Constanța, în top trei orașe unde nu găsești cu ușurință locuri de parcare. Bonus, clasamentul calității vieții în cartierele din municipiu (DOCUMENTE)
Constanța, în top trei orașe unde nu găsești cu ușurință locuri de parcare. Bonus, clasamentul calității
20 Aug, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
2083
Marime text
sursă: www.trai.storia.ro
- Analiștii de la Storia au realizat și o analiza a orașelor și cartierelor unde românii pot găsi mai ușor locuri de parcare
- Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care rezidenții au votat că găsesc cu ușurință locuri de parcare
- La polul opus, București, Cluj-Napoca și Constanța sunt orașele în care se găsesc mai greu locuri de parcare
- Cele patru zone din țară unde este cel mai dificil să găsești locuri de parcare sunt: Calea Victoriei (14,7 puncte), Iancului (19,3), Romană (20,4) și Tei (21), Centrul Istoric din Brașov (21,1) și ICIL – Constanța (21,7)
- „Vocea Cartierelor” pentru iulie 2024, plasează Constanța pe locul 3 cu 40,35 de puncte la capitolul orașe
- În secțiunea Scor Național Vocea Cartierelor (Iulie, 2024), figurează cu cele mai multe puncte cartierele Tomis II, Trocadero, Far, Faleză Nord, Tomis I, Dacia, Abator, City Park Mall, Gară, Km 4-5, Tomis Nord, Coiciu, Tomis Plus și Casa de Cultură din Constanța
După lansarea instrumentului care în baza datelor adunate din surse locale care măsoară o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului și Imobiliare – preț pe metru pătrat), pe care mai apoi îi traduce într-un scor de calitate a vieții în cartierele din România, analiștii de la Storia au realizat și o analiza a orașelor și cartierelor unde românii pot găsi mai ușor locuri de parcare.
Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care rezidenții au votat că găsesc cu ușurință locuri de parcare.
La polul opus, București, Cluj-Napoca și Constanța sunt orașele în care se găsesc mai greu locuri de parcare.
Datele sunt obținute din „Vocea Cartierelor”, a doua etapă de dezvoltare a indicelui T.R.A.I., realizat de Storia.
Analiza cuprinde nivelul de dificultate cu care locuitorii găsesc locuri de parcare în zonele în care locuiesc, iar datele prezentate se interpretează astfel: cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât este mai ușor să găsești un loc de parcare.
Care sunt orașele în care românii găsesc mai ușor locuri de parcare
Orașul Alexandria se află pe primul loc în topul „Vocea Cartierelor”, cu un scor de 57,8 puncte, urmat de Râmnicu Vâlcea (57,7 puncte) și Drobeta-Turnu Severin (55,9).
De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și orașele Botoșani (55,5), Arad (55,5), Satu Mare (55,2), Giurgiu (55,2), Călărași (54,8), Bistrița (54,4) și Vaslui (54,2) – acestea fiind cele 10 orașe care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste orașe.
În schimb, Bucureștiul este orașul în care rezidenții întâmpină cele mai mari dificultăți în găsirea locurilor de parcare, obținând un punctaj de 39,1.
Capitala este urmată în top de orașe mari precum Cluj-Napoca (39,9), Constanța (41,8) și Iași (43).
Alte orașe în care locuitorii consideră că găsesc cu dificultate locuri de parcare sunt: Ploiești (45), Zalău (45,2), Tulcea (45,4), Galați (45,9), Târgu Mureș (45,9) și Sfântu Gheorghe (46,1).
Care sunt cartierele în care românii găsesc mai ușor locuri de parcare
Cartierul Stupini din Brașov a obținut cel mai mare scor la accesibilitatea parcărilor – cu 77 de puncte și este urmat în top de cartierele Nicolae Grigorescu din Oradea (75,8) și Gai din Arad (75). De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și cartierele Zona Soarelui – Timișoara (74,7), Bărăbanț – Alba Iulia (73,3), Universității – Oradea (73), Trei Insule – Arad (68,7), Dealuri Oradea (68,4), Grădiște – Arad (68,4) și 14 Mai din Satu Mare (68) – acestea fiind cele 10 cartiere din România care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste zone.
Cele patru zone din țară unde este cel mai dificil să găsești locuri de parcare sunt: Calea Victoriei (14,7 puncte), Iancului (19,3), Romană (20,4) și Tei (21), Centrul Istoric din Brașov (21,1) și ICIL – Constanța (21,7).
sursă: www.trai.storia.ro
„Vocea Cartierelor” pentru iulie 2024, plasează Constanța pe locul 3 cu 40,35 de puncte la capitolul orașe
În secțiunea T.R.A.I., care măsoară o serie de factori cheie precum traficul, reperele, aerul și prețurile imobilelor, cât și date subiective, prezentate în cadrul secțiunii „Vocea Cartierelor” și obținute de la locuitorii din zonele evaluate, pentru iulie 2024, ultima lună de referință analizată, Constanța figurează pe locul 3 cu 40,35 de puncte la capitolul orașe, (n.r. vezi secțiunea „documente”), în timp ce în topul cartierelor regăsim: Tomis III cu 45,41 de puncte, Inel I cu 45,39 de puncte, Coiciu cu 43 de puncte, Inel II și Medeea cu 42 de puncte, Tomis Nord, CET și Km 4 cu 41 de puncte, Tomis II cu 40 de puncte, KM 5 și Viile Noi cu 39 de puncte, Faleză Nord cu 38 de puncte și cartierele Brătianu cu 37 de puncte, Palazu și Veterani cu câte 36 de puncte, vezi secțiunea „documente”.
sursă: www.trai.storia.ro
TRAI by Storia este instrumentul care adună date din surse locale pentru a-ți putea oferi cele mai relevante informații atunci când ești în căutarea unui cartier potrivit în care să trăiești. Acesta măsoară o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului și Imobiliare – preț pe metru pătrat), pe care mai apoi îi traduce într-un scor de calitate a vieții în cartierele din România.
Astfel, îți oferă un top pe care îl poți consulta atunci când ești în căutarea locului în care să trăiești. Indexul include atât date obiective, adunate cu ajutorul datelor de specialitate, dar și date subiective ale locuitorilor din cartiere. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât se presupune că bucuri de un nivel de trai mai ridicat într-o anumită zonă a orașului.
În secțiunea Scor Național Vocea Cartierelor (Iulie, 2024), figurează cu cele mai multe puncte cartierele Tomis II, Trocadero, Far, Faleză Nord, Tomis I, Dacia, Abator, City Park Mall, Gară, Km 4-5, Tomis Nord, Coiciu, Tomis Plus și Casa de Cultură din Constanța, vezi secțiunea „documente”.
În secțiunea „Vocea Cartierelor”, vezi care este clasamentul cartierelor pe baza opiniilor celor care le populează.
Detalii aici: https://trai.storia.ro/oras.php?oras=Constanta.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Orașele cu cel mai bun scor de trai Află unde se află cartierul tău în topul calității vieții în municipiul Constanța (DOCUMENTE)
Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii