Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, hotărâre definitivă asupra controlului judiciar Cine este şi ce avere are judecătorul care i-ar putea schimba viaţa lui Nicuşor Constantinescu (RECHIZITORII+DOCUMENTE)

ro

16 Jun, 2014 00:00 5666 Marime text
În cazul în care magistratul va menţine controlul judiciar, şeful Consiliului Judeţean Constanţa mai are o şansă. Pe data de 18 iunie, un alt judecător din Curtea de Apel Bucureşti va analiza cererea preşedintelui CJC de ridicare a măsurii preventive anterior menţionate
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), află, azi, dacă scapă de controlul judiciar instituit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa la data de 10 februarie. Judecătorul care i-ar putea schimba viaţa lui Nicuşor Constantinescu, prin scoaterea sa de sub controlul judiciar, este Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. În acest context, ZIUA de Constanţa vă prezintă averea şi interesele magistratului, conform datelor puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii.
 
Pe data de 10 februarie, procurorii DNA Constanţa l-au pus pe Nicuşor Constantinescu sub control judiciar, şeful CJC fiind obligat, printre altele, să informeze de îndată schimbarea locuinţei, să nu depăşească graniţele României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Pe data de 25 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de Constantinescu.
 
Citeşte rechizitoriul aici.
 
La finele săptămânii trecute, Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulată de Nicuşor Constantinescu şi a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar. Decizia a fost atacată, cu contestaţie, de procurori, la Curtea de Apel Bucureşti. După cum menţionam şi mai sus, nemulţumirea procurorilor a ajuns pe masa judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran. Acesta a fost numit judecător prin decret prezidenţial, semnat, în luna noiembrie 1995, de Ion Iliescu, pe atunci preşedinte al României. În luna iunie a anului 2002, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, „pentru contribuţia importantă pe care a adus-o la înfăptuirea actului de justiţie şi rezultatele meritorii obţinute în activitate“, potrivit legex.ro, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a primit diploma „Meritul judiciar“ clasa a II-a. Potrivit jurnalul.ro, judecătorul lui Nicuşor Constantinescu a fost secretar de stat în Ministerul Apărării la finele anilor ’90, a fost coleg cu Traian Băsescu, preşedintele României, în cabinetul lui Mugur Isărescu, şi l-a avut în atenţie pe Adrian Năstase (condamnat în dosarul Trofeul Calităţii). Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, Corneliu Bogdan Ion Tudoran deţine, din 1994, respectiv 1995, împreună cu soţia, trei terenuri (unul agricol, de 3,3 hectare, şi două intravilane, de câte 1.700 de metri pătraţi), toate moştenite. Soţii Ion Tudoran mai au, din 1998, o casă de locuit în Bucureşti, în suprafaţă de 300 de metri pătraţi, dar şi una de vacanţă, în judeţul Dolj, din 1994, în suprafaţă de 150 de metri pătraţi, aceasta din urmă fiind dobândită prin moştenire. În parcare, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran are un VW Golf (fabricat în 1997) şi un Jeep (fabricat în 1994). În calitatea de magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, Corneliu Bogdan Ion Tudoran a încasat un venit anual de 97.414 lei, în timp ce soţia sa, director în Consiliul Concurenţei, a adus în casă 108.944 de lei. Conform propriilor declaraţii, judecătorul Ion Tudoran nu are interese.
 
Pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată şi de procurorii DNA din Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa.
 
Citeşte rechizitoriul aici
 

Şi acest dosar a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bucureşti, instanţă care a menţinut măsura controlului judiciar faţă de şeful CJC. Nemulţumit, Nicuşor Constantinescu a atacat, cu contestaţie, la Curtea de Apel Bucureşti, decizia Tribunalului, urmând ca dosarul să fie „tranşat“ printr-o hotărâre definitivă, pe data de 18 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii