Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Big Brother” la Constanța! Au apărut panouri cu „Atenție, zona este supravegheată video”. Stadiul proiectului celor 1.100 de camere

ro

18 Oct, 2024 17:00 272 Marime text
  • Municipiul Constanța va fi împânzit cu peste 1000 de camere
  • De altfel, în mai multe zone din municipiul Constanța, au apărut niște panouri prin care cetățenii sunt informați că zona este supravegheată video
  • Însă aceste panouri nu au o legătură directă cu amplul proiect intitulat Safe City.
  • Proiectul  „Creșterea Siguranței în Municipiul Constanța – SAFE CITY 20" vizează implementarea unui sistem operațional integrat de monitorizare
  • Durata de implementare este de 26 de luni, începând cu 1 februarie 2024
 
 
Municipiul Constanța va fi împânzit cu peste 1000 de camere. Este un proiect amplu, care se află încă în lucru la Primăria Constanța, conform ultimelor date, fiind în execuție.
 
De altfel, în mai multe zone din municipiul Constanța, au apărut niște panouri prin care cetățenii sunt informați că zona este supravegheată video. „Atenție! Zona este supravegheată video. Imaginile sunt înregistrate pentru prevenirea infracționalității și siguranța cetățenilor”, se arată înscris în panoul amplasat, de exemplu, la intersecția bulevardului Tomis cu strada Tulcei. Însă aceste panouri nu au o legătură directă cu amplul proiect intitulat Safe City.


 

„S-a finalizat dotarea și echiparea dispeceratului de monitorizare”

 
Proiectul  „Creșterea Siguranței în Municipiul Constanța – SAFE CITY 20" vizează implementarea unui sistem operațional integrat de monitorizare. Mai precis, peste 1.000 de camere vor supraveghea municipiul, iar implementarea acestuia este în curs de desfășurare. În total 1100 de camere de supraveghere și echipamentele destinate dotării dispeceratului de politie locală vor monitoriza cele 580 de obiective de interes public precum: parcuri, locuri de joacă, piațete, pasarele, zone rezidențiale, stații de autobuz, bulevarde etc. Durata de implementare este de 26 de luni, începând cu 1 februarie 2024. Proiectul va fi structurat în două etape: prima etapă, cu durata de 6 luni, va consta în elaborarea proiectului tehnic, iar a doua etapă, cu durata de 20 de luni, va cuprinde execuția lucrărilor, conform sursei citate.
 
 
„Implementarea acestui proiect presupune montarea a 1.100 de camere de supraveghere și echiparea dispeceratului de poliție locală pentru monitorizarea a 580 de obiective de interes public, inclusiv parcuri, locuri de joacă, piațete, zone rezidențiale, stații de autobuz și bulevarde.
 
Durata de implementare a proiectului este de 26 de luni, începând cu 1 februarie 2024. Prima etapă, cu o durată de 6 luni, a constat în elaborarea proiectului tehnic, iar a doua etapă, cu o durată de 20 de luni, include execuția lucrărilor.
 
Proiectul se află în faza de execuție: se stabilesc locațiile, se fac teste. S-a finalizat dotarea și echiparea dispeceratului de monitorizare”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.
 
Reamintim că la data de 30 martie 2023, Consiliul local al municipiului Constanța s-a întrunit în ședință ordinară pentru a aproba studiul de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico – economici pentru obiectivul de investiții „Creșterea siguranței în municipiul Constanța – SAFE CITY 20, prin realizarea unui sistem operațional integrat de monitorizare”. La acel moment, valoarea totală estimativă a investiției este de 69.414.839,34 de lei fără TVA, respectiv 82.562.046,03 lei cu TVA, din care C+M este de 18.251.227,36 de lei fără TVA, respectiv 21.718.960,55 de lei cu TVA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 < br /> Citește și:
Valoarea investiției menite să crească siguranța în municipiul Constanța s-a majorat cu aproximativ trei milioane de euro (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii