Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. O nouă măsură nepopulară a administrației Chițac. Locatarii, obligați să îngrijească spațiile verzi din cartiere

ro

03 Jun, 2021 00:00 6905 Marime text
  • Primăria Constanța trimite notificări către asociațiile de proprietari, prin care le impune să tundă iarba din perimetrul blocurilor, care constituie domeniul public al municipalității
  • În notificare se face trimitere la hotărârea nr.184 din 2013 adoptată de Consiliul Local Municipal care stabilea că asociațiile de proprietari sau operatorii economici, care au spații verzi în ivecinătatea imobilului în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, trebuie să le întrețină
  • Locuitorii sunt revoltați de această nouă măsură nepopulară a administrației publice locale și reacționează pe rețelele de socializare
  • Constănțenii contestă baza legală a măsurii pe care administrația locală vrea să o implementeze în cartierele din municipiu


Primăria Constanța trimite notificări către asociațiile de proprietari, prin care le impune să tundă iarba din perimetrul blocurilor, care constituie domeniul public al municipalității.
În notificare se face trimitere la hotărârea nr.184 din 2013 adoptată de Consiliul Local Municipal care stabilea că asociațiile de proprietari sau operatorii economici, care au spații verzi în ivecinătatea imobilului în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, trebuie să le întrețină.

Locuitorii sunt revoltați de această nouă măsură nepopulară a administrației publice locale și reacționează pe rețelele de socializare.
“Mă poate ajuta cineva să înteleg care e baza legală la ne solicită primăria? Unde scrie că spațiul din jurul blocurilor ”nu e domeniu public în sensul folosinței”? Eu înțeleg că una e să decizi prin HCL că nu mai îngrijești niște spații publice (discutabil și aici, în naivitatea mea, că îi responsabilizezi pe niște privați să preia răspunderea serviciului public), alta e să susții că nici nu sunt domeniu public, adică sunt, dar altfel, nu înțelegem noi, depinde de nevoi.

De exemplu, când primăria a instalat stația de biciclete la colțul blocului în care am stat și a tăiat gardul viu, copaci, a betonat pe spațiul verde, a lăsat crengile mult și bine, cine avea drept de folosință și drept patrimonial?



În acest context, mă poate lãmuri cineva de ce îngrijirea spatiilor verzi trebuie sa fie un serviciu externalizat, fãcut de alții? Cât de greu este, întreb cât se poate de serios, să ai propriul serviciu, să faci angajări și să cumperi motocoase? Se putea face asta în 6 luni, de când ne-a părăsit Pomacost și am aflat că iarba crește? În plus, e un fapt foarte studiat ca externalizarea este mai scumpă” este de părere o constănțeancă supărată de măsura anunțată de Primăria Constanța.

Un alt constănțean, dă exemplul altor mari municipii reședință de județ, unde autoritățile reușesc să amenajeze toate zonele și “cum taie tot gardul viu, cum plantează florile!! Iar la Constanța nimic nu se poate. Ba mai mult, primim numai scuze!”


Un locuitor din cartierul Poarta 6 susține că de când locuiește în acest oraș, nu a întâlnit asemenea situație! “Primăria se ocupa de întreținerea spațiilor verzi. Nu au nici o bază legală să ne ceară nouă locatarilor să le facem treaba în locul lor”.
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Fotoreportaj Turul parcurilor constănțene. Unde a crescut iarba cel mai mult?

Constănțeanul supărat. Căutând prin buruieni de un metru, Constanța... altfel ! (galerie foto)




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii