Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa Mazare, si consilierii la DNA

ro

14 Mar, 2008 00:00 1226 Marime text
1205440522.jpg

Consilierii care au girat retrocedarile semnate de primar ar putea urma cararile batatorite de Mazare la DNA

Consilierii municipali si-au votat, ieri, singuri "sentinta" de extindere a cercetarilor asupra lor in dosarul retrocedarilor, in care este cercetat primarul Radu Mazare. DNA a trimis Consiliului Local Constanta o solicitare de a se constitui parte civila in dosarul in care primarul Constantei este acuzat de abuz in serviciu. In cadrul sedintei, Radu Mazare si-a inceput binecunoscuta pledoarie referitoare la dosarul retrocedarilor, sustinand, ca de fiecare data, ca acele terenuri nu au fost subevaluate si aducand drept argument contra-expertiza pe care a efectuat-o in acest caz o comisie platita de el. Nu a omis sa mentioneze, din nou, faptul ca a solicitat DNA efectuarea unei noi expertize in dosar, dar ca acest drept i-a fost refuzat. Pentru ca pozitia Consiliului Local sa fie clara pentru toata lumea, cativa consilieri municipali si-au spus rand pe rand punctul de vedere, toti luandu-i apararea primarului. De fapt, consilierii prezenti la sedinta, fara exceptie, si-au pus pielea in saramura pentru a i-o salva pe a lui Mazare.

"Avocatii" primarului

Primul care a luat cuvantul a fost consilierul PSD Felix Stroe, care a afirmat ca institutia pe care o reprezinta - Consiliul Local - nu trebuie sa se constituie parte civila pentru prejudiciul creat, potrivit procurorilor, ca urmare a retrocedarilor. Sub alta forma, consilierul PSD Nicolae Bileca a spus acelasi lucru. Probabil, neintelegand ceea ce colegii sai vorbisera anterior in sala, consilierul PRM Tiberiu Nemet s-a dat de trei ori peste cap si s-a transformat in avocatul primarului Mazare, tinand cea mai lingusitoare pledoarie de aparare de care era in stare. Mentionam ca "lingusitoare" este un termen elegant in redarea prelegerii consilierului, care, pe langa ca a plictisit audienta, era inutila, pentru ca parerea colegilor sai era favorabila primarului.

Blatul lui Moisoiu

Opozitia, care in mod normal era reprezentata in Consiliu prin consilierii PD-L, a lipsit ieri cu desavarsire, Doinita Basescu si Dumitru Chirila - pietrele tari ale PD-L - nefiind prezenti la sedinta. Ramas singur impotriva tuturor, consilierul PD-L Danut Moisoiu nu era sa se opuna parerilor exprimate de restul adunarii... El si-a si argumentat punctul de vedere: "Abia cand vom avea un raport neutru sau autorizat, putem sa ne pronuntam si nici atunci". Gurile rele spun despre consilierul Moisoiu ca are motivele lui sa joace in echipa lui Mazare, fiind in joc anumite interese personale. In termeni sportivi, am putea spune ca Moisoiu este invatat cu blaturile.

Consilierii ar putea fi chemati sa dea cu subsemnatul

Prin urmare, "in lipsa unui raport neutru", consilierii au girat retrocedarile semnate de Mazare, despre care nu s-a dovedit inca daca sunt legale sau nelegale. "Intrucat nu exista un raport de expertiza judiciara semnat de un expert autorizat, membru ANEVAR (n.r. Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania), care sa ateste ca s-a adus un prejudiciu, nu ne putem pronunta", se arata in punctul de vedere oficial al consilierilor. La randul sau, primarul Radu Mazare a afirmat ca, in lipsa unei plangeri in dosar, DNA a incercat in acest mod sa obtina una din partea Consiliului Local. "DNA se bazeaza pe un raport intocmit de un expert suspendat la acea vreme", a spus Mazare, reiterand afirmatiile acuzatoare la adresa lui Catalin Cucoara, cel care a intocmit documentatia pe baza careia a fost declansata cercetarea. Refuzand sa se constituie parte civila, Consiliul Local, care a aprobat la vremea respectiva proiectele de hotarare, a atras astfel extinderea cercetarii asupra fiecarui consilier ce a votat favorabil retrocedarile. Prin urmare, daca va fi gasit vinovat, primarul Mazare ii va trage dupa el si pe consilierii care au girat retrocedarile.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii