Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domeniul lui Nicuşor, în colaps financiar şi totuşi... CJC continuă infuzia de bani publici în SRL-ul insolvabil

ro

31 May, 2011 01:25 4145 Marime text
deschidere.jpgÎnfiinţat în 2004, la iniţiativa lui Nicuşor Constantinescu, Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, manageriat de Ionuţ Clipea, a ajuns să aibă mari probleme cu banii. Gaura este de 2.155.646 lei, obligaţii restante către bugetul de stat

În Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 1893/26.V.2011, a fost publicată majorarea capitalului SRL-ului CJC.

„Judeţul Constanţa, în calitate de asociat unic al SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL reprezentat de preşedintele Consiliului Judeţean, în persoana lui Nicuşor Daniel Constantinescu, a hotărât: Art. 1 Majorarea capitalului social cu suma de 500.000 de lei numerar, conform HCJ nr. 19/27.01.2011. Capitalul social total după majorare este de 5.254.592,78 lei, divizat în 525.459 părţi sociale a 10 lei, care aparţin asociatului unic judeţul Constanţa, reprezentat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu", se arată în Monitor.

Domeniu_domeniul_public_si_privat.jpgDe precizat că prin această majorare de capital este vorba despre o primă tranşă din aportul la capital adus de CJC pe parcursul acestui an. În Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 19/2011 se arată că „se aprobă suplimentarea aportului de capital social al SC Domeniul Public şi Privat Judeţean (DPPJ) SRL Constanţa cu suma de 20.000.000 lei" şi că această sumă va fi vărsată până la 31.12.2011. Aşadar, CJC va pompa pe parcursul lui 2011 în DPPJ SRL nu mai puţin de 200 de miliarde de lei vechi din bugetul judeţean, prin majorarea de capital decisă pe 10 mai fiind acordată doar a 40-a parte din totalul prevăzut a fi „donat" SRL-ului.

Reamintim că, aşa cum relatam într-o ediţie anterioară, statul a cerut insolvenţa SC DPPJ SRL. Conform Monitorului Oficial nr. 1785, publicat pe 19 mai, Ionuţ Clipea - preşedintele Consiliului de Administraţie şi ceilalţi membri au fost suspendaţi, administrator judiciar fiind numit MG Activ Insolvency IPURL. Rezumând, SRL-ul CJC înfiinţat în 2004 merge cum nu se poate mai prost şi, cu toate acestea, instituţia condusă de preşedintele Nicuşor Constantinescu pompează încă bani în societate.

Clipea: „Dacă voiam, o băgam în faliment în secunda doi"

L-am contactat telefonic pe preşedintele suspendat al Consiliului de Administraţie, directorul DPPJ Ionuţ Clipea, care îndeplineşte şi funcţia de administrator special. Vizibil iritat de întrebare, Clipea ne-a declarat în cele din urmă că majorarea de capital este o procedură absolut normală şi că societatea nu face decât să-şi continue activitatea. „Societatea nu a intrat în insolvenţă, atenţie!, s-a băgat în insolvenţă. Nu a intrat în faliment. Dacă voiam s-o băgăm în faliment, o băgam în secunda doi, dar n-am vrut, pentru că încercăm să redresăm activitatea societăţii", ne-a declarat Ionuţ Cristian Clipea, sub comanda căruia societatea a acumulat obligaţii restante către bugetul de stat de 2.155.646 lei, după cum aflăm de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. „Până la vară, o să scăpăm de datorii", a debordat de optimism Clipea.

Reamintim că SC DPPJ SRL a fost înfiinţată prin HCJC nr. 2/2004, prin HCJC nr. 4 din aceeaşi şedinţă fiind numit director general Ionuţ Clipea. Se pare că managementul prestat de Clipea nu a fost tocmai unul de bun augur pentru SC DPPJ SRL, având în vedere faptul că la opt ani de la înfiinţare societatea s-a împotmolit, aflându-se în insolvenţă.

Averile angajaţilor DPPJ, la secret

Precizăm că deşi este o societate finanţată din bani publici, nu se cunosc salariile angajaţilor Domeniului CJC, directorul Ionuţ Clipea motivând adesea că nu este funcţionar public, fiind angajat în baza unui contract de management. Aşadar, să plouă cu bani publici în buzunarele angajaţilor de la Domeniu şi noi, prostimea, să crăpăm de curiozitate că nici n-o să aflăm care sunt averile celor care păstoresc Domeniul - această extensie a organigramei CJC, cu statut special.

Clipea despre cauza insolvenţei: „Oricum n-aţi înţelege"

Întrebat care este mai exact cauza insolvenţei Domeniului şi cum a ajuns firma pe care o păstoreşte să cumuleze datorii de zeci de miliarde de lei vechi la bugetul de stat, Ionuţ Clipea ne-a declarat că aceste datorii îşi au originea în 2004, că este o poveste mai lungă, legată de nişte TVA nefacturat, pe care statutul susţine că firma trebuia să-l factureze. „Este o poveste mai veche, cu nişte procese din 2004, dar nici nu am timp să vă explic şi oricum n-aţi înţelege", ne-a declarat directorul DPPJ. Aşadar, sunt nişte datorii care-şi au originea în faptul că firma, care rulează sume impresionante din bani publici, nu şi-a achitat obligaţiile restante către stat, despre care, conform lui Clipea, opinia publică n-are de ce să fie informată că oricum n-ar înţelege.

Fără comentarii din partea CJC

De precizat că l-am contactat telefonic chiar pe preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, cel din iniţiativa căruia a fost înfiinţată societatea de mare „succes" de sub comanda managerului Clipea. Intenţia a fost să aflăm câţi bani publici mai are de gând CJC să pompeze într-o societate aflată în procedură de insolvenţă. „Nu discut cu această publicaţie", ne-a spus Constantinescu, închizându-ne telefonul în nas. Nici purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, nu a fost pregătit să ne răspundă la întrebările legate de starea de colaps financiar în care se află Domeniul. „Sunt în concediu şi îmi ia timp să mă documentez. Vorbim mâine dimineaţă", a spus Moldovanu.

De precizat că la închiderea ediţiei, în Monitorul Oficial, a fost publicată o nouă majorare a capitalului DPPJ, cu cinci miliarde de lei vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii