Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Omer Susli de la Praktiker construiește o centrală electrică fotovoltaică la Cobadin. Peste 7.500 de module fotovoltaice

ro

21 May, 2024 17:00 1051 Marime text
Sursa foto: freepik.com
  • În cadrul instalației propuse se vor monta 7.642 de module fotovoltaice
  • Modulele fotovoltaice utilizate sunt alcătuite din 144 de celule fotovoltaice din siliciu policristalin și au o putere nominală unitară de 550Wp.
 
 
Praktiker Real Estate Romania SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța memoriul de prezentare pentru emiterea acodului de mediu ce vizează proiectul „Construire centrală electrică fotovoltaică în comuna Cobadin, județul Constanța”.
 
Instalația solară fotovoltaică propusă va produce energie electrică utilizând sursa regenerabilă reprezentată de energia solară și va livra energia produsă consumatorilor racordați la barele centralei. Locul de amplasare este în Județul Constanța, Comuna Cobadin, intravilan, Sos. Constanței, nr. 37. Suprafața ocupată de panouri va fi de aproximativ 485.774 mp. În cadrul instalației propuse se vor monta 7.642 de module fotovoltaice.
 
În cadrul proiectului este prevazută o gospodărie electrică ce se va amplasa în incinta care să asigure preluarea energiei electrice produse prin panourile fotovoltaice și debitarea ei în rețeaua de distribuție a operatorului de rețea din zonă.
 
Instalatia solara fotovoltaicî amplasată în incinta beneficiarului investiției, cuprinde următoarele componente principale:
a) Modulele fotovoltaice sunt echipamente care au rolul de a capta și transforma energia solară în energie electrică. Modulele fotovoltaice utilizate sunt alcătuite din 144 de celule fotovoltaice din siliciu policristalin și au o putere nominală unitară de 550Wp. În cadrul instalației propuse se vor monta 7642 de module fotovoltaice
b) Invertoarele de putere sunt echipamente care au rolul principal de a transforma tensiunea continuă, tensiunea de utilizare a modulelor fotovoltaice, în tensiune alternativă, tensiune de utilizare pentru consumatorii racordați la barele centralei. Invertoarele de putere utilizate sunt invertoare de putere trifazate unidirecționale și au o putere nominală unitară de 100kW - tensiune alternativă. În cadrul instalației se vor monta 42 invertoare de putere trifazate
c) Structura de montaj module fotovoltaice are rolul de fixare a modulelor fotovoltaice de suprafață de montaj. Structura de montaj cuprinde piese metalice din aluminiu dimensionate și proiectate pentru condițiile specifice proiectului
d) Tablourile electrice din cadrul instalației solare fotovoltaice asigură aparatele de comutație și aparate de protecție și/sau măsura specifice instalațiilor fotovoltaice. În cadrul instalației se vor monta 4 posturi de transformare ridicator care va deservi instalația
e) Postul de trasformare, echipat cu un transformator de putere 1250 kVA, 0,4/20kV, ulei etanș — 4 bucăți
f) Rețelele de cabluri electrice din cadrul instalației solare fotovoltaice cuprind cablurile de energie pozate în trasee subterane până la racordarea instalației electrice fotovoltaice
g) Instalația de legare la pământ din cadrul instalației solare fotovoltaice cuprinde conductoare și piesele de realizare a legăturilor echipotențiale între elementele metalice aferente instalației solare fotovoltaice și conductoarele și piesele de realizare a legăturii la priză de pământ a elementele metalice aferente instalației solare fotovoltaice
h) Dotari NPM și PSI cuprind semnele și indicatoarele pentru securitatea și sănătatea în muncă, specifice echipamentelor și instalațiilor utilizate, instalate în condițiile specifice fiecărei instalații și materialele de stingere a incendiilor sau cu alt caracter special care se vor instala în locuri care să nu împiedice libera circulație, atât în condiții normale cât și în caz de pericol, instalate în condițiile specifice fiecărei instalații.
 
Despre Praktiker Real Estate Romania SRL

 
Asociați în firmă sunt Omer Susli (98,64%) și Search Chemicals SRL (1,36%), controlată tot de Omer Susli. Administrator este Ioana Diana Turcu. În anul 2023, firma a raportat 8 salariați, la o cifră de afaceri de 15,3 milioane lei, cu un profit de peste 9,7 milioane lei. Este înființată în anul 2006 și are sediul în orașul Voluntari, județul Ilfov.
 
Susli Omer este asociat și în următoarele companii:
- SC Homelux SRL - Constanța, Bdul Aurel Vlaicu 125
- SC Praktiker Energie SRL
- SC Praktiker Electrica SRL
- SC Miniera Sud-Est SRL - Constanța, Bdul Aurel Vlaicu 125
- SC River Muntenia SRL - Murfatlar, str. Credinței nr 1
- SC Romtextil SA - Constanța, Bdul Aurel Vlaicu 125
- SC Search Chemicals SRL - Constanța, Bdul Aurel Vlaicu 125
- SC Travel Tips SRL - Constanța, Bdul Aurel Vlaicu 125

 
SC Praktiker Real Estate Romania SRL este asociată în firmele:
 
- SC Banat Kapital SRL (2018), Constanța, Bdul Aurel Vlaicu 125
- SC Dobrogea Kapital SRL (2018), Constanța, Bdul Aurel Vlaicu 125
- SC Edlesblue SRL (2020), Constanța, Bdul Aurel Vlaicu 125
- SC River Muntenia SRL (2021), Murfatlar, str. Credinței nr 1
- SC Homelux SRL (2018), Constanța, Bdul Aurel Vlaicu 125
- SC Harbour Side Constanța SRL, înființată în luna decembrie  2022.
 
Administrator la majoritatea societăților de mai sus este constănțeanca Ioana-Diana Turcu, respectiv SC Praktiker Real Estate Romania SRL, SC Dobrogea Kapital SRL, SC Banat Kapital SRL, SC Edlesblue SRL, SC Praktiker Energie SRL, SC Praktiker Electrica SRL, SC River Muntenia SRL, SC Bistrița Retail Park SRL, SC Rivera Plazza Mall SRL (București) și SC Harbour Side Constanta SRL . 
 
SC Riviera Muntenia SRL este asociată în SC Rivera Plazza Mall SRL (București). SC Miniera Sud-Est SRL este asociată în SC Bistrița Retail Park SRL, SC Homelux SRL, SC Romtextil SA.

 
Harbour Side Constanta SRL
 
În Monitorul Oficial al României, la data de 29 decembrie 2022, a fost publicată decizia prin care a fost înmatriculată firma Harbour Side Constanța SRL. Sediul social a fost stabilit pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 125, iar activitatea principală constă în dezvoltare imobiliară. Capitalul social este de 200 de lei, iar asociat unic este Praktiker Real Estate Romania SRL, cu administrator Ioana Diana Turcu.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Mandat prelungit pentru administratorul Praktiker Real Estate Romania SRL

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii