„Ard îngerii-n spitale" Ei conduc sănătatea constănţeană
„Ard îngerii-n spitale": Ei conduc sănătatea constănţeanăDin Consiliul de Administraţie al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa fac parte cei trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean (Boris Parpală, Laurenţiu Marin şi Carmen Vasile), managerul unităţii - dr. Dănuţ Căpăţînă, decanul Facultăţii de Medicină a Universităţii Ovidus - prof. univ. dr. Petru Bordei şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică - dr. Constantin Dina. De altfel, Boris Parpală, Laurenţiu Marin şi Carmen Vasile fac parte din toate consiliile de administraţie ale unităţilor sanitare preluate de Consiliul Judeţean Constanţa: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, Spitalul de Ftiziologie Agigea (care a fost preluat de Spitalul Judeţean) şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud. Primele trei instituţii sanitare au aceeaşi componenţă a consiliului de administraţie. La Spitalul de Ortopedie Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud, Consiliul de Administraţie este are următoarea componenţă: Laurenţiu Marin, Carmen Vasile, Boris Parpală, Ramona Iliuţă şi Cristina Lepar. Laurenţiu Marin este consilier judeţean PSD, fost şef al Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral. Despre el se poate spune că este politician de profesie: iniţial PRM-ist, a trecut la PSD, care l-a propulsat în funcţia de director al DADL, de unde a plecat cu un proces intentat noii conduceri numite de PDL. Carmen Vasile este şef serviciu în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi membru al Fundaţiei Fantasio şi al Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean. Boris Parpală a fost director al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, iar Ramona Iliuţă şi Cristina Lepar sunt medici în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa. Din Consiliul de Administraţie al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, care a fost preluat de Primăria Constanţa, fac parte Mircea Dobre şi Carmen Onciu - reprezentanţi ai Consiliului Local Municipal, precum şi Suzan Ibram, Petru Bordei şi Adrian Mina. Carmen Onciu este specialist anti-ageing, membru al Colegiului Medicilor, al PSD şi al patronatului farmaciştilor. Mircea Dobre este patronul firmei care distribuie laptele şi cornul în şcolile din municipiul Constanţa şi consilier local PSD, Suzan Ibram este medic primar epidemiolog şi şefa Departamentului Supraveghere Sănătate Publică din cadrul DSPJ Constanţa, iar Adrian Mina este consilier juridic la o clinică dentară din Constanţa. Potrivit declaraţiei sale de avere, postată pe site-ul Spitalului de Boli Infecţioase, Adrian Mina are domiciliul în Canada.
Doi consilieri locali în CA-ul Spitalului Mangalia
Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Mangalia are următoarea componenţă: Mihaela Dinisov - directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Bogdan Maganu - consilier local PSD şi unul dintre apropiaţii fostului primar Claudiu Tusac, Mihai Georgel Amurăriţei - directorul Serviciului Public Creşe, Asistenţă Socială, Cultură, Sport, Igienă Publică (SPCASCSIP) din cadrul Primăriei Mangalia, Cerasela Bolog - asistent medical în cadrul unităţii sanitare, Carmen Gheorghiţă - medic primar epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Dănuţ Moldovan - consilier local, administratorul unei societăţi comerciale şi membru în Consiliul de Administraţie al Şantierului 2 Mai, Carmen Niculescu - medic primar epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Mariana Petre - medic primar epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa şi Victoria Stroia - medic primar la Spitalul Municipal Mangalia. Din Consiliului de Administraţie al Spitalul Municipal Medgidia fac parte: Mariana Arsene - director în cadrul Primăriei Medgidia, Daniela Daniel - consilier local PNL şi medic stomatolog, Ştefan Liviu George - consilier local PNL şi absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti, specializarea Finanţe - Contabilitate, Adrian Pavlov şi Mirela Calboreanu - doctori în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, medicul ginecolog Victorian Păştilă şi reprezentant al Colegiului Medicilor Constanţa şi Beigean Acmola - asistent principal la Spitalul Municipal Medgidia şi reprezentant al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Constanţa. Din componenţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Orăşenesc Cernavodă fac parte consilierii locali Alexandru Toth şi Şerif Cîrjali, Robert Hofner, precum şi doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa.
Cum sunt remuneraţi
Pentru munca depusă şi deciziile pe care le iau, membrii Consiliilor de Administraţie primesc o indemnizaţie. Potrivit declaraţie de avere, Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, a câştigat, în anul 2010, suma de 310 lei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Colegul său din CA, Laurenţiu Marin, a fost remunerat pentru munca depusă cu suma de 572 de lei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cu 234 de lei de la Spitalul de Ftiziologie Agigea, cu 232 de lei de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa şi cu 145 de lei de la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud. În total, Laurenţiu Marin şi-a rotunjit veniturile cu suma de 1.183 de lei.
Fostul şef de la Direcţia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Boris Parpală, a câştigat suma de 372 lei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, 163 de lei de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, 165 de lei de la Spitalul de Ftiziologie Agigea şi 102 lei de la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud. În total, Boris Parpală a câştigat 802 lei. La rândul său, Carmen Vasile şi-a rotunjit veniturile în urma activităţii sale în CA-urile unităţilor sanitare. De la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Carmen Vasile a încasat suma de 312 lei, de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa - 163 de lei, de la Spitalul de Ftiziologie Agigea - 156 de lei şi de la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud - 102 lei. Astfel, de la CA-urile unităţilor sanitare, consilierul judeţean Carmen Vasile a încasat în total suma de 733 de lei. Decanul Facultăţii de Medicină, Petru Bordei, a fost remunerat cu suma de 372 de lei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.
Dar, pe lângă mica remuneraţie, toţi cei nominalizaţi deţin informaţia. Şi cine deţine informaţia, deţine puterea.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp