Contract de milioane... de euro! Ministerul Apărării cumpără de la Best Achiziții, Stimpex și Rotman Industries rații individuale de luptă pentru personalul Forţelor Navale! (DOCUMENT)
Contract de milioane... de euro!: Ministerul Apărării cumpără de la Best Achiziții, Stimpex și Rotman Industries- Contractul – în valoare de 16.405.192,44 de lei (aproape 3,3 milioane de euro) - a fost atribuit companiilor Best Achiziții SRL, Stimpex SA, ambele din București, dar și societății Rotman Industries SRL, din Ilfov, toate cunoscute la nivel național pentru miile de contracte publice obținute în ultimii ani.
- Best Achiziții SRL (care a vândut statului român, în timpul pandemiei de COVID, echipamente medicale de zeci de milioane de lei) este controlată de Neagu Mihaela-Elena, cu 99 %, și de Cristescu Alexandru Vlad Mihai, cu 1 %, ambii din București.
- Presa centrală arată că Mihaela Neagu este o apropiată a fostului ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi, iar în trecut a condus Clubul Sportiv Olimpia din Bucureşti. Mihaela Neagu este acționar al fabricilor de zahăr Bod și Luduș.
- Stimpex SA controlată de Istrate Marcel, Toroipan Cristian, Stamatoiu Silvian, Moldovan Vasile, Chivu Costel, dar și de o Listă de Acționari.
- Despre Toroipan Cristian – care nu mai apare în alte firme, potrivit Termene.ro, s-a precizat în presa centrală că ar fi apropiat de cunoscutul om de Sorin Ovidiu Vântu
- În timpul pandemiei de COVID, compania Stimpex SA s-a ocupat de izoletele de concepție și producție românească.
Ministerul Apărării Naționale prin Baza Logistică Navală - U.M. 02022 Constanța cumpără rații individuale de luptă - cu mâncare gătită MRE (meal ready to eat) cu carne de vită, necesare hrănirii personalului care execută misiuni de luptă din Forţele Navale Române.
Potrivit licitatiapublica.ro, contractul – în valoare de 16.405.192,44 de lei (aproape 3,3 milioane de euro) - a fost atribuit companiilor Best Achizitii SRL, Stimpex SA, ambele din București, dar și societății Rotman Industries SRL, din Ilfov, toate cunoscute la nivel național pentru miile de contracte publice obținute în ultimii ani.
Best Achiziții SRL – Neagu Mihaela-Elena acționar majoritar
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 1 februarie 2024, SC Best Achiziții SRL a fost fondată în 2013, se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management, are sediul pe bulevardul Ferdinand I, în București, Sector 2, și este controlată de Neagu Mihaela-Elena, cu 99 %, și de Cristescu Alexandru Vlad Mihai, cu 1 %, ambii din București.
Presa centrală arată că Alexandru Vlad Mihai Cristescu este fiul Mihaelei Neagu, care ar fi o apropiată a fostului ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi.
Mihaela Neagu – care în trecut a condus Clubul Sportiv Olimpia din Bucureşti - este acționar al fabricilor de zahăr Bod și Luduș.
Ca administrator al Best Achiziții SRL apare Budar Carmen Elena Luiza.
Potrivit Termene.ro, Cristescu Alexandru Vlad Mihai mai apare în Agroflor SRL, din Călărași, în Akyle Security SRL, din Ilfov, în Cristescu Alexandru Vlad Mihai Intreprindere Individuală, tot din Călărași, dar și în Imobiliare New Proiect SRL, din Argeș.
Neagu Mihaela-Elena apare în Fabrica de Zahăr Premium Luduș SA, Libro Events SRL, Progusto Fine Food SRL, Electrowaste Consulting SRL, Europe Waste Management SRL și în Fabrica de Zahăr Premium Bod SRL (administrator), potrivit Termene.ro.
Potrivit Termene.ro, Budar Carmen Elena Luiza apare în Progusto Fine Food SRL și în Ibeca Food Imp-Exp SRL.
Pentru anul 2022, cu 130 de angajați, SC Best Achiziții SRL (cu sute de contracte publice) a declarat o cifră de afaceri netăde 406.365.541 lei dar și un profit net de 55.905.468 de lei.
Termometre la DNA
Potrivit Termene.ro, SC Best Achiziții SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile publice se află: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico Militară Cantacuzino, Spitalul Municipal Medgidia, din județul Constanța, Parchetul de pe lângă Tribunalul București, ITM Tulcea, dar și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București.
În continuare, pe lista autorităților contractante se mai află, pe lângă IPJ Mureș, Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru care a livrat termometre, dar și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), (consumabile medicale).
Potrivit Termene.ro, Fabrica de Zahăr Premium Luduș SA are încheiat un contract public (la data de 10.01.2024), cu Ministerul Apărării - U.M. 02192 - Academia Navală, pentru care a furnizat alimente, bauturi, tutun și produse conexe, valoarea contractului fiind de 97.712 lei.
Libro Events SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se se află Asociația Baschet Club Athletic Constanța dar și Direcția Județeană pentru Tineret Constanța.
Potrivit Termene.ro, Agroflor SRL împarte sediul cu Parohia Lehliu Gară II, iar în 2012 a furnizat lemne de foc Municipiului Constanța, valoarea contractului fiind de 4.347.000 de lei.
Despre Stimpex SA
Potrivit Termene.ro, SC Stimpex SA a fost fondată în decembrie 1992, se ocupă de fabricarea utilajelor pentru extracție și constructii, are sediul pe strada Nicolae Teclu, București, Sector 3, și este controlată de Istrate Marcel, Toroipan Cristian, Stamatoiu Silvian, Moldovan Vasile, Chivu Costel, dar și de o Listă de Acționari.
Administratorii Stimpex SA sunt Buzatu Rodica-Daniela, Istrate Marcel și Istrate Vlad Constantin.
Garda de Coastă cumpără echipamente de protecţie balistică şi chimică (DOCUMENT)
Istrate Marcel apare în Stimpex Systems SRL și în Aeolus Energy International SRL, din București.
Stamatoiu Silvian apare în Stimpex Technology SRL, din București.
Istrate Vlad Constantin apare în CBRN Experts Consulting SRL, din Călărași, dar și în Rotman Industries SRL, din Ilfov.
Despre Toroipan Cristian – care nu mai apare în alte firme, potrivit Termene.ro, s-a precizat în presa centrală că ar fi apropiat de cunoscutul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu
Pentru anul 2022, Stimpex SA a declarat, cu aproape 180 angajați, o cifră de afaceri netă de 194.881.495 de lei și un profit net de 7.942.456 de lei.
Potrivit Termene.ro, Stimpex SA are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca, Unitatea Militară 0565 Bistrița – Jandarmeria, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, Ministerul Apărării Naționale - Unitatea Militară 02267, Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, Unitatea Militară 01227 Constanța, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Serviciul de Telecomunicații Speciale dar și Ministerul Apărării Naționale - Unitatea Militară 01853 Capu Midia.
În timpul pandemiei de COVID, compania Stimpex SA s-a ocupat de izoletele de concepție și producție românească.
MApN
Al doilea lot de 30 de izolete românești, recepționat astăzi
„Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate. Prototipul a fost finalizat în data de 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic STIMPEX SA, specializat în în producția de echipamente de protecție CBRN, care a pus la dispoziția echipei de cercetare, cu titlu gratuit materiale, materii prime și manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN. Produsul a fost testat și omologat, în perioada 18 – 19 martie, de specialiști din cadrul Departamentului pentru armamente și cercetători științifici din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN si Ecologie și ACTTM “. S-au creat astfel condițiile necesare pentru demararea procesului de producție, în cel mai scurt timp, a acestei izolete de concepție 100% românească în țară, de către STIMPEX SA, în colaborare CN ROMARM SA“, potrivit covid19.stirioficiale.ro.
Despre Rotman Industries SRL
Potrivit Termene.ro, SC Rotman Industries SRL a fost fondată în 2014, se ocupă de comerț cu ridicata nespecializat, are sediul social pe strada Colentina, din Mogoșoaia, județ Ilfov și este controlată de Istrate Vlad Constantin, asociat unic și administrator.
Istrate Vlad Constantin mai apare în Cbrn Experts Consulting SRL, din Călărași, dar și în Stimpex SA, din București.
Pentru anul 2022, cu 3 angajați, Rotman Industries SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 9.951.562 de lei și un profit net de 574.641 de lei.
Potrivit Termene.ro, Rotman Industries SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află Unitatea Specială 72 Jandarmi Pază și Protecție Institutională Cernavodă - UM 0495, Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (pentru lanterne), Direcția Națională Anticorupție (bandă adezivă), Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța (echipament de politie), dar și Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, care a achiziționat echipament de sprijin.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Forţele Navale Române
Ministerul Apărării cumpără rații individuale de luptă pentru militarii care execută misiuni de luptă! Iată de la cine (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp