Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:15 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Căpăţînă protejează Cardioscan? Dr. Deac - „Constanţa nu a reuşit să obţină autorizaţiile pentru angiograf. Este rea-voinţă!“ (galerie foto)

ro

10 Dec, 2015 00:00 11682 Marime text


Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa oferă la această dată tratamente parţiale în ceea ce priveşte cardiologia. Spre exemplu, SCJU nu dispunea de un angiograf, iar pacienţii care aveau nevoie de tratament cu acest aparat erau nevoiţi să apeleze la clinica privată Cardioscan, care deţinea singurul astfel de aparat din Constanţa. Pe 20 noiembrie, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, profesor doctor Radu Deac, făcea următoarea declaraţie:„Nu toţi pacienţii îşi permit să plătească servicii la privat. Ştiu că există un angiograf la Constanţa, dar în sistem privat. În câteva zile (n.r. în jurul datei de 24 noiembrie), un nou angiograf va ajunge la Constanţa. Instalarea lui va dura aproximativ o săptămână şi sperăm ca începutul lunii decembrie să găsească aparatul funcţional, spre bucuria celor care au nevoie de el ca de aer“.
 
Tot atunci, profesorul doctor Radu Deac a mai spus că, la nivel naţional, se derulează trei proiecte cu un impact major asupra sănătăţii populaţiei, pe partea de dotare cu angiografe, pe instruirea personalului şi pe impulsionarea activităţii de transplant de organe. Proiectele implică fonduri europene, iar valoarea cea mai mare o are cel de dotare a 17 centre medicale cu angiografe. „Valoarea proiectului angiografelor este de 25 de milioane de euro, în care vor fi implicate 17 centre, care vor fi dotate cu aceste aparate, pentru a ridica nivelul de performanţă şi a duce performanţa în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare către populaţie. Este, de fapt, o salbă de centre, începând cu Constanţa, Buzău, Iaşi, Suceava, Târgu Mureş, Braşov, Cluj, Timişoara, Arad şi Craiova. Am insistat pentru că este într-adevăr o cercetare foarte importantă“, a precizat prof. dr. Radu Deac.

Academia de Ştiinţe Medicale derulează trei proiecte majore pe dotare, instruire şi transplant

La doar trei săptămâni de la această declaraţie, situaţia s-a schimbat radical. Profesorul Radu Deac este decis să vină la Constanţa şi să relocheze angiograful destinat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, deoarece conducerea unităţii medicale nu şi-a respectat obligaţiile din cadrul proiectului european.
 
De mai bine de două săptămâni, angiograful zace împachetat în cutii, aşa cum a fost livrat în clădirea care adăposteşte centrala termică a spitalului. Informaţia ne-a fost furnizată atât de coordonatorul proiectului, profesorul doctor Deac, cât şi de surse credibile (vezi foto). Radu Deac ne-a declarat că, de mai bine de trei luni, „spitalul de la Constanţa tărăgănează obţinerea avizelor, în timp ce celelalte angiografe au fost deja montate în 16 spitale din ţară şi sunt deja funcţionale. Am crezut că mă pot înţelege măcar cu reprezentantul Consiliului Judeţean (n.r. Cristinel Dragomir), care, iniţial, s-a arătat dispus să sprijine programul, însă ieri, când l-am sunat, mi-a replicat că are destule probleme pe cap, iar angiograful nu reprezintă cea mai importantă dintre ele. Am rămas siderat, aceşti oameni fac de râs judeţul Constanţa! Aici e vorba despre rea-voinţă. Acum mă aflu la Timişoara, dar voi ajunge în următoarele zile la Constanţa şi voi lămuri această problemă. Eu pot să iau angiograful şi să-l duc în orice alt spital şi cel mai probabil asta voi face în următoarele zile, fiindcă din cauza situaţiei de la Constanţa riscăm să pierdem tot proiectul“, ne-a declarat în exclusivitate doctoral Deac.

Dănuţ Căpăţînă şi Cristinel Dragomir aşteaptă avizele

Termenul pentru instalarea aparatului a expirat, iar managerul spitalului, Dănuţ Căpăţînă, nu se află în ţară. În schimb, şi-a găsit timp să răspundă la întrebări în stilu-i inconfundabil, miştocăresc.
 
Întrebat despre stadiul montării angiografului şi despre cine-l va opera, Căpăţînă afirmă, spălându-se pe mâini, că el şi-a făcut datoria: „Suntem în stadiul de obţinere de avize. Am depus toată documentaţia, aşteptăm avizele, ca să ne putem apuca de montarea aparatului. Noi am făcut toate diligenţele pentru a avea legalitatea amplasării.“
 
L-am întrebat şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cristinel Dragomir despre soarta angiografului şi ne-am lovit de un răspuns similar şi impertinent: „Noi nu avem nicio obligaţie. Beneficiarul proiectului este Academia de Ştiinţe, iar inginerul de proiect este responsabil şi firma Siemens. Noi am tras curent şi apă la încăperea unde trebuie montat, avizele nu mă privesc pe mine. Este stabilit un calendar şi… nu mai insistaţi, că nu voi declara ce vreţi voi să auziţi!“
 
De ce această situaţie stânjenitoare pentru Constanţa şi constănţeni numai Dumnezeu ştie sau poate cumva toată această situaţie este cauzată de fapt de existenţa SRL-ului adus de Nicuşor Constantinescu şi Dănuţ Căpăţînă în 2012, care are un contract de exclusivitate până în 2060?
 
Vă reamintim că valoarea proiectului angiografelor este de 25 de milioane de euro, în care 17 centre sunt dotate cu aceste aparate. 

13 pacienţi pe lista de aşteptare pentru stimulatoare! 

Anual, între 50 şi 100 de pacienţi cu anevrisme au luat drumul capitalei pentru că aveau nevoie de un angiograf cu care să-şi rezolve problemele cardiace. La Constanţa, tratamentul se face doar în regim privat.  Lângă Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a fost deschis, în luna mai 2012, centrul „Cardiolife”, un parteneriat public-privat(CJC - SCJU - Cardiolife Timişoara).

Noul angiograf va permite, atunci când va deveni funcţional, şi efectuarea intervenţiilor chirurgicale din sfera neurologică. Cu ajutorul angiografului, pacienţii sunt reperfuzaţi prin angioplastie primară, un procedeu ce trebuie aplicat pacientului în primele 12 ore de la producerea infarctului miocardic şi care constă în dezobstrucţia arterelor coronariene şi introducerea unui stent, adică a unui dispozitiv medical sub forma unui cilindru, care menţine artera deschisă. În acest moment, 13 pacienţi se află pe lista de aşteptare pentru montarea unui stimulator, însă programul privaţilor de la Cardioscan îngreunează tratarea cu celeritate a pacienţilor.

 

Dacă până s-a stricat căruţa în SRL-ul care deţinea exclusivitatea în Spitalul Clinic Judeţean Constanţa pe programul de infarct miocardic şi pe montarea dispozitivelor medicale, programul medicilor de la Cardioscan era de duminică până joi, din acest an, cei care au nevoie de serviciile privaţilor trebuie să se programeze şi să aştepte să sosească medicul colaborator de la Bucureşti, să plece către capitală sau să se gândească la un eventual sfârşit. În tot acest timp, medicii cardiologi care deţin certificare internaţională nu sunt consideraţi de managementul spitalului „acreditaţi“ pentru a salva vieţile oamenilor.

Un tânăr de 24 de ani a decedat în lipsa personalului de la Cardioscan!

S-a întâmplat în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Un tânăr cunoscut cu antecedente medicale severe s-a prezentat în urgenţă, reclamând stimulare cardiacă temporară. Medicul de la UPU a alertat cardiologii spitalului, însă tânărul avea nevoie de intervenţia rapidă a celor care deţin contractul de exclusivitate cu spitalul pentru a putea supravieţui. Din informaţiile noastre, cazul a fost adus chiar şi la cunoştinţa managerului Dănuţ Căpăţînă. Din cauza stării precare în care se afla la momentul prezentării în urgenţă, tânărul nu a putut fi transferat la Bucureşti, iar după trei ore a decedat, cu toate eforturile medicilor de la Unitatea de Primire Urgenţe. Chiar dacă familia băiatului nu a formulat până acum nicio reclamaţie ca urmare a decesului acestuia, ar fi interesantă opinia managerului Căpăţînă pe această speţă şi poate, cu această ocazie, va face publice şi prevederile contractului încheiat cu firma Cardioscan din care să reiasă programul acestui SRL şi obligaţiile vizavi de pacienţii constănţeni.
 
Evident, în vinerea fatidică, niciun angajat al Cardioscan nu a putut ajunge la spital, pentru simplul motiv că nu se aflau în localitate. Să mai adăugăm că managerul spune că nu a auzit despre caz, dar va verifica când se întoarce în ţară. Răspunsuri năucitoare… Chiar dacă tânărul suferea de afecţiuni grave care-i puneau viaţa în pericol în orice moment, firesc era să se încerce orice soluţie pentru salvarea lui. În seara de 17 noiembrie, nu s-a putut asta. Nu încercăm să acredităm ideea că dacă s-ar fi intervenit de către cardiologii de la Cardioscan tânărul ar fi fost salvat cu siguranţă, dar intervenţia a lipsit.

Un proiect cu iz electoral care dăunează grav sănătăţii 

Angiogramele şi implantarea de stimulatoare reprezintă un contract exclusiv cu firma Cardioscan, care datează din 2012 (la vremea respectiva, firma avea sediul în Timișoara). Nicuşor Constantinescu, pe atunci preşedinte şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, a inaugurat, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Centrul de cardiologie intervenţională Cardiolife. Cu mare fast, anunţat cu ceva timp înainte, centrul a presupus o intervenţie de vreun milion de euro. Şi, culmea, a fost inaugurat în plină campanie electorală.
 
 

„Cardioscan în asociere cu CJC“, aceştia sunt părinţii clinicii de cardiologie intervenţionistă. SC Cardiolife SRL avea sediul în Timişoara, a fost înfiinţată în 2011, şi asociaţi erau SC Medicorclinics (50%), reprezentată prin Bogdan Mut-Vitcu, şi Bogdan Mut-Vitcu, „pe persoană fizică“ (50%).

Citeşte şi Marca înregistrată Cardiolife a intrat în insolvență

Marca înregistrată Cardiolife a aparţinut iniţial societăţii Cardioexpert SRL Braşov; cu puţin timp înainte de intrarea în insolvenţă, marca fost pasată societăţii Medicorclinics SRL Timişoara. Aceasta din urmă deţine înclusiv marca Glucomed şi părţi sociale la 3 firme: Cardioscan SRL Constanţa, Gluconet SRL Timişoara şi Invatech SRL Timişoara
 
După ce Cardiolife „a apus“, lucrările clinicii au fost continaute de nou-născuta Cardioscan SRL. Societatea are sediul în Constanţa şi a fost înfiinţată în 2013. În prezent îi are ca asociaţi pe Daniela Monica Gaitanidis Făgădău, cu 5%, şi pe Bogdan Mut-Vitcu, cu 95%. Firma are sediul social în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Printre partenerii Cardioscan se numără Synevo şi Pozimed, de la prima dintre ele provenind chiar managerul Dănuţ Căpăţînă. 

Cine va opera angiograful spitalului?

 După ani lungi de aşteptare, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a intrat, în sfârşit, în Programul Naţional de Infarct Miocardic. Iar acum se află la un pas să piardă angiograful. Şi dacă totuşi proiectul va fi răscumpărat cu banii Consiliului Judeţean, aşa cum s-a pus problema încă de la început, cine va opera angiograful spitalului? Nici urmă de informaţie oficială. Managerul Dănuţ Căpăţînă susţine că operarea o decide Academia Medicală, medicii habar nu au, şeful de secţie ridică din umeri, iar directorul medical Mihnea Avram se pregăteşte, pe surse, să preia în subordinea sa aparatul. Profesorul Radu Deac spunea că ar fi trebuit ca în cadrul proiectului să trimită şi medici la specializare şi că în proiectul de cercetare l-a cooptat şi pe şeful Cardioscan, doctorul Mut, însă… totul este acum în aer.
 
„Pregătesc ceva, în stilul lor, să vedem cine va avea voie să lucreze pe angiograf. Deocamdată, nimeni nu spune nimic. Cu siguranţă tot privatul va lucra pe angiograful nostru, cel puţin pe programul de infarct miocardic, pentru că spitalul nu are specialişti angajaţi pe coronarografie, iar ei deţin un contract de exclusivitate. Ar trebui angajaţi cel puţin doi oameni care să lucreze pe angiografii, pe montarea stimulatoarelor, dar nu credem că se va întâmpla acest lucru. Asta ar dăuna grav intereselor financiare ale Cardioscan, iar managerul nostru nu vrea să-l supere pe privat“, ne-a declarat un medic din Spitalul Judeţean, care a ţinut să-şi păstreze anonimatul.

 

Dacă Spitalul Judeţean Constanţa nu ar fi o adevărată Bastilia, medicii nu ar prefera să vorbească pe surse, însă orice declaraţie care nu convine conducerii spitalului se termină la comisia de disciplină. În spital sunt medici calificaţi european pentru implant de stimulatoare şi nu mai au voie să execute această procedură, pentru că aşa doreşte managerul Căpăţînă. 

Spitalul are doi specialişti traşi pe dreapta de Căpăţînă

Deşi în anii trecuţi au montat peste 160 de astfel de stimulatoare pacienţilor, din 2015, aceşti medici nu au mai fost „competenţi“! De ce? Pentru că nu au dorit să semneze un contract de colaborare cu acelaşi Cardioscan pentru a suplini lipsa personalului medical al SRL-ului. Din acel moment au devenit indezirabili! Aşa se face că, în lipsa altor specialişti, nu că ei nu ar exista, dar, aşa cum vă arătam mai sus, competenţele lor nu sunt recunoscute de managementul spitalului, cel care, cel mai probabil, va deveni operatorul noului angiograf, dacă aparatul va rămâne la Constanţa, va fi acelaşi medic Bogdan Mut-Vitcu, cel care deţine şi angiograful privat ce funcţionează în imediata apropiere a UPU. Curat-murdar, coane Căpăţînă!

Au dispărut oamenii lui Strutinsky din Ministerul Sănătăţii?

Cazul cardiologilor constănţeni care, deşi certificaţi european, nu sunt lăsaţi să-şi exercite pregătirea profesională în spitalul de la Constanţa ajunsese chiar şi la urechile fostului ministru al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Totul a „murit“ chiar înainte de căderea guvernului Ponta, pentru că acest caz urma să intre în atenţia Corpului de Control al ministrului, condus de fostul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Constantin Dina. Chiar dacă la momentul învestirii sale pe această funcţie, Dina afirma că „spitalele din România trebuie să funcţioneze astfel încât pacientul să fie foarte mulţumit“, în cazul Constanţa, Dina şi-a uitat responsabilităţile. De înţeles, de vreme ce de Constanţa nu-l leagă doar familia şi foştii colegi din DSP, ci şi relaţiile şi interesele cu gruparea care a condus Constanţa şi care l-a ajutat să ajungă în minister. Omul de legătură poartă acelaşi nume, Sorin Strutinsky. Ar fi de aşteptat acum, odată cu schimbarea ministrului Sănătăţii, ca acest Corp de Control să-şi îndrepte atenţia şi către Constanţa, aici unde spitalul public a devenit o afacere, dezmembrată şi licitată bucată cu bucată.

UPDATE 10.12.2015
În data de 10 decembrie, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a solicitat un drept la replică, pe care îl redăm integral, aşa cum ne-a fost transmis:

Drept la replică la articolul cu titlul „Dr. Deac «Constanţa nu a reuşit să obţină autorizaţille pentru angiograf. Este rea-voinţă!»“
 
Referitor la articolul apărut în cotidianul „Ziua de Constanţa" din data de 10.12.2015, solicităm următorul drept la replică:

Pentru buna informare a opiniei publice facem următoarele precizări: Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa a îndeplinit toate obligaţiile care îi revin privind proiectul de cercetare care include montarea unui angiograf.
 
Obţinerea autorizaţiilor de la ISU Dobrogea, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, Controlul radiaţiilor, Inspectoratul de stat în Construcţii, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, se desfăşoară în conformitate cu reglementările legale, nici Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa şi nici Consiliul Judeţean Constanţa neavând atribuţii în acest sens.
 
Chiar Academia de Ştiinţe Medicale în ultima adresa transmisă spitalului atrăgea atenţia asupra obţinerii tuturor aprobărilor legale pentru amplasare.
 
După obţinerea autorizaţiilor, tehnicienii producătorului angiografului (nu spitalul sau Consiliul Judeţean) au obligaţia amenajării spaţiului şi montării acestuia.
 
Consiliul Judeţean Constanta a sprijinit şi sprijină acest proiect, inclusiv financiar.
 
Medicii cardiologi din spital care reclamă că nu sunt lăsaţi de manager să lucreze, nu au competenţe de electrofiziologie, lucru constatat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, nu de manager. Managerul aplică o decizie a CNAS.
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa face în continuare toate demersurile legale şi se implică în darea în folosinţă a angiografului, pentru cercetare, respectând legislaţia în vigoare. Parteneriatul SCJUC cu Cardiolife, prin Programul de infarct miocardic finanţat de Consiliul Judeţean, a salvat de la moarte sute de constănţeni de la demararea proiectului.
Manager,
Dr. Dănuţ Căpăţână

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Zaim 11 Feb, 2016 08:13 CĂPĂȚÂNĂ, de când dracu soldatul MIRICA e mai competent decât doctorii Salim si Maxim care si-au obținut printr-un examen serios competenta europeană in electrofiziologie ????? Am fost nevoit sa merg la București la doctorul Vătăsescu care își făcea cruce cu ambele mâini când a auzit de Mirica , marele tau specialist !!!! RUȘINE !!!!
  • Nicusor 02 Jan, 2016 19:49 Implicarea dr.lui Dina este mai interesată decât se știe, având in vedere ca in perioada in care era director al DSP si președinte al Consiliului de administrație al SJCU, doamna avocat Dina, era "sfetnicul" plătit al domnului manager Căpățâna. A se vedea declarațiile de avere ale domnului dr. Dina. Oare, asta nu este conflict de interese? Dacă, da ce zic cei de la ANI?
  • Doctor 19 Dec, 2015 20:18 Acest individ - Avram Mihnea, consilierul personal pe probleme de sanatate al lui Nicusor Constantinescu, ii spunea...nu de mult....unei distinse doamne doctor gastroenterolog...citez "ce vrei atata albumina pentru ciroticii astia....e scumpa....da-le albus de ou!!!". Cand doamna doctor l-a rugat sa repete....spunandu-i ca porneste reportofonul....a amutit!!!! Acesta este marele doctor Avram, directorul medical al celui mai mare spital din Dobrogea!
  • Cernea 18 Dec, 2015 09:43 Cardiologia din Constanta ? Mare sef Pinochio ( nas mare , creier de lemn) care doarme legănat pe picioarele pufoase ale domnișoarei Piggy cu nădragi care lălăie continuu pe holurile secției un cântec de leagăn , nu cumva să se trezească cineva si să ii deranjeze pe piticul Mutulica si pe conducătorul de banda Al Capone ! Doamne fereste, dacă le tremură mâna si nu iau cât trebuie !!!
  • MF 17 Dec, 2015 10:00 Printre partenerii Cardiolife se numără Synevo şi Pozimed Pe 23 aprilie a.c., cu mare fast, Nicuşor Constantinescu, pe atunci preşedinte en titre şi candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, a inaugurat, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, centrul de cardiologie intervenţională Cardiolife. Cu mare fast, anunţat cu ceva timp înainte, centrul a presupus o intervenţie de vreun milion de euro. Şi, culmea, a fost inaugurat în plină campanie electorală. Grupul de trei medici veniţi de la Timişoara, format din Bogdan Mut-Vitcu, Cristian Dină şi Milovan Slovenski, a fost prezentat ca unul de mare valoare. Este adevărat, site-ul www.cardiolife.ro ne vorbeşte în termeni elogioşi despre echipa de medici cu numeroase cazuri la activ, care a deschis în 2010 clinica din oraşul bănăţean. Mai mult, pagina de Internet ne zice că în patru oraşe găsim Clinici Cardiolife: Timişoara (două cabinete), Caransebeş, Deva şi Reşiţa. Nimic despre Constanţa. „Cardioscan în asociere cu CJC", aceştia sunt părinţii clinicii de cardiologie intervenţionistă. SC Cardiolife SRL are sediul în Timişoara, a fost înfiinţată în 2011, şi are ca asociaţi SC Medicorclinics (50%), reprezentată prin Bogdan Mut-Vitcu, şi pe Bogdan Mut-Vitcu, „pe persoană fizică" (50%). Societatea are un sediu secundar în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în conformitate cu contractul de asociere în participaţiune nr. 466 din 1 iunie 2011, valabil din 1 iunie 2011 până pe 1 iunie 2060. Aşadar, societatea care a deschis clinica de cardiologie intervenţională îşi făcuse „culcuş" în Judeţeanul constănţean încă din urmă cu un an, în iunie 2011, după ce fusese înfiinţată în acelaşi an, pe 10 ianuarie. De ce nu s-a inaugurat secţia în iunie 2011? Erau constănţenii mai puţin bolnavi de inimă, le era mai bine? De ce s-a aşteptat tocmai până în plină campanie electorală? Fără SCJU La aceste întrebări nu ne-a putut răspunde nici Bogdan Mut-Vitcu, nici Dan Căpăţînă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Cei doi au fost contactaţi telefonic de reporterii cotidianului nostru şi nu au răspuns apelurilor nici după ce au primit câte un SMS în care li se spunea subiectul care se dorea a fi discutat. Cardiolife nu este prima afacere a medicului Mut-Vitcu. În 2007 înfiinţa, alături de Cristian Dină şi Milosvan Slovenski, SC Medicor SRL, firmă care a fuz
  • Contract! 11 Dec, 2015 14:35 Capatana sa iasa in presa si sa arate contractul cu Cardioscan! Aici e cheia problemei!
  • Stoian 11 Dec, 2015 11:05 Dle Capatana am venit la verificare de stimulator si am avut surpriza ca doctorul care i-a salvat viata tatălui meu sa imi spună că nu mai are dreptul sa facă verificarea. In schimb am fost primit de un asa zis doctor Mirică care cu siguranță nu are nicio competenta pentru ca habar nu avea ce butoane sa apese si ce parametrii sa măsoare , întrebând in stânga si in dreapta asistentele. Știați de acest lucru , dle manager?
  • oana 10 Dec, 2015 20:52 Doamne fereste.Oare acesti indivizi nu au auzit de DNA.Cum este posibil sa faca un contract pe 50 de ani?
  • Somebody 10 Dec, 2015 20:07 NU! Medici sunt si au competente recunscute European , adica pot practica in orice spital din Europa. Problema este ca sunt dati la o parte. Pentru implantul unui Defibrilator Cardiac la un cobil a trebuit chemat medic de la Bucuresti cand pe acea sectie "stau pe dreapta" doi medici cu competente in electrofiziologie si implantologie cardiaca. Duda e ca nu sunt agreeati de Conducere. Sunt doi medici de nota 10 care veneau si noaptea de acasa daca era de efectuat un implant sau o stimulare temporara / permanenta antibradicardica sau altele de acest gen. Iar operarea pe angiograf nu e foarte diferita de un implant cardiac. Sunt curios cand se va face achizitia unui aparat de studiu electrofiziologic . O harta 3D a circuitelor electrice ale inimii deoarece sunt multi tineri care sufera de TPSV si un asemenea dispozitiv le poate salva viata si le poate reda speranta la o viata normala. O cateterizare cardiaca nu mai zic.
  • Maria 10 Dec, 2015 17:00 Le doresc tuturor celor care cred ca "cineva bate campii" sa aibă un apropiat care sa facă infarct miocardic joi noapte sau vineri sau sâmbătă sau duminica....Sa vada ce se întâmplă. Poți sa ai banii din lume ca la Cta, prăvălia Cardiolife e închisă. Asa ca te rogi la Dzeu ca salvarea sa te ducă la București cat mai repede....Medicii în garda stau pe telefoane sa solicite transferul într-un centru cu adevărat universitar....Mi-e lehamite....
  • mihai 10 Dec, 2015 13:52 Oricum SCJU CONSTANȚA este împărăția lui Nicusor, Căpățână si Avram . Ei fac acolo ce ii taie capul. Sunt stat in stat. Angajările se fac preferențial, medicii fara preferințe Psd-iste sunt dati la o parte. Nimeni nu scrie nimic, toată lumea se preface ca nu stie nimic despre asta. Când va cădea Căpățână cu tot clanul lui de mafioți, poate ca Spitalul Mare va aparține iar constănțenilor si medicilor serioși. Republica Mazăre e inca vie.
  • Mika 10 Dec, 2015 10:23 Un articol excelent documentat. E naucitor ce citesc aici: contract de exclusivitate pana in 2060??? angiograf care zace nedespachetat in timp ce alte 16 au fost deja puse in folosinta in tara? directorul Capatana pe care nu-l urneste nimeni din functie, desi s-au inregistrat sute de plangeri la adresa functionarii acestui spital? DNA nu are nimic de zis? Casa Judeteana de Sanatate accepta sa deconteze servicii mai scumpe din privat, decat sa se implice in rezolvarea acestei situatii?
  • Tudor 10 Dec, 2015 10:14 Cineva bate campii pe aici. Medicii nu au competente si de instalat se va instala