Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Palatul Copiilor Natație La primul său Campionat Național, Matei Diaconescu a luat aurul. La zece ani, campion al României! (GALERIE FOTO)

ro

25 Jun, 2024 17:00 1574 Marime text

 
  • Antrenat de Octavian Tileagă, Matei Diaconescu a cucerit două medalii, aur și bronz, doborându-și recordurile personale.
 
Micul înotător Matei Diaconescu, de la Clubului Sportiv Școlar al Palatului Copiilor Constanța, a devenit, la numai zece ani, campion al României, realizând performanța la prima sa participare în această întrecere, la care concurează cei mai buni sportivi din țară.
 
Campionatul Național pentru copii de zece ani s-a disputat la Brașov, iar Palatul Copiilor Constanța a participat cu Matei Diaconescu (profesor, Octavian Tileagă) și Christiana Constantin (profesor, Elena Hălmăgean). Matei Diaconescu a cucerit două medalii, aur (și titlul de campion național) la 50 m spate și bronz la 50 m fluture. De altfel, ambii reprezentanți ai clubului de pe litoral au avut evoluții apreciate și, chiar dacă nu a și urcat pe podium, și Christiana Constantin a înregistrat timpi valoroși, prin care a doborât recorduri personale. De pildă, la 50 m liber, a înregistrat 36,33 s, iar la 50 m bras a scos 53,95 s.

A început campionatul în forță
 
Întrecerea națională de la Brașov a fost prima oficială internă a stagiunii de vară, iar Matei Diaconescu („Piticuț“, cum îl alintă colegii și antrenorul) a spart gheața pentru Palatul Copiilor în sezon. La primul Campionat Național din viața sa, pe baza timpilor deținuți de cei înscriși în probe, Matei era creditat cu șanse la medalia de argint la cel puțin două probe, 50 m fluture și 50 m spate. Cu recordurile sale, avea șanse la medalii cam la toate probele, mai puțin la bras. Iar „Prâslea cel Voinic“ al echipei constănțene a început campionatul în forță, cucerind medalia de aur, la 50 m spate, din prima zi de întreceri! Timpul înregistrat, 35,32 s, reprezintă record personal (vechiul timp era 36,98 s).  
 
„E bun de tot!“
 
„A fost o surpriză plăcută titlul de la 50 m spate, noi la 50 m fluture așteptam aurul. La această probă a cucerit medalia de bronz, însă în condițiile în care i-a fost rău de la căldură, după proba de 50 m spate. Chiar și așa însă, tot a reușit să urce pe podium, evoluând la scurt timp după proba în care ieșise campion național. Bravo lui, primul pas în competițiile oficiale a fost făcut cu dreptul. Mergem înainte! Matei e bun de tot! E un luptător și are o mare ambiție. Nu e negativ la emoții, pe el îl mobilizează“, a declarat antrenorul emerit Octavian Tileagă, sub bagheta căruia Răzvan Florea a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004.
 
Record după record
 
Matei Diaconescu a stabilit record personal și la 50 m fluture (33,80 s, de la 34,21 s), dar și la 50 m bras (46,08 s, de la 49,91 s) sau la 50 m liber (32,22 s, de la 32,66 s). La această ultimă probă, a fost epuizat de la evoluțiile anterioare, dar tot a ocupat locul 7, cu timp valoros. Un copil de mare perspectivă, Matei Diaconescu lăsase o impresie foarte bună, cucerind medalii strălucitoare, și la precedentele competiții la care luase parte, iar acum, la Campionatul Național (cel mai important concurs al său de până acum), a confirmat acele rezultate.  

„Bravo, Piticuţ!“

„S-a întors acasă cu două medalii, pe care le visează de un an de zile. De reținut, a avut de înfruntat... 138 de adversari, de la 56 de cluburi sportive din tară. Deși a participat la primul său campionat național, Mateiuţ (sau «Pitic», cum îl strigăm noi) s-a impus încă din prima zi, obţinând titlul de Campion naţional în proba de 50m.Spate. Cu puţin ghinion, în tribună a «reuşit» să-i fie… rău din cauza căldurii umede (+42… +44°C), fiind nevoit să fugă la baie pentru a-şi elimina tot prânzul din stomac. Chiar și asa, 15 minute mai târziu, a participat în proba 50m.Fluture, obţinând a doua medalie. De această dată una de Bronz (e drept, aici spera să obțină al doilea titlu național, dar în condiții normale de sănătate). Așa a fost să fie! Bravo, Piticuţ! Ai pãşit cu dreptul în sportul de performanţă!“, a postat Octavian Tileagă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă și Palatul Copiilor Constanța - Grupa de performanță - ÎNOT)
 
Citește și:
 
Constanța. Palatul Copiilor natație
Matei Diaconescu, mezinul echipei, a împlinit zece ani. Cadoul și l-a făcut la concursul de la Târgoviște! (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii