Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine blochează investiţiile în judeţ Palaz-Vrabie vs. Nicuşor-Gâmbuţeanu

ro

21 Oct, 2011 01:00 2351 Marime text
deschiderem.jpgPrefectul Claudiu Palaz a declarat ieri că administraţia judeţeană nu eliberează un aviz necesar punerii în aplicare a unei investiţii de 100 de milioane de euro la Peştera, dar se împrumută 10 milioane de euro pe patru ani pentru a-şi finanţa proiecte europene

„De cealaltă parte, blochează avize ale agenţilor economici care vor să investească milioane de euro. Drumurile Judeţene (n.r. Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa), cu ştiinţa domnului Nicuşor-Cucuvea, blochează eliberarea certificatelor şi avizelor necesare pentru un drum la Peştera. Domnul primar s-a plâns la mine, investiţiile sunt foarte mari şi nu doresc să se piardă", spune prefectul Claudiu Palaz.

Într-adevăr, primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a mers la începutul acestei săptămâni la prefectul Claudiu Palaz pentru a-l ajuta cu o problemă cu care se confruntă şi care îi blochează investiţii mari în comuna pe care o administrează. Contactat telefonic, primarul spune că RAJDP nu eliberează unui investitor privat de pe raza comunei sale, ce are o investiţie cu eoliene, un aviz necesar, ultimul de altfel, pentru eliberarea autorizaţiei de construire în vederea începerii lucrărilor la un drum de exploatare ce urmează a fi pietruit.

„Se preferă împovărarea, decât să se dea drumul la investiţii"

Prefectul Palaz spunea ieri că primarul din Peştera a fost primul care şi-a înfiinţat Serviciul de Urbanism pentru a elibera certificate, astfel ca banii să vină direct la Primărie. „Părerea mea este că de aceea se refuză eliberarea de certificat, ca să blocăm investitorii. Autorităţile locale nu au bani şi pe de altă parte nu dau drumul la investiţii. S-a făcut şi revenire şi a fost înştiinţat prin adresa nr. 20077/18.10.2011 şi Nicuşor Constantinescu, pentru că subalternii dânsului refuză eliberarea acestor avize, şi nu a luat nicio măsură până la această dată. Şi la Drumurile Judeţene s-a făcut adresă şi revenire pentru a se emite acest aviz. Se preferă împovărarea, decât să se dea drumul la investiţii", spune prefectul.

Avizul care nu mai vine de la RAJDP a fost solicitat prin adresa nr. 7652/28.08.2011, după care a fost făcută o revenire prin adresa nr. 9381/6.10.2011. Pentru că nu s-a primit niciun răspuns, solicitanţii au trimis şi Consiliului Judeţean Constanţa o adresă, nr. 20.077/18.10.2011, cu acelaşi subiect, având în vedere că Regia se află în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. „Investiţia care va fi făcută nu afectează drumurile judeţene. Este vorba de pietruirea unui drum comunal de pământ care se intersectează la un moment dat cu drumul judeţean. Doar se intersectează, nu se face nicio intervenţie asupra drumului lor. Se modernizează astfel şi drumurile din extravilan şi scoatem judeţul din noroi, aşa cum spun cei de la CJC", spune Vrabie, adăugând că sunt peste 400 de kilometri de drum intravilan care se pietruiesc în total. Întrebat despre acest subiect ieri la finalul şedinţei de Consiliu Judeţean, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a declarat că nu are cunoştinţe de nicio solicitare de acordare a vreunui aviz care să se refere la comuna Peştera. Acesta spune că un drum de eliberare a unui astfel de document include şi o aprobare din partea CJC-ului. „Pentru un aviz nu este nevoie să se meargă la CJC, este doar un simplu aviz al RAJDP-ului. Gâmbuţeanu trebuie să se ducă să-i ceară permisiune lui Constantinescu pentru orice. Este un simplu executant", a spus primarul. Parafrazându-l pe Palaz, acesta a spus că nu are nevoie de banii judeţului şi că nu ar trebui să se îndatoreze milioane de euro când investiţii există. „Sunt foarte multe investiţii de sute de milioane de euro în judeţ care sunt blocate cu bună ştiinţă din cauza avizelor care nu sunt date. Dacă Nicuşor Constantinescu nu avizează un proiect care se intersectează cu un drum de-al lui înseamnă că are oroare de intersecţii", a încheiat Vrabie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii