Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:15 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar 12.6% dintre Asociațiile de Proprietari au reușit totuși să depună dosarele pentru reabilitare termică prin PNRR. După ce a făcut-o lată, Primăria Constanța le transmite că mai au o șansă la toamnă

ro

19 Mar, 2022 00:00 4090 Marime text
  • Așa cum estimam, un număr infim de Asociații de Proprietari au reușit să depună documentele pentru renovarea energetică a blocurilor prin PNRR. Mai exact, 146 de Asociații din totalul celor 1839 care există la nivelul municipiului Constanța
  • Acest record negativ se datorează chiar funcționarilor din Primăria Constanța, care au catadiscsit să publice pe site-ul instituției abia pe 14 martie anunțul și formularele proiectului finanțat din PNRR
  • Apelul pentru acest program va fi deschis de Ministerul Dezvoltării la 1 aprilie și se va încheia la sfârșitul lunii mai
  • Asociațiile de Proprietari din Constanța au avut la dispoziție doar trei zile să prezinte dosarele complete la sediul Primăriei Municipiului Constanţa din str. Amzacea nr. 13
  • Termenul limită a fost ieri 18.03.2022, ora 14.00.
  • Mai multe asociații de proprietari au cerut prelungirea termenului de depunere, dat fiind faptul că timpul extrem de scurt nu le-a permis să convoace Adunările Generale și să obțină semnături de la toți proprietarii
  • Biroul de presă al Primăriei Constanța a precizat că va mai exista un apel pe același program în toamnă și cine nu s-a putut încadra pentru această etapă o va putea face atunci
 

 
Așa cum estimam, un număr infim de Asociații de Proprietari au reușit să depună documentele pentru renovarea energetică a blocurilor prin PNRR. Mai exact, 146 de Asociații din totalul celor 1839 care există la nivelul municipiului Constanța.

Acest record negativ se datorează chiar funcționarilor din Primăria Constanța, care la insistențele noastre au catadiscsit să publice pe site-ul instituției abia pe 14 martie anunțul și formularele necesare asociațiilor de proprietari care doresc reabilitarea termică gratuită în vederea  depunerii documentație pentru programul de finanțare ce face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Apelul pentru acest program va fi deschis de Ministerul Dezvoltării la 1 aprilie și se va încheia la sfârșitul lunii mai.

Asociațiile de Proprietari din Constanța au avut la dispoziție doar trei zile să prezinte dosarele complete la sediul Primăriei Municipiului Constanţa din str. Amzacea nr. 13.

Termenul limită a fost ieri 18.03.2022, ora 14.00.

Mai multe asociații de proprietari au cerut prelungirea termenului de depunere, dat fiind faptul că timpul extrem de scurt nu le-a permis să convoace Adunările Generale și să obțină semnături de la toți proprietarii.


Dar cine să-i bage în seamă!

Biroul de presă al Primăriei Constanța a precizat că va mai exista un apel pe același program în toamnă și cine nu s-a putut încadra pentru această etapă o va putea face atunci.

Dacă vor mai fi și fonduri! Dumnezeu cu mila!
 
Astfel, administrația locală a reușit să-și bată încă o data joc de constănțenii care locuiesc la bloc.

Până ieri, potrivit biroului de presă al Primăriei Constanța, au reușit să depună documentele 146 de asociații de proprietari.


La nivelul municipiului sunt înregistrate 1839 de Asociații. La un calcul simplu, doar 12.6% dintre acestea au reușit să se mobilizeze.
 
Așteptăm în continuare ca primarul să ceară explicații și să le dea mai departe și constănțenilor de la departamentului de fonduri europene din cadrul Primăriei Constanța, condus de Ani Viorica Merlă, responsabil de acest proiect.



De ce este nevoie de reabilitare termică?
 
Majoritatea blocurilor de locuinţe din România, construite după proiecte elaborate în perioada 1950 – 1990, prezintă un nivel scăzut de izolare termică, iar aceasta se traduce în facturi mari pentru încălzire.

Pe perioada iernii, mare parte din căldura unui apartament se pierde din cauza gradului redus de izolare termică, deşi locatarii o plătesc.
Un apartament dintr-un bloc din România consumă de două ori mai multă energie termică decât un apartament din alte ţări europene.
Acest lucru duce la facturi mari la întreţinere, indiferent de sursa de încălzire.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Asociațiile de proprietari din Constanța ar putea rata reabilitarea termică gratuită a blocurilor chiar din cauza Primăriei (DOCUMENTE)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii