Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După 20 de ani, viceprimarul municipiului Constanța s-a retras din cea mai importantă afacere din portofoliu. Cine sunt noii asociați din Stargate Crewing Agency SRL? (DOCUMENTE)

ro

28 Jun, 2024 17:00 8346 Marime text


                                 Foto: Ionuț Rusu, viceprimar municipiul Constanța
 
  • Viceprimarul municipiului Constanța, în calitate de asociat unic al societății Stargate Crewing Agency SRL a luat o decizie importantă la începutul acestui an
  • Ionuț Rusu a decis cesionarea tuturor celor 2.020 de părţi sociale deţinute în societate şi retragerea din companie
  • Urmare a cesionării acțiunilor, noii asociați ai Stargate Crewing Agency SRL sunt Florin-Bogdan Răducanu, Liliana Răducanu, Cristian-Claudiu Răducanu, Lăcrămioara Răducanu și Gabriel Aftenie
  • Hotărârea de mai sus a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3.106 din data de 26 iunie 2024
  • Rusu a mai rămas cu acțiuni în câteva societăți comerciale, însă niciuna dintre acestea nu se ridică la prestigiul în piață de business a Stargate Crewing Agency SRL
 


Viceprimarul municipiului Constanța, în calitate de asociat unic al societății Stargate Crewing Agency SRL a luat o decizie importantă la începutul acestui an.

Este vorba despre decizia nr.1 din 3.01.2024, prin care Ionuț Rusu, în calitate de asociat unic al societăţii, deţinător a 2.020 de părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei/partea socială, reprezentând 100% capitalul social subscris şi vărsat al societăţii în cuantum de 20.200 lei, a decis următoarele modificări ale structurii societăţii: Modificare activităţile secundare ale societăţii şi păstrarea doar următoarele activităţi secundare: cod CAEN 5590 Alte servicii de cazare; cod CAEN 5621 Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente; cod CAEN 5520 Facilitaţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată; cod CAEN 5510 Hoteluri şi alte facilitaţi de cazare similare; cod CAEN 5520 Facilitaţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată; cod CAEN 5221 Activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre; cod CAEN 4120 Lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, cod CAEN 3315 Repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor; cod CAEN 7810 Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă; cod CAEN 6312 Activităţi ale portalurilor web; cod CAEN 6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe; cod CAEN 6209 Alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei; cod CAEN 6203 Activităţi de management (gestiune şi exploatare) al mijloacelor de calcul; cod CAEN 6202 Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei și cod CAEN 6201 Activităţi de realizare a software-ului la comanda (software orientat client).

Florin-Bogdan Răducanu a fost numit administrator pentru un mandat de 10 ani, cu puteri depline de administrare şi reprezentare.

Cea mai importantă decizie luată de Ionuț Rusu a fost însă cesiunea tuturor celor 2.020 de părţi sociale deţinute în societate şi implicit retragerea din societate.

Cesiunea acțiunilor s-a făcut către următorii noi asociaţi după cum urmează: cedarea de către asociatul Ionuț Rusu către noul asociat Florin-Bogdan Răducanu, cetăţean român, cu domiciliul în Bucureşti a 505 părţi sociale deţinute în societate, având o valoare nominală de 10 lei, şi o valoare totală de 5.050 de lei, reprezentând 25% din capitalul social al societăţii, pentru preţul de 5.050 lei; cedarea de către asociatul Ionuț Rusu către noul asociat Liliana Răducanu, cetăţean român, cu domiciliul în Bucureşti a 404 părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 4.040 de lei, reprezentând 20% din capitalul social al societăţii, pentru preţul de 4.040 lei, cedarea de către asociatul Ionuț Rusu către noul asociat Cristian-Claudiu Răducanu, cetăţean român, cu domiciliul în județul Constanţa a 404 părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 4.040 de lei, reprezentând 20% din capitalul social al societăţii, pentru preţul de 4.040 lei, cedarea de către asociatul Ionuț Rusu către noul asociat Lăcrămioara Răducanu cetăţean român, cu domiciliul în județul Constanţa a 404 părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei, şi o valoare totală de 4.040 de lei, reprezentând 20% din capitalul social al societăţii, pentru preţul de 4.040 lei, precum și cedarea de către asociatul Ionuț Rusu, către noul asociat Gabriel Aftenie, cetăţean român, cu domiciliul în județul Constanţa a 303 de părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei, şi o valoare totală de 3.030 de lei, reprezentând 15% din capitalul social al societăţii, pentru preţul de 3.030 lei.

În urma cesiunii tuturor părţilor sociale, asociatul Ionuț Rusu se retrage din societate, iar structura capitalului social al societăţii va fi următoarea: asociatul Florin-Bogdan Răducanu deține un număr de 505 de părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei, şi o valoare totală de 5.050 de lei, reprezentând 25% din capitalul social al societăţii; asociatul Liliana Răducanu deţine un număr de 404 părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei, şi o valoare totală de 4.040 de lei, reprezentând 20% din capitalul social al societăţii; asociatul Cristian-Claudiu Răducanu deţine un număr de 404 părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 4.040 de lei, reprezentând 20% din capitalul social al societăţii; asociatul Lăcrămioara Răducanu deţine un număr de 404 părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei şi o valoare totală de 4.040 de lei, reprezentând 20% din capitalul social al societăţii iar asociatul Gabriel Aftenie deţine un număr de 303 de părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei, şi o valoare totală de 3.030 de lei, reprezentând 15% din capitalul social al societăţii. Aftenie este cumnatul lui Ionuț Rusu.

Cabinetul de avocat Cornel Tăbărță a fost împuternicit prin psă efectuate toate formalităţile necesare la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, să semneze actul constitutiv actualizat al societăţii, să completeze şi să depună cererea de menţiuni şi să ridice încheierea privind efectuarea menţiunilor de mai sus în registrul comerţului.

Hotărârea de mai sus a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3.106 din data de 26 iunie 2024.
 
Stargate Crewing Agency SRL

SC Stargate Crewing Agency SRL (fondată în 2004) are sediul social în Municipiul Constanţa, Str. Ion Lahovari și ocupă de „activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă“.

Asociat unic a fost Ionuț Rusu iar în prezent sunt: Florin-Bogdan Răducanu, Liliana Răducanu, Cristian-Claudiu Răducanu, Lăcrămioara Răducanu și Gabriel Aftenie.
 
Administratorul Stargate Crewing Agency SRL este Florin Bogdan Răducanu, care mai administrează și SC Erbi Design SRL, București, unde este și asociat cu 50% din capitalul social.
 
Afacerile administratorului de la Stargate Crewing Agency SRL
 
Administratorul Stargate Crewing Agency SRL este Florin Bogdan Răducanu, mai administrează li/sau deține părți sociale și în SC Erbi Design SRL cu sediul în București, Hai Hui cu Cortul SRL cu sediul în Constanța, Campland Sud SRL cu sediul tot la Constanța, Stargate Technik SRL care are sediul tot în Constanța.

O altă afacere în care a intrat mâna dreaptă a viceprimarului Rusu este Chefs Life SRL din Constanța care administrează restaurantul Rozmarine din zona Peninsulară, unde deține 49% din părțile sociale.
 
Chefs Life SRL a raportat pentru 2022, o cifră de afaceri de 1.442.436 lei, profit de 283.137 lei la un număr de 6 angajați. Față de anul trecut, atât cifra de afaceri cât și profitul companiei au crescut cu 168% potrivit www.termene.ro.

Răducanu este asociat în firmă cu Octavian Băloi, care este asociat majoritar și administrator.
 
Florin Bogdan Răducanu a mai administrat și SC Terra Marique SRL , unde, de asemenea, a fost sociat cu 70% din capitalul social.

 
Date financiare - Stargate Crewing Agency
 
2023

Cifră de afaceri: 9.681.417 lei
Profit net: 787.510 lei
Angajați : 40


2022

Cifră de afaceri: 7.822.897 lei
Profit net: 566,042 lei
Angajați: 34
 
2021
 
Cifra de afaceri: 6.929.874 lei
Profit net: 109.611 lei
Angajați: 58 
 
2020
 
Cifra de afaceri: 4.270.047 lei
Profit net: 793.933 lei
Angajați: 16
 
Cu ce afaceri a mai rămas viceprimarul Constanței?
 
Din declarația de interese completată pe 15 iunie anul curent (n.r.vezi secțiunea „documente”) aflăm că Ionuț Rusu mai este asociat în New Project Enterprise SRL, unde deține 10 părți sociale, în MSC Crewing Services SRL, unde deține 476 părţi sociale și Inland Crew Solutions SRL, unde deține 20 de părți sociale. 
 
Acesta mai face parte din ONG Compass de pregătire și perfecționare a Personalului Navigant Constanța.
 
Ionuț Rusu este și președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL), filiala Constanța și prim vicepreședinte al Partidul National Liberal - COAL Național. 
 
 
Despre New Project Enterprise SRL
 
Înființată în anul 2017, firma are sediul social pe strada Dr. Victor Climescu, Nr. 2, Constanța și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Asociații societății sunt Hodor Tiberius Emanuel și Rusu Ionuț, fiecare cu câte 50% din capitaul social.  Răducanu Lăcrămioara este administratorul societății.  În anul 2023, societatea a raportat o cifră de afaceri de zero lei și o pierede de 409 lei.
 
Potrivit termene.ro, Hodor Tiberius Emanuel mai este asociat în KontroL SRL Constanţa, asociat și administator în  Trident Foods SRL Constanţa, asociat în Coty Consulting SRL Constanţa, asociat și administrator în Inland Crew Solutions SRL Constanta.
 
La rândul ei, Răducanu Lăcrămioara este asociat și administrator  în  Eastern Manning Agency SRL Constanța.
 
 
Despre MSC Crewing Services SRL
 
 
Societatea înmaticulată în anul 2023, firma are sediul pe strada Călărași nr.36, Constanța și desfășoară activități ale agenților de plasare a forței de muncă.
 
Firma este deținută de  MSC Ship Management Limited, din Cipru, cu 51,7% din capitalul social, și Rusu Ionuț, cu 48.3 % din capitalul social.
 
Administartorii societății sunt Luca Laurențiu și Prabhat Kumar JHA. În anul 2023, firma a avut o cifră de afaceri de zero lei și o pierdere de 12.238 lei.
 
 
Despre Inland Crew Solutions SRL

 
Înființată în anul 2014, firma are sediul pe strada Ion Lahovari, Nr. 103, Et. 2, Ap. Birou Nr. 1 Constanța și se ocupă de servicii de furnizare și management a forței de muncă.
 
Asociații societății sunt Hodor Tiberius Emanuel și Rusu Ionuț, fiecare cu câte 50% din capitalul social.  De administrarea afacerii se ocupă Hodor Tiberius Emanuel.

În anul 2023, firma cu 26 de salariați a declarat o cifră de afaceri de 4.398.929 lei și un profit de 57.786 lei.
 
 
 
PRECIZĂRI:  
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.  

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.    
 
 
Citește și:

Declarații de avere Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, deține o colecție de bijuterii de 50.000 euro și este asociat în trei firme (DOCUMENTE)
 

Declaratii de avere Ionuț Rusu jonglează între afaceri și Primărie! Din salariul de viceprimar, Florin Cocargeanu și-a achitat creditul la bancă! (DOCUMENTE)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii