrei Sebastian Demit și Laurenţiu Demit au devenit acționarii majoritari, cu câte 50%. În timp și activitatea firmei a fost modificată.

Societatea Ralis Five a mers pe pierdere timp de mai mulți ani, însă i-a surâs norocul din 2021, primul an în care a reușit să obțină un profit de aproape 100.000 de lei. În 2022, profitul a urcat la 133.738 lei. Firma a avut, tot în 2022, și cel mai mare număr de angajați de la înființare -11.
 
 
2 LAND BETS SRL funcţiune, str.Constanței, Năvodari, județul Constanța; În 2023 a avut profit de 146.852 lei, cifră de afaceri de 700.000 lei și 6 angajați. Unic asociat și administrator este Sebastian-Andrei Demit. Firma se ocupă de baruri și alte activități de servire a băuturilor.
 
3 EXPRES FOOD SRL faliment, este sub incidenţa Legii nr. 85/2014 Str. Ogorului, Năvodari, județul Constanţa;
 
4 HAPPY BET WIN S.R.L. faliment, este sub incidenţa Legii nr. 85/2014 Str: Dumbrăveni, municipiul Constanța;
 
5 LUCKY WIN BET S.R.L. Str: Dumbrăveni, municipiul Constanța.

Firma Lucky Win Bet, deținută de proaspătul consilier local PNL a deschis în 2020 mai multe procese Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa.

Societatea deținută de Andrei Sebastian Demit, și Laurențiu Demit-Dobrescu au vrut să anuleze adrese emise de AJOFM și obligarea instituției la acordarea angajaților societății a indemnizaţiei șomajul tehnic aferent perioadei 01.06. -14.06.2020 (n.r. pandemie). Instanțele au considerat că societatea Lucky Win Bet poate beneficia de acordarea indemnizațiilor prevăzute de O.U.G. nr. 30/2020 și i-a dat câștig de cauză.
Firma se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
6 GOOD BET WIN S.R.L. Str: Dumbrăveni, municipiul Constanța; În 2023 a înregistrat pierderi de 250 lei. Asociați firmei sunt: Andrei Sebastian Demit și Laurențiu Demit-Dobrescu. Firma se ocupă de baruri și alte activități de servire a băuturilor.
 
7 MATCH BET WIN S.R.L. Str: Dumbrăveni, municipiul Constanța; În 2023 a înregistrat pierderi de 2.500 lei. Asociați firmei sunt: Andrei Sebastian Demit și Laurențiu Demit-Dobrescu. Firma se ocupă de baruri și alte activități de servire a băuturilor.
 
8 SUPER CASH WIN S.R.L faliment, este sub incidenţa Legii nr. 85/2014 Str: Dumbrăveni, municipiul Constanța;
 
9 IMPERA BET WIN S.R.L. Str: Dumbrăveni, municipiul Constanța; În 2023 a înregistrat pierderi de 600 lei. Asociați firmei sunt: Andrei Sebastian Demit și Laurențiu Demit-Dobrescu. Firma se ocupă de baruri și alte activități de servire a băuturilor.
 
10 ALIS FIVE BIJOU SRL Str. Ogorului, Năvodari, județul Constanţa. Obiectul de activitate potrivit RECOM este „alte activități creditare”. În 2023 a înregistrat pierderi de 40.000 lei. Asociați firmei sunt: soții Liuba și Rudi Stănescu și Andrei Sebastian Demit și Laurențiu Demit-Dobrescu.
 
Averea și interesele lui Sebastian-Andrei Demit

Potrivit declarațiilor de avere și de interese depuse în 2024 o dată cu candidatura pentru Consiliu Local Năvodari, Sebastian Andrei Demit a menționat că deține doar un autoturism de fabricație germană, cumpărat în 2015 și a avut venituri de 36.700 lei obținute de la RALIS FOUR SRL unde a prestat activități de instalator. Compania la care este angajat Demit este deținută de soții Liuba și Rudi Stănescu, unde fostul sportiv are și calitatea de administrator.

Soția sa a avut în 2023 câștiguri de 45.000 lei de la două firme unde este manager/director – Land Bets SRL – deținută de Sebastian-Andrei Demit și Alis Five SRL - deținută de soții Liuba și Rudi Stănescu. Familia Demit a mai încasat în 2023 și alocațiile celor doi copii în sumă de 6.000 lei.

În declarația de interese completată pe 18 aprilie a.c., Sebastian Andrei Demit nu și-a declarat niciuna dintre afaceri, cu toate că mai sus am prezentat situația firmelor sale, ceea ce ar putea fi considerat un fals în declarații.


Singura mențiune este legată de apartenența la Partidul Național Liberal.
 




Contactat telefonic, Sebastian Andrei Demit a precizat că nu știa că trebuie să-și declare afacerile, mai ales că, susține acesta unele dintre ele nu mai au activitate.

„Am avut mai firme de jocuri de noroc, unele sunt societăți nu mai au activitate, chiar nu am știut că trebuie să le declar, cu siguranță voi depune o declarație rectificativă, pentru că nu am nimic de ascuns. E adevărat că mai am o firmă care funcționează și alături de fratele mele sunt și în firma mamei noastre, o să le rezolv. Vă mulțumesc că m-ați anunțat”, a spus acesta.
 
În secțiunea „documente” puteți consulta declarațiile de avere și de interese depuse în 2024 o dată cu candidatura pentru Consiliu Local Năvodari.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații de pe platforma termene.ro.


 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:

Componența Consiliului Local Năvodari după alegerile din 9 iunie 2024 (DOCUMENT)

Gioland Sport SRL, din Năvodari, specializată jocuri de noroc și pariuri, a intrat în faliment!

#alegerilocale2020 Pro România Constanța a depus candidaturile pentru Primărie și Consiliul Județean Constanța (video)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii