De ce a amendat Poliția Locală Constanța Parohia Sfânta Ecaterina (MOTIVARE)
De ce a amendat Poliția Locală Constanța Parohia Sfânta Ecaterina (MOTIVARE)
20 Mar, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
3187
Marime text
- Judecătorii au respins plângerea lăcașului de cult, apreciind că este neîntemeiată și a menținut procesul-verbal al Poliției Locale.
- Decizia 1176/2023 a fost pronunțată în dosarul cu indicativul 28644/212/2022 al Judecătoriei și poate fi atacată în apel, în 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate.
- Amenda primită de parohie este în cuantum de 2.000 de lei.
Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța au moticat decizia luată în primul dintre procesele deschise de Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina din oraș, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanța, cu privire la amenda primită de la Poliția Locală.
Judecătorii au respins plângerea lăcașului de cult, apreciind că este neîntemeiată și a menținut procesul-verbal al Poliției Locale.
Decizia 1176/2023 a fost pronunțată în dosarul cu indicativul 28644/212/2022 al Judecătoriei și poate fi atacată în apel, în 30 de zile de la comunicarea hotărârii motivate.
În motivarea deciziei 1176/2023, magistrații Judecătoriei au arătat că „în fapt, prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei PV 011558/06.10.2022, petentul Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 2.000 lei, întrucât în urma controlului efectuat în data de 06.10.2022, ora 11:09, la imobilul situat în Municipiul Constanța, str. Brest Nr. 41-43, zona Tomis Plus, s-a constatat neacoperirea cu mesh uri perimetrale imprimate cu faţadele propuse a imobilului“.
Astfel, au spus că „petentul a fost sancţionat în temeiul dispoziţiilor art. 9 pct. 41 lit. a din HCL nr. 77/2021 conform cărora «Art. 9. Constituie contravenție la normele privind întreținerea și folosirea construcțiilor de orice fel, următoarele fapte: 41. Nerespectarea următoarelor obligații pentru deținătorii de imobile din Municipiul Constanța, unde protejarea vizuală față de spațiul public se va realiza astfel: a) pe perioada executării lucrărilor de construcții/desființare sau intervenții la clădiri (în baza unei autorizații valabile) - pe toate fațadele clădirii se montează mesh-uri perimetrale imprimate cu fațadele propuse și menținute pe toată perioada executării lucrărilor»“.
Amintim aici, în dimineața de 28 august 2022, mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobogea au fost trimise la Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina din cartierul Tomis Plus, unde un incendiu a izbucnit în timpul slujbei.
În incendiu a fost mistuit paraclisul din lemn, aflat lângă biserica în construcție și unde se țineau slujbele până la finaliarea construcției sfântului lăcaș.
În timpul intervenției, au fost evacuate persoanele care se aflau în biserică, iar o persoană a ajuns la spital, cu arsuri de gradul I la antebraț.
Pentru a reveni la proces, se arată în motivarea hotărârii judecătorilor că „motivele de nelegalitate invocate de către petent nu sunt întemeiate, astfel, privitor la primul motiv de nelegalitate, instanţa reţine, în acord chiar cu prevederile art. 4 din OG nr. 2/2001 de care s-a prevalat şi petentul, că legea se aplică numai pentru viitor, începând cu data intrării sale în vigoare“.
Astfel, judecătorii au arătat că „în cauză, s-a constatat o faptă contravenţională la data de 06.10.2022, iar încadrarea faptei în categoria contravenţiei s-a dispus în temeiul unei hotărâri de consiliu local adoptate la data de 26 martie 2021“.
De asemenea, judecătorii au mai spus că „instanţa constată că nu se impune reindividualizarea sancţiunii aplicate, având în vedere că sancţiunea amenzii în cuantum de 2000 lei este necesară pentru atragerea atenţiei împotriva reiterării faptei, aceasta fiind una deosebit de gravă ce ar putea avea ca o consecinţă directă pierderea de vieţi umane prin prăbuşirea unor elemente de construcţie peste persoane“.
Amintim, de curând, Judecătoria Constanța a respins o a doua plângere contravențională formulată de parohie, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanța.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
A fost soluționat al doilea proces dintre Parohia Sfânta Mare Mucenică Ecaterina și Primarul Municipiului Constanța! (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii