Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Uite trotuarul, nu e trotuarul! Locuitorii din cartierul Palas, nemulțumiți de lucrările făcute de primărie

ro

20 Jun, 2024 17:00 1299 Marime text
  • De altfel, pe 20 iunie 2024, muncitorii de la fața locului le-a spus cetățenilor că pe porțiunea de stradă unde locuiesc ei va fi doar asfaltat carosabilul, fără a se interveni asupra trotuarelor deteriorate și fără a monta borduri noi.
 
 
Locuitorii din cartierul Palas, municipiul Constanța, mai precis de pe strada Munții Tatra, se plâng de faptul că autoritățile locale nu se țin de promisiunea de a asfalta integral străzile, cu tot cu amenajarea trotuarului și a bordurilor.
 
De altfel, pe 20 iunie 2024, muncitorii de la fața locului le-a spus cetățenilor că pe porțiunea de stradă unde locuiesc ei va fi doar asfaltat carosabilul, fără a se interveni asupra trotuarelor deteriorate și fără a monta borduri noi.
 
Redăm mai jos comunicatul trimis de municipalitate în urmă cu aproximativ o săptămână.
 
„Indiferent că vorbim despre străzi din centrul orașului sau din zonele mărginașe, acestea sunt cuprinse rând pe rând în programul de reabilitare. Astăzi a venit rândul străzii Munții Tatra. Echipele Confort Urban scot dalele care fuseseră puse odinioară pe trotuar, montează borduri, decopertează covorul asfaltic deteriorat, urmând ca zilele viitoare să se refacă integral.
 
După finalizarea procesului de frezare a carosabilului, se vor asfalta trotuarele. Ulterior, va fi asfaltată suprafața carosabilă și vor fi aplicate marcaje rutiere. Din acest motiv, traficul rutier va fi restricționat parțial astăzi, până la ora 16:00. Lucrările vor continua și zilele viitoare, cu aceleași restricții de circulație, în intervalul orar 08:00-16:00.
 
Facem din nou apel către conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Constanța pe data de 14 iunie 2024.
 
Întrebați reprezentanții Primăriei Constanța, s-a identificat pe strada respectivă o „situație juridică, motiv pentru care nu se poate amenaja deocamdată trotuarul. Imediat ce va fi clarificată această situație juridică, se va continua procesul de modernizare”.
 


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
Primăria Municipiului Constanța anunță restricții de trafic pe o stradă din Constanța, pentru reabilitări. Vezi în ce zonă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii