Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Alleon din centrul istoric al Constanței va fi reabilitată. Black Sea Offshore Centre SRL a obținut un act de urbanism (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

30 Aug, 2024 17:00 237 Marime text
Casa Alleon. Sursa foto - ZIUA de Constanta
  • SC Black Sea Offshore Centre SRL a solicitat și obținut de la Primăria Constanța un act de urbanism.
  • Este vorba despre Certificatul de urbanism 2164 din data de 29 august care constă în: Restaurare fațade, amenajări interioare, recompartimentări și refacere instalații interioare- imobil monument istoric - Casa de Piatră - Casa Alleon. Actul este valabil 12 luni.
  • Casa Alleon este situată pe strada C.A. Rosetti nr. 7 din  Constanţa.
  • Ionuț-Dragoș Neagu este asociat unic și administrator al firmei.
 
Situată pe strada C.A. Rosetti, unde a fost vechiul cartier evreiesc, vila a fost construită în 1881 la cererea bancherului Jean Gerard Alleon. SC Black Sea Offshore Centre SRL reabilitează imobilul  monument istoric - Casa de Piatră - Casa Alleon.
 
Firma a solicitat și obținut de la Primăria Constanța un act de urbanism. Este vorba despre Certificatul de urbanism  2164 din data de 29 august care constă în: Poate fi utilizat în scopul declarat pentru: Restaurare fațade, amenajări interioare, recompartimentări și refacere instalații interioare - imobil monument istoric - Casa de Piatră - Casa Alleon. Actul este valabil 12 luni. Casa Alleon este situată pe strada C.A. Rosetti nr. 7 din  Constanţa.


Casa Alleon - act de urbanism.
 
Despre Black Sea Offshore Centre SRL

 
Înființată în anul 2018, firma are sediul pe strada Miron Costin, Nr. 45, Constanța și se ocupă de cercetare -dezvoltare în alte științe naturale și inginerie. Neagu Ionuț-Dragoș este asociat unic și administrator.
 
Potrivit termene.ro, Neagu Ionuț-Dragoș  mai este asociat în Rosinav Fabrication SRL, Marine & Offshore Consultants SRL, Saga Logistics Management SRL, Rosinav TM SRL, MOC FABRICATION SRL, Chemoil Energy SRL, Solid Mechanics & Environmental Engineering SRL.
 
În anul 2023, firma a declarat o cifră de afaceri de 11.640.354 lei, 7 salariați și un profit de 7.285 lei.
 
 
Povestea clădirii
 
 
Casa Alleon din Constanţa, cunoscută și sub numele de Casa de piatră, este amplasată în zona peninsulară, pe strada C. A. Rosetti, în vechiul cartier evreiesc. Construită în anul 1881, la comanda bancherului francez Jean Gérard Amédée Alleon, casa a devenit o emblemă arhitecturală datorită stilului său eclectic, combinând elemente victoriene și gotice venețiene. Planurile au fost realizate de arhitectul grec Pelopidas D. Couppa.
 
Clădirea, construită din piatră de talie, se întinde pe demisol, mezanin, un etaj și o mansardă. Designul său asimetric include un balcon de colț în stil venețian la stânga și o mansardă cu fronton la dreapta. Casa are două fațade principale: una către mare, pe strada Vasile Canarache, și alta către interior, spre strada Rosetti. Ferestrele, simplu tăiate în stil victorian britanic, prezintă o feronerie mai sobră, caracteristică perioadei sfârșitului de secol XIX. O coloană elenă adaugă o notă de eleganță în acest colț.
 
Fațada este acoperită cu piatră, conferind clădirii un aspect robust, aproape gotic, iar deschiderile largi spre exterior reflectă influența modelului britanic de locuințe. În trecut, o mică grădină în stil englezesc, înconjurată de ziduri scunde de piatră, adăuga farmecul fațadei orientate către mare. Astăzi, această zonă a devenit un teren viran, adesea folosit ca depozit de gunoaie de către locuitorii peninsulei constănțene.
 
Casa, cu cele 40 de camere pe care le includea, nu dispunea de un salon mare de primire, reflectând caracterul discret al lui Alleon.



 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:

Undă verde de la Primăria Constanța O stație carburanți, mai multe rezervoare și un soclu pentru pompe din Poarta 2, desființate de SOCEP SA


Parohia Sfântul Gheorghe din Constanța se primenește. Casa de prăznuire va fi reabilitată și modernizată 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii