Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:32 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilieri locali reclamă atitudinea şi abordarea şefei SPIT Va aproba primarul Făgădău constituirea unei comisii care să analizeze activitatea Virginiei Uzun?

ro

19 Dec, 2016 00:00 7610 Marime text
Săptămâna trecută, directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Locale a făcut un tur de forţă prin mai multe comisii ale Consiliului Local Municipal. Virginia Uzun a participat la şedinţa Comisiei nr. 1 - Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa, a fost invitată de consilierii din Comisia nr. 3 - Comisia pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement - să prezinte un raport privind situaţia imobilelor deţinute sau utilizate de SPIT (facem precizarea că Primăria Constanţa deţine spaţii comerciale în care se poate desfăşura în bune condiţii activităţile SPIT, nefiind necesară închirierea unor spaţii private) şi s-a prezent şi la şedinţa Comisiei nr. 5 - Comisia pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţeanului.
 
Ce s-a întâmplat cu prilejul vizitei şefei SPIT la lucrările Comisiei nr. 3 deja v-am prezentat în ediţia trecută, iar astăzi ne vom ocupa de modul în care a decurs „discuţia” din comisia juridică.

Citeşte şi:

Virginia Uzun a dat „piept” cu aleşii locali. Şefa SPIT sfidează autoritatea consilierilor locali municipali? (document)

„Mai avea puţin şi sărea peste masă, să ne plesnească…”

Aşa cum precizam mai sus, Comisia nr. 5 vizează administraţia publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţeanului. Preşedintele acesteia este Adriana Arghirescu, de la PNL, secretarul comisiei este social-democratul Dede Perodin, iar membrii săi sunt George Andrei Popescu, independent, Secil-Givan Cantaragiu - PMP, Costin-Valeriu Avătavului - PNL şi George-Gabriel Vişan (PSD).
 
Dacă săptămâna trecută aleşii locali liberali vorbeau despre intenţia de a depune plângeri penale la adresa şefei SPIT, urmare a refuzului celei din urmă de a face publice documentele solicitate de aceştia, acum, mai mulţi consilieri reclamă atitudinea nepotrivită a directorului Uzun, care a reuşit să-i scoată din pepeni chiar şi pe cei mai calmi dintre ei.
 
În urma consultărilor cu echipa de consilieri locali, Secil Cantaragiu, Cătălin Papuc şi Alexandru Zabara, consilieri ce au prezentat poziţia dictatorială a doamnei Virginia Uzun, director executiv al Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa, şi Partidul Mişcarea Populară solicită Consiliului Local, în ansamblu, ca în cadrul următoarei şedinţe a CLM (din această săptămână) să fie constituită o comisie formată din consilieri locali din partea tuturor partidelor, consilieri care să analizeze şi să verifice activitatea directorului SPIT Constanţa, Virginia Uzun, şi a modului în care au fost încheiate contracte de închiriere a unor spaţii comerciale private pentru desfăşurarea activităţilor SPIT.
 
Secil Cantaragiu, membru al comisiei juridice, ne-a povestit că Virginia Uzun s-a precipitat atât de mult în timpul discuţiilor din comisie, încât, la un moment dat, a devenit de neoprit. „Mai avea puţin şi se urca pe masă, călare pe mine, să mă bată, spune consilierul”.

A învinovăţit juriştii Primăriei pentru „taxa de linişte”

Acelaşi consilier de la Partidul Mişcarea Populară ne-a declarat că, în şedinţa de la Comisia Juridică, şefa SPIT nu a mai ţinut cont de nimic: „A jignit departamentul juridic din Primărie, pe care îl consideră vinovat pentru pierderea procesului cu taxa de linişte, în condiţiile în care am înţeles că există o adresă la jurişti prin care i-a fost solicitat inclusiv SPIT-ului să intre împreună în proces pentru apărarea taxei, dar conducerea serviciului a refuzat”.

Amendamente la taxa de linişte şi la taxa de promovare!

În centrul discuţiilor din Comisia Juridică s-au aflat taxa de linişte, anulată de instanţă, şi taxa de promovare. Consilierul independent Andrei Popescu, membru al Comisiei nr. 5, a propus un amendament prin care solicită suspendarea încasării taxei de linişte până la stabilirea unui cadru legal.
 
Secil Cantaragiu, consilier local PMP, a propus la rândul său un amendament care vizează taxa de promovare. Acesta vrea ca banii încasaţi din această taxă de promovare să nu se mai redirecţioneze către Asociaţia Litoral - Delta Dunării.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii