Executorul judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, trimis în judecată la Constanța. Ieri s-a constatat neregularitatea rechizitoriului
Executorul judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, trimis în judecată la Constanța. Ieri s-a constatat neregularitatea
26 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
7441
Marime text
- Curtea de Apel a dispus ca, în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii motivate, procurorul să remedieze neregularităţile actului de sesizare a instanței şi să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a inculpatului ori solicită restituirea cauzei.
Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus trimiterea în judecată, prin rechizitoriul nr.676/P/2019, a executorului judecătoresc Adrian Șelaru, din Tulcea.
Primul termen – în faza camerei preliminare – a avut loc marți, 25 ianuarie 2022, când Curtea de Apel Constanța a constatat neregularitatea rechizitoriului întocmit de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța sub nr.676/P/2019 din 09.12.2021, privindu-l Adrian Șelaru, „din perspectiva insuficientei descrieri și indicării elementelor de tipicitate ale infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, prevăzută de art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal“, potrivit minutei judecătorești - dosar 567/36/2021/a1
Pe cale de consecință, Curtea de Apel a dispus ca, în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii motivate, procurorul să remedieze neregularităţile actului de sesizare a instanței şi să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a inculpatului ori solicită restituirea cauzei.
Totodată, instanța a respinge ca nefondate excepțiile invocate de Adrian Șelaru și cererile de restituire a cauzei la parchet „ca urmare a încălcării dreptului la apărare și a dreptului la un proces echitabil, prin respingerea cererii inculpatului de studiere a dosarului prin obținerea de fotocopii ale înscrisurilor de la dosar și nesoluționarea plângerii formulate împotriva actelor procurorului din data de 29.10.2021“, se mai arată în decizia Curții.
Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de trei zile odată cu încheierea pronunţată.
În continuare, instanța a fixat termen la data de 01 martie 2022, cu citarea părţilor.
Dosarul a fost soluționat de completul prezidat de magistratul Ciprian Coadă, judecător în cadrul Curții de Apel Constanța.
Contactat telefonic, executorul judecătoresc Adrian Șelaru a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța îi acuză de abuz în serviciu în formă continuată.
„Contract de împrumut cu ipotecă“
„Sunt acuzat că aș fi încălcat niște articole din Codul de procedură civilă referitoare la executarea unui imobil. Că aș fi vândut un alt imobil decât pentru cel pentru care exista ipotecă. Era un contract de împrumut cu ipotecă“, a mai declarat executorul judecătoresc Adrian Șelaru.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Notar public din Constanța, trimis în judecată! (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii