Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța! Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele
Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța!: Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit- În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului că, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi, Biroul de Poliţie Autostrada A2 (BPA2), aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a transmis unei persoane numitului (…) informaţii nepublice, despre care a luat la cunoştinţă datorită atribuţiilor de serviciu, informaţii referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie de pe Autostrada A2.
- Procurorii susțin că prin transmiterea informaţiilor referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie se dorea ca persoana în cauză să nu fie sancţionată pentru depăşirea limitelor de viteză ori pentru încălcarea altor norme care reglementează circulaţia rutieră.
- Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui polițist din cadrul Brigăzii Autostrăzi! Omul legii este acuzat de săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (6 acte materiale), prev. de art. 304 alin. 1 Cpen. cu aplic. art. 35 alin. 1 Cpen.
În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului că, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi, Biroul de Poliţie Autostrada A2 (BPA2), aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a transmis unei persoane numitului (…) informaţii nepublice, despre care a luat la cunoştinţă datorită atribuţiilor de serviciu, informaţii referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie de pe Autostrada A2, pentru ca persoana în cauză să nu fie sancţionată pentru depăşirea limilelor de viteză ori pentru încălcarea altor norme care reglementează circulaţia rutieră.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Foto cu rol ilustrativ!
Sursă: rejust.ro și portal instanțe de judecată.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Constanța. Un șofer a mușcat de deget un polițist de la Rutieră! Anunțul procurorilor
Constanța. Fost polițist de la Rutieră, condamnat cu executare!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp