Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:42 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Mai mulți locuitori din Tomis Plus reclamă dezvoltatorul pentru neplata apei. Ce spune avocatul acestora, Felicia Ovanesian?

ro

26 Oct, 2023 17:00 6007 Marime text
  • Pierderile lunare de apă ajung de la minim 7.000 de lei pe lună
 
 
Mai mulți locuitori se confruntă de cinci ani de zile cu o situație greu de imaginat. Și-au cumpărat locuințe în cartierul Tomis Plus, iar acum au rămas fără apă curentă din cauza datoriilor… chiar dacă au plătit la zi. Motivul? Cetățenii reclamă faptul că dezvoltatul Dymy Building, care a preluat clădirile de la Ștefan Building, nu a efectuat plata integrală a facturilor.
 
Felicia Ovanesian, care este avocatul cetățenilor a explicat că această situație este de cinci ani, unde oamenii sunt nevoiți să plătească pierderile care apar pe rețea, sume care ajung la mii de lei pe lună. „Vorbim de un minim de 7.000 de lei pe lună. Am făcut somații către RAJA, Dymy Building și Ștefan Building”, a spus avocatul, care a menționat și faptul că ar urma să se meargă în instanță cu situația curentă. Practic, există niște pierderi pe branșament, care diferă de la contoarele locuitorilor blocurilor din Tomis Plus, diferențele fiind de ordinul a câtorva mii de lei, lucru care se întâmplă lună de lună. Titularul contractului cu firma de apă este Dymy Building SRL, prin Olimpia Caraman, care, conform cetățenilor, refuză plata integrală a facturilor către RAJA. Lună de lună, locuitorii pun bani de la ei pentru a acoperi diferențele respective.


 
Facem mențiunea că am contactat-o și pe Olimpia Caraman, de la Dymy Building SRL, care urmează să emită un punct de vedere pe care îl vom publica de îndată ce îl vom obține.
 
Între timp, pe 26 octombrie 2023, RAJA SA a rebranșat blocurile la apă în urma plăților efectuate în cursul zilei.
 
Redăm mai jos textul sesizării:
 

„180 de familii din Cartierul Tomis Plus au rămas fără apă menajeră pe durată NELIMITATĂ!
 


Joi, 26 octombrie, 3 blocuri construite de Ștefan Buildings au rămas fără apă menajeră în urma neefectuarii plăților către RAJA pentru a două oară. Acest incident s-a mai întâmplat joi, 12 octombrie a.c. Cum s-a ajuns în această situație? Dezvoltatorul imobiliar care a preluat afacerea în zonă este Dymy Building SRL, unde acționar unic este Olimpia Dana Caraman, refuza plata integrală a facturii RAJA deși locatarii sunt cu plățile la zi!
 
Actualul dezvoltator imobiliar Dymy Building SRL a început construirea în continuarea branșamentului de apă a încă 2 blocuri: 3 și 1i. Se pare că din citirea apometrelor individuale la blocurile 3A, 3B și 3C rezultă niște diferențe de la cele 2 blocuri aflate în construcție. Paradoxal, cele 3 blocuri care plătesc apă la zi au fost debranșate, iar cele 2 blocuri, Bloc 3 și 1i, nu au fost debranșate! Cum ar putea explica RAJA o asemenea situație când contractul de apă este cu Dymy Building? De ce au fost debranșate doar cele 3 blocuri care plătesc la zi de 5-6 ani apa?
 
 "DYMY BUILDING trebuia să predea rețeaua către municipiu de 5 ani. Nu a predat-o și forțează blocurile 3A, 3B și 3C să plătească pierderile, pune locatarii în imposibilitate de a încheia contracte individuale. Deși au răspuns oficial că au contract doar cu DYMY BUILDING SRL, nu și cele 3 asociații de proprietari, au debranșat 3A, 3B și 3C, iar blocul abia finalizat, aflat în parte în proprietate a DYMY nu a fost debranșat." explică avocat Felicia Ovanesian.
 
Conform legii rețelele de apa și canalizare trebuie predate către unitatea administrativ teritorială, adică către municipiul Constanța în termen de 3 luni de la vânzarea imobilului. 
 
Locatarii celor 3 blocuri își cer dreptul de a avea apă menajeră în condițiile în care plățile sunt la zi! Dymy Building face un abuz care poate fi plătit în instanță. 

 
Cele 3 asociații de proprietari sunt deja reprezentate de doamna avocat Felicia Ovanesian care a trimis notificări de săptămâna trecută către RAJA SA și vânzătorilor de apartamente: Olimpia Dana Caraman, Vasile Odagiu, Maria Odagiu și Ștefan Odagiu (Deținătorul Ștefan Buildings). 
 
Așa că dragi cumpărători de bună credință mare grijă dacă intenționați să cumpărați în cartierul Tomis Plus de la Dymy Building sau Olimpia Caraman! Vă veți trezi fără apă chiar dacă vă achitați facturile la întreținere la timp, atunci când nu vă așteptați”, se arată în sesizarea primită de cotidianul ZIUA de Constanța.

 

Despre Dymy Building SRL


 
În anul 2016, baza cererii și a actelor doveditoare, persoana desemnată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea și înregistrarea societății Dymy Building SRL.

 
Firma are sediul în municipiul Constanța, iar domeniul principal de activitate îl reprezintă „dezvoltare (promovare) imobiliară“.

 
Fondatorul și administratorul societății este Olimpia Dana Caraman. În anul fiscal 2020, societatea a raportat 1 salariat, la o cifră de afaceri de 26.587 lei, cu un profit de 2.734.258 lei. În anul 2021, firma a raportat 0 salariați, cu o cifră de afaceri de 52.447 lei și o pierdere de 37.411 lei. În anul 2022, firma a raportat 0 salariați, la o cifră de afaceri de 34.828 lei și o pierdere de 70.452 lei.
 

Pe Olimpia Dana Caraman o mai regăsim în firma ANM Ambiente Construct SRL.

 
Precizăm că Olimpia Caraman a mai fost asociată în proiecte cu Vasile și Maria Odagiu.

 
ANM Ambiente Construct a raportat 0 lei cifră de afaceri în 2021, 0 angajați și profit 0. Este înființată în anul 2020 și are sediul social pe strada Filaret Barbu nr. 4. Asociați în firmă sunt Olimpia Dana Caraman – 50%, Ciote Constantin – 25% și Ioana Grecu – 25%. Caraman și Ciote sunt administratorii companiei.  Ioana Grecu apare și în firma Gimas Gis SRL, ca asociat unic.

 
ANM Lake Concept SRL a raportat o pierdere de 54 de lei, cu 0 angajați și cifră de afaceri 0, conform confidas.ro. Firma a fost înființată în anul 2021. Sediul social este pe strada Rotterdam nr. 2, municipiul Constanța. Asociați în firmă sunt Olimpia Dana Caraman – 50% și Gheorghe Tulică – 50%. Administrator este Olimpia Caraman. Gheorghe Tulică apare și în compania ANM Natalya Towers SRL, unde deține 33,33%.

 
ANM Natalia Towers SRL funcționează din anul 2022, având sediul social pe strada Pescarilor nr. 66. Gabriel Vodă (33,34%), Spirea Marius Daniel (33,33%) și Tulică Gheorghe (33,33%) sunt asociați în firmă. Toți trei au calitatea de administrator.

 
Gabriel Vodă este asociat și în ANM Lake Resort SRL, Thanos Truck SRL, Fix My Car Center SRL, Voda Media SRL și Be Inspired Channel SRL. Spirea Marius Daniel apare ca asociat în Dekorstyl SVD Construct SRL, Dekorstyl SVD SRL și ANM Lake Resort SRL.
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Olimpia Caraman se poate apuca de construit blocul de 8 etaje din Constanța

Ce se construiește Olimpia Caraman a primit acordul de mediu pentru blocul de 8 etaje, din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii