Cine sunt judecătorii care i-au trimis la închisoare pe greii din dosarul Microsoft. Legături la Constanţa
Cine sunt judecătorii care i-au trimis la închisoare pe greii din dosarul Microsoft. Legături la Constanţa
04 Oct, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
4798
Marime text
Completul de cinci judecători de la instanţa supremă care a închis definitiv acest celebru dosar a fost alcătuit, potrivit surselor noastre, din magistraţii Ionuţ Mihai Matei, Ana Maria Dascălu, Florentina Dragomir, Cristina Rotaru şi Ştefan Pistol.
Sentinţă definitivă în celebrul dosar Microsoft, instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi denumit cel mai mare dosar de corupţie din România! Ieri, completul de cinci judecători de la instanţa supremă, format, potrivit surselor noastre, din magistraţii Ionuţ Mihai Matei, Ana Maria Dascălu, Florentina Dragomir, Cristina Rotaru şi Ştefan Pistol, a dictat următoarele pedepse: Gheorghe Ştefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, şase ani, Dorin Cocoş, om de afaceri, trei ani şi patru luni de detenţie, Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, trei ani de închisoare şi Nicolae Dumitru, doi ani şi patru luni de detenţie. De menţionat că toate pedepsele sunt definitive şi sunt cu executare. În primă instanţă, cei patru inculpaţi au fost condamnaţi de judecătoarele Maricela Cobzariu, Simona Cîrnaru şi Leontina Șerban la pedepse mult mai blânde.
Revenind la decizia de ieri a completului de cinci judecători, instanţa a decis confiscarea sumei de 9 milioane de euro de la Dorin Cocoş. Totodată, judecătorii au dispus confiscarea de la Nicolae Dumitru a sumelor de 2.050.000 de dolari şi un milion de euro. Mai mult decât atât, judecătorii au menţinut sumele confiscate de instanţa de fond de la ceilalţi doi inculpaţi din dosar, şi anume de la fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ștefan - 3.996.360 de euro, iar de la fostul ministru Gabriel Sandu - 2.196.035 de euro.
Aşa cum precizam şi mai sus, completul de cinci judecători de la instanţa supremă care a închis definitiv acest celebru dosar a fost alcătuit, potrivit surselor noastre, din judecătorii Ionuţ Mihai Matei, Ana Maria Dascălu, Florentina Dragomir, Cristina Rotaru şi Ştefan Pistol.
Judecătorul Ionuţ Mihai Matei a făcut parte din completul de judecată care a închis definitiv dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care au fost condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, dar şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
Cine este, ce avere are şi ce cazuri a judecat şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă (document)
Securitatea naţională
Ana Maria Dascălu este magistratul care a dat undă verde Curţii de Apel Bucureşti să-l judece pe Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului. În cauză, Preda este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă, complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.Mai departe, Dascălu a făcut parte şi din completul care a decis eliberarea din arest a lui Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I Penale din Curtea de Apel Bucureşti, fostul judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. Ana Maria Dascălu a mai decis, alături de alţi colegi magistraţi, punerea în libertate a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, judecată şi condamnată într-un dosar penal la Curtea de Apel Constanţa.
Florentina Dragomir a decis, în luna aprilie 2015, alături de judecătoarea Angela Dragne, tot din Curtea Supremă, arestarea preventivă atât a lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
În primă instanţă, cei patru inculpaţi au fost condamnaţi de judecătoarele Maricela Cobzariu, Simona Cîrnaru şi Leontina Șerban la pedepse mult mai blânde.
Maricela Cobzariu, unul dintre cei trei magistraţi care s-au pronunţat pe fond în dosarul Microsoft, a decis, în octombrie 2014, ca afaceristul israelian Avraham Morgenstern să rămână sub control judiciar. Decizia a fost luată în dosarul Campusului Social Henri Coandă din Constanţa, unde Avraham Morgenstern a fost cercetat şi în prezent este judecat alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, dar şi de Alexandru Mazăre, senator al României.
Mai mult decât atât, Maricela Cobzariu a făcut parte şi din completul de judecători care a dispus condamnarea definitivă a lui Ilie Rachieru, fostul director al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, la doi de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi luare de mită în formă continuată. În trecut, Maricela Cobzariu a dictat condamnarea unui bărbat din Constanţa la patru ani de închisoare cu executare după ce i-a tăiat coarda unui alpinist utilitar, acesta din urmă prăbuşindu-se de la etajul trei al blocului pe care îl izola.
Simona Cîrnaru este judecătorul care a dispus, zilele trecute, începerea judecăţii în dosarul privind retrocedarea a 25 de hectare din zona Brătianu Constanţa.
Începe judecata privind retrocedarea a 25 de hectare din Brătianu. Legături cu cel mai mare dosar de corupţie din România (rechizitorii)
Leontina Şerban a făcut parte din completul de judecată care a „tranşat“ dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii