Dosarul Beirut va fi redeschis azi. Unul dintre martori, testat cu detectorul de minciuni
Dosarul Beirut va fi redeschis azi. Unul dintre martori, testat cu detectorul de minciuni
21 Jan, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3719
Marime text
Ştefania Pîrlogea, judecător al Judecătoriei Constanţa, va redeschide azi dosarul Beirut, cauză în care George Karam, patronul fostului restaurant Beirut din Constanţa, a fost trimis în judecată alături de alte persoane, el fiind acuzat de „infracţiuni de distrugere din culpă, în formă agravată, având ca urmare un dezastru“. La acest termen, instanţa de judecată va pune în discuţie măsura preventivă a controlului judiciar sub imperiul căreia se află atât Karam, cât şi Constantin Pavel, un alt inculpat în prezenta cauză.
Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 8.30.
Restaurantul Beirut din Constanţa a fost distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
Dosarul a fost instrumentat de Mihai Eduard Ilie, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Biroul de Criminalistică, care instrumentează și dosarul Colectiv.
Conform celor consemnate de magistrat în actul de sesizare a instanţei de judecată, în timpul urmăririi penale, unul dintre martori a fost testat cu detectorul de minciuni. Şi asta pentru că asupra sa plana o suspiciune potrivit căreia ar fi fost implicat în această tragedie. Mai precis, martorul respectiv ar fi fost acuzat că ar fi pus la dispoziţia unui presupus incendiator o substanţă inflamabilă. Martorul nu a fost pus sub acuzare, deoarece a trecut testul pentru detectarea comportamentului simulat.
George Karam este suspectat de două infracţiuni de distrugere din culpă, una în formă agravată, de infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, de infracţiunea de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora - formă agravată, de infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, de infracţiunea de construire fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, de infracţiunea de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi de 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În cauză au mai fost trimişi în judecată:
Constantin Pavel, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora, a infracţiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, precum şi a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
SC Tinel Cristi SRL, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în forma agravată, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora;
Dumitru Jurcă, pentru două infracţiuni de distrugere din culpă - una în forma agravată, pentru infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, pentru trei infracţiuni de fals intelectual, precum şi pentru infracţiunea de uz de fals;
Gheorghe Nirlu, pentru 18 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
Sultana Nirlu, pentru cinci infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
Florentina Gica Coroianu, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată;
Florin Iordache, sub aspectul săvârşirii a 20 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii