De ce tac Dragomir si Darie CJC si-a infiintat societate capusa?
De ce tac Dragomir si Darie: CJC si-a infiintat societate capusa?Dintr-un motiv numai de Consiliul Judeţean ştiut, a fost înfiinţată o nouă societate de pază, al cărui membru fondator este Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa. Cum firma în cauză seamănă a fi una de tip căpuşă, am încercat să găsim răspunsul, numai că ne-am lovit de un zid.
Printr-o hotărâre publicată în Monitorul Oficial al României, s-a anunţat faptul că Divizia de Pază SRL are drept unic asociat Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa. În baza cererii şi a actelor doveditoare depuse, s-a dispus autorizarea constituirii şi înregistrarea societăţii comerciale mai sus amintite, al cărui fondator este Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa, cu un aport de capital de 200 lei. Administrator, cu mandat nelimitat, este Livia Arsene. Societatea nou înfiinţată are domeniu de activitate pază şi protecţie. Care este motivul acestei decizii? În primă instanţă, directorul Direcţiei de Pază a Judeţului, Lucian Giurcă, a spus că nu are cunoştinţă despre noua societate, Divizia de Pază SRL. „Nu ştiu nimic", spunea Giurcă. Câteva ore mai târziu, misterul s-a elucidat, iar directorul şi-a amintit de firma ce până atunci nu exista, cu toate că hotărârea datează din 16 iulie. „Sunt două instituţii diferite, dar ambele sunt societăţi ale Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Direcţia de Pază nu dispare, iar Divizia de Pază a fost înfiinţată pentru a putea avea şi noi dispecerat şi a putea monitoriza obiective şi în altă parte. Aşadar, această societate vine în completarea activităţii pe care o desfăşurăm noi. În Direcţia de Pază a Judeţului sunt angajate 700 de persoane, dintre care 670 agenţi de pază, şi avem în total 12 maşini. Vom face angajări pentru Divizia de Pază", a declarat Lucian Giurcă. Pentru că CJC este implicat în ambele instituţii, am dorit şi părerea oficială a unuia dintre vicepreşedinţii CJC, Cristian Darie şi Cristinel Dragomir, ambii refuzând să comenteze subiectul. Drept urmare, adresăm public câteva nelămuriri. În primul rând, cine plăteşte şi angajaţii noii societăţi? Dacă ar fi să răspundem logic, atunci am spune că CJC plăteşte, într-o perioadă în care sute de persoane angajate ale instituţiei au fost disponibilizate pentru a se face economie. Altă dilemă a noastră se referă la existenţa unei hotărâri a CJC, prin care s-a avizat favorabil Divizia de Pază, dacă tot aparţine CJC.
Şi emblemă nouă
Vechea firmă este de fapt fostul Corp al Gardienilor Publici. Noua societate de pază, care pare a fi externalizarea activităţii respective a CJC, va avea şi emblemă nouă. În centrul acesteia este un cap de vultur de culoare galbenă pe fundal albastru închis, încadrat într-o bandă de culoare bleu deschis pe care este trecută denumirea Societăţii „Divizia de Pază", totul încadrat într-o stea de culoare bleumarin închis, în opt colţuri, conturată cu o culoare galbenă.
Cine e Livia Arsene?
Şi nu în ultimul rând, pe ce criterii a fost selecţionată Livia Arsene pentru funcţia de administrator? La cea din urmă întrebare, ne-au dat câteva sugestii, nu prea concludente, firmele ale cărei administrator a fost Livia Arsene. Societatea Insof Prod se află în dizolvare judiciară încă din 2008, iar Delva-Impex Slatina SRL, filiala Constanţa, este radiată din 2006. Norocul firmei Insof Exim a fost că nu o mai are din anul 2009 pe Arsene administrator, aceasta fiind înlocuită din funcţie. Nici Lucian Giurcă nu este străin de conducerea unor societăţi, directorul având calitatea de asociat, alături de Aneta Giurcă, în GLT Design Construct Group, care se află în lichidare, bilanţul fiind nedepus din anul 2005, societatea desfăşurându-şi activitatea în comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi a materialului de construcţii. Mai precis, cine nu se pricepe la afaceri vine să le conducă pe ale Consiliului Judeţean.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp