Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada I.L. Caragiale, exasperați de lipsa apei calde. „Situația este una demnă de Evul Mediu”

ro

18 Sep, 2024 17:00 225 Marime text
  • Printr-o reclamație remisă cotidianului ZIUA de Constanța, la Punctul Termic 135 din Constanța nu este apă caldă de aproximativ 3 luni
 
Locuitorii arondați la rețeaua termică din municipiul Constanța din zona I.L. Caragiale au ajuns la exasperare, după ce de trei luni de zile sunt privați de apă caldă.
 
Printr-o reclamație remisă cotidianului ZIUA de Constanța, la Punctul Termic 135 din Constanța nu este apă caldă de aproximativ 3 luni. Locuitorii au încercat să obțină răspunsuri legate de situație, însă acestea sunt evazive, neclare și neconforme cu realitate.
 
Cetățeanul spune că timp de două luni de zile a sunat la Termoficare Constanța unde i s-a spus că apa este livrată în parametrii normali, însă la robinete nu curgea nimic. Ulterior, i s-a transmis că ar fi niște lucrări în zonă.
 
Redăm mai jos ce a transmis cetățeanul supărat din Constanța:
 
„De mai bine de 3 luni de zile nu avem apă caldă - Str Ion Luca Caragiale nr 55, punct termic 135 - și nimeni nu ne poate spune când (dacă) se va relua furnizarea apei calde.
 
Sunt lucrări de schimbare a țevilor subterane in cartier. Am întrebat la Radet Termoficare, la Primărie (am făcut sesizare scrisă), la ANPC (sesizare scrisă) nimeni nu ne comunica nimic.
 
Singurul raspuns l-am primit telefonic din partea celor de la Termoficare care ne-au spus ca de la ei apa caldă pleacă, dar că se prea poate ca lucrările de schimbare a țevilor să reprezinte motivul pentru care nu ajunge și la noi.
 
De pe la vecini am aflat - se pare că firma ce schimbă aceste țevi a greșit ceva pe undeva - niște retururi - și poate prin Decembrie să putem spera la apă caldă și căldură.
 
Din nou, nici Radet Termoficare, nici Primăria, nici ANPC nu ne-au informat în vreun fel. Din contră am încercat să verific cu aceștia de ce nu răspund, că termenul legal cand ar fi trebuit să răspundă este depășit ne-au spus că o să primim răspuns la un moment dat.
 
Situația este una demnă de evul mediu, iar reacția autorităților este din păcate din epoca de piatră...”, a transmis cetățeanul deranjat de situația creată.
 
Lucrări de modernizare a rețelei termice
 
Reprezentanții Termoficare Constanța au fost contactați de cotidianul ZIUA de Constanța și au fost informați de sesizarea cetățeanului.
 
Au precizat că la punctul termic 135 sunt desfășurate ample lucrări de modernizare și înlocuire a rețelei termice, iar în momentul curent nu sunt finalizate, de aceea punctul nu este alimentat cu apă caldă. Firma terță contractată de Primăria Constanța se ocupă de lucrări, iar termenul de finalizare ar putea fi undeva în această lună, dar nu ni s-a precizat concret când.
 
„Nu se va intra în sezonul rece fără apă caldă și căldură pentru locuitori”, au ținut să menționeze reprezentanții Termoficare.
 
 Pe 3 septembrie 2024, pe site-ul Termoficare apărea anunțul următor - „Având în vedere proiectul „Reabilitarea rețelelor termice secundare și contorizarea la nivel de scară pentru Municipiul Constanța-Etapa IV’’, se impune executarea lucrărilor de conexiune a unor tronsoane noi de conducte magistrale, pe racordul punctului termic PT 135”. Întreruperea era programată pentru 12 ore.
 
Totodată, pe portalul Termoficare apare că de pe 18 septembrie 2024, cei de la PT 135 ar fi trebuit să aibă apă caldă la robinete – „Având în vedere finalizarea lucrărilor tehnologice la instalația provizorie de furnizare a energiei termice, lucrări desfășurate în conformitate cu proiectul “Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din Municipiul Constanța-Etapa II” s-a început încărcarea instalației în scopul reluării furnizării energiei termice.
    
 Estimăm că astazi, 18.09.2024, în jurul orei 09:00, consumatorii arondați punctelor termice PT 68 (Policlinica CFR), PT 130, PT 131, PT 132, PT 134, PT 135, PT 136, PT 137, PT 163, PT 165, PT 169, PT 170, PT 171, PT 174, PT 211, PT  248, PT 272,  afectați de oprirea temporară datorată lucrărilor tehnologice de modernizare a rețelei de termoficare vor beneficia de apă caldă de consum”, apare pe site-ul societății de termie.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

Citește și:

LIVE. Proiectul „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa 1”, la final. Precizări importante (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii