Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care credeți că sunt Constănțenii au ales în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău“

ro

10 Apr, 2019 00:00 2645 Marime text
Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice locale, a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Până pe 22 martie 2019, constănțenii s-au putut implica civic pentru viitorul orașului, în cadrul unei campanii de consultare publică, în premieră în România, intitulată „Alege Prioritățile Orașului Tău!”.

Fiind agreate pentru prima dată, atât de administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste de proiecte, ierarhizate în ordinea importanței, vor oferi o viziune clară și strategică de dezvoltare și vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.
 
Iată clasamentul proiectelor prioritare, potrivit votului constănțenilor:
Pe primul loc se află construirea Spitalului Regional de Urgență, urmat de dezvoltarea Portului Constanța și de extinderea/modernizarea Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu.

În ordinea numărului de voturi obținute, pe următoarele locuri s-au clasat celelalte proiecte propuse, după cum urmează: Extinderea plajelor și consolidarea falezelor, Drum Trans Regio Constanța - Vama Veche, Riviera Tomis, Viteză sporită pe calea ferată Constanța - București, Drum Trans Regio Alternativa Techirghiol, Amenajare Port Agrement Diamant şi Modernizare ecluze Canalul Dunăre - Marea Neagră.
 
Ulterior finalizării votului, Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorității publice locale, a prezentat la Constanța, în prezența primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a rectorului Universității „Ovidius”, Sorin Rugină, și a directorului general al CCINA, Ion Dănuț Jugănaru, concluziile parțiale ale raportului intitulat România Metropolitană”. Evenimentul a avut rolul de a facilita discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane, pornind de la exemplul municipiului Constanța, ce a implementat până în prezent și ce se poate face în continuare și continuând cu rezultatele preliminare ale campaniei pentru municipiu.

Citeşte şi:
 

Constanța. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanții Băncii Mondiale şi FZMAUR

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii