Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia Caraman din Tulcea mută afacerile cu cereale la Constanța și spulberă concurența. Smag Group SRL, fosta Cristian Impex SRL, locul I în top afaceri cu cereale din județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

11 Jun, 2024 17:00 13436 Marime text
  • În baza bilanțurilor depuse pe anul 2023, se întocmește topul județean și național al societăților comerciale, ținând cont de cifra de afaceri și codul CAEN. Smag Group SRL(1994) Constanța, fosta Cristian Impex SRL(1994) Tulcea, prin Caraman George-Cristian, s-a clasat pe locul I, cu o cifră de afaceri de peste 78,8 milioane euro
  • Familia Caraman din Tulcea mută afacerile cu cereale din Tulcea  la Constanța și spulberă concurența.
  • În anul 2023 Societatea Smag Group SRL (1994) Constanța (fostă Cristian-Impex SRL Tulcea) prin Caraman George-Cristian, afaceri cu cereale, a declarat o cifră de afaceri de peste 78,8 milioane euro (394.266.874 lei), in profit de peste 1,05 milioane euro (5.297.039 lei) și datorii de 34,4 milioane euro (172.108.931 lei). Societatea deține în proprietate bunuri imobile și mobile în valoare de 14,2 milioane euro (71.084.501 lei).
  • Caraman locul 1 și pe județ. Declasează și firma lui Florin Mitroi, proaspăt președinte al CJC.
  • Craman George-Cristian locul 7 pe țară la afacerile cu cereale
  •  Familia Caraman: Mama Sirma Caraman, fiica Tania Gogancea-Vătășoiu (fostă Caraman), fiul George Cristian Caraman, nora Mirela Caraman (fostă Pufleni)
  •  Familia Caraman și politica. Carmen Sirma susținere politică în administrația locală și centrală din 1977 până în prezent.
  •  Familia Caraman și funcțiile cheie în aparatul de stat. Fiica, nora, ginerele și cuscrii funcții importante în ministere, ANAF etc
  •  Ginere în consiliul de administrație al CEC Bank SA, șef la Direcția Generală Regională a Finanțelor București și cu master la Academia Națională de Informații
  • Ginerele Mihai Gogancea-Vătășoiu - Vicepreședinte ANAF de două ori
  •  Mihai Gogancea-Vătășoiu studii în securitate
  • Academia Națională de Informații suspiciune de plagiat la teza de doctorat.
  •  Scurt istoric Smag Group SRL (1994) Constanța fostă Cristian-Impex SRL Tulcea.
  •  Familia Caraman majorări succesive de capital social în valoare de aproape 2 milioane de euro.
  •  Caraman George-Cristian a divizat societatea Cristian-Impex (1994) SRL Tulcea. Caraman George-Cristian a vândut o brutărie și un magazin cu 3.500.000 lei cu un preț de aproape 5 ori mai mare decât capitalul social.
  •  Caraman George-Cristian afaceri imobiliare și energie electrică.
  •  Caraman George-Cristian cum a preluat societatea Top Grain Cargo SRL (2009) Constanța de la o familie septuagenară.
  • Caraman George-Cristian este membru cooperator în Cooperativa Agricolă Nalba Farming (2021) comuna Nalbant, Tulcea. Caraman George-Cristian a preluat societatea Delta Safir SRL(1993) Constanța și a cesionat mai departe către Mergeani Stere. Caraman Mirela membru și administrator în Stena Biofarm Cooperativa Agricolă.


Cotidianul ZIUA de Constanța va prezenta în mai multe ediții topul firmelor din municipiul și județul Constanța, în funcție de activitatea pe care o desfășoară.
 
În ediția de azi, începem cu firmele care se ocupă de agricultură, mai exact cu activitatea de „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase“ (cod CAEN 011).
 
Familia Caraman din Tulcea mută afacerile cu cereale la Constanța și spulberă concurența
 
Smag Group SRL (1994) Constanța, fostă Cristian-Impex SRL Tulcea, prin asociat unic/administrator Caraman George-Cristian, ocupă primul loc cu cifra de afaceri de 78,8 milioane euro (394.266.874 lei ) atât pentru municipiu, cât și pentru județul Constanța. În municipiul Constanța, firma lui Caraman George-Cristian este urmată de societățile comerciale LTA Mondial SRL, Carco Grup Agritrade SRL, Unigrains Trading SRL și MPK Activ SRL.

Caraman, locul 1 și pe județ. Declasează și firma proaspătului ales președinte al Consiliul Județean Constanța, Florin Mitroi.

Caraman George-Cristian este urmat de societățile comerciale LTA Mondial SRL, Carco Grup Agritrade SRL, Andra Internațional SRL și Unigrains Trading SRL.
 
 
Caraman George-Cristian, locul 7 pe țară la afacerile cu cereale

 
În ceea ce privește topul național al firmelor care se ocupă de afaceri cu cereale, Smag Group SRL (1994) Constanța (fostă Cristian-Impex SRL Tulcea) se află pe locul 7. Pe primele locuri în topul național s-au clasat firmele: Agro-Chirnogi SA din Călărași, Agropec Dionis SRL din Alba, Agricost SA din Brăila, Moldova Farming SRL din Bacău și Corteva Agriscience România SRL din Ilfov.
 
Familia Caraman: Mama Sirma Caraman, fiica Tania Gogancea-Vătășoiu (fostă Caraman), fiul George Cristian Caraman, nora Mirela Caraman (fostă Pufleni)
 
Familia Caraman Sirma și Atanase (decedat 07.03.2007) din Tulcea a înființat societatea comercială Cristian-Impex SRL Tulcea în anul 1994 și sub numele Cuptorul de Aur a funcționat fabrica de pâine, produse de panificație și comercializarea acestora.


 
Familia Caraman și politica. Carmen Sirma, susținere politică în administrația locală și centrală din 1977 până în prezent.
 
Caraman Atanase, soțul Sirmei și tatăl Taniei și al lui George-Cristian, deținea funcția de consilier local PSD la momentul decesului din martie 2007 (document). Caraman Sirma, absolventă de studii economice, a fost în aparatul administrativ al orașului Tulcea încă din anul 1977, când a absolvit facultatea A.S.E. - finanțe București. În perioada 1990-1992 a fost director adjunct la Prefectura Tulcea, iar din 1992 a fost director executiv în Consiliul Județean Tulcea. Cariera Sirmei Caraman atinge apogeul în perioada 2014-2019, când ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În prezent este director adjunct la Uniunea Națională a Consiliilor Județene România (U.J.C.R.). (document CV). Toate aceste funcții ocupate din 1977 până în prezent, pe lângă expertiza și experiența profesională a Sirmei Caraman au la bază susținerea politică.
 

 

Familia Caraman și funcțiile cheie în aparatul de stat. Fiica, nora, ginerele și cuscrii, funcții importante în ministere, ANAF
 
 
Familia extinsă Caraman deține/a deținut și funcții de conducere în Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, CEC Bank SA, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Agenția Națională de Administrare a Finanțelor Publice București, Ministerul Fondurilor Europene, Agenția Națională pentru Achiziții Publice, Curtea de Conturi, Ministerul Fondurilor Europene etc.
 
Caraman George-Cristian este căsătorit cu Mirela Caraman (fostă Pufleni), angajată la instituția cu cele mai mari salarii din România, Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF) (document).
 
Mirela Caraman (fostă Pufleni) a fost inițial consilier parlamentar (vezi declarație de avere/interese), apoi a devenit funcționar public și, conform declarațiilor de avere/interese completate în 2023, ocupă funcția de responsabil audit intern în cadrul instituției (document).
 
Mirela Caraman (fostă Pufleni) este soră cu Georgiana Chivu (fostă Pufleni), căsătorită cu Andrei Chivu, și dețin funcții de conducere la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (document).
 
 
Ginerele, în consiliul de administrație al CEC Bank SA, șef la Direcția Generală Regională a Finanțelor București și cu master la Academia Națională de Informații

 
Tania Gogancea-Vătășoiu (fostă Caraman, fostă Popescu) este căsătorită cu Mihai Gogancea-Vătășoiu. Mihai Gogancea-Vătășoiu s-a angajat în mai 2004 și a și devenit director executiv adjunct, apoi director la Direcția Generală de Finanțe Tulcea în același an.

Ginerele Sirmei Caraman a pornit cariera în 2004 ca agent fiscal, inspector de specialitate, consilier în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Tulcea și a culminat cu director executiv al instituției (CV).



 
Ginerele Mihai Gogancea-Vătășoiu, vicepreședinte ANAF de două ori

 
În perioada 2004-2009, Mihai Gogancea-Vătășoiu a fost director la finanțe Tulcea și face un salt în carieră direct la București în scaunul de vicepreședinte ANAF. Cu pauză de doi ani ocupă aceeași funcție de două ori, iar în intervalul de doi ani de pauză a rămas tot în instituție ca director de cabinet al vicepreședintelui. Mihai Gogancea-Vătășoiu este în prezent șef administrație adjunct la DRGFP București (document)

 
Mihai Gogancea-Vătășoiu, studii în securitate
 
 
Absolvent/masterand de facultăți private la Universitatea Româno-Americană (1993-1998), Științe juridice și drept, Universitatea Danubius Galați (2003-2005), master în Drept comunitar, master la Academia de Științe Economice București(2004-2005), master în Managementul instituțional, studii postuniversitare la Academia Națională de Informații Colegiul Superior de Securitate Națională (2006), Colegiul Național de Apărare (2006-2007), alt master la Academia Națională de Informații (2011), Agenția Națională a Funcționarilor Publici (2012-2013).


 

Academia Națională de Informații, suspiciune de plagiat la teza de doctorat
 
 
Academia Națională de Informații a transmis în octombrie 2018 Ministerului Educației opt sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat pentru tezele de doctorat, dintre care una a lui Mihai Gogancea-Vătășoiu (Mediafax).
 
Tania Gogancea-Vătășoiu (fostă Caraman, fostă Popescu) era auditor extern la Curtea de conturi Constanța în 2013, apoi director la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, iar în prezent este funcționar expert la Fondul de Garantare al Asigurărilor (document).
 
Surorile Mirela Carman și Georgiana Chivu sunt fiicele unui cunoscut afacerist din Tulcea, Pufleni Stere, asociat în societatea Falnic SRL.
 
Despre Smag Group SRL(1994) Constanța (fostă Cristian-Impex SRL Tulcea). Familia Caraman din Tulcea conduce topul afacerilor cu cereale din Constanța și locul 7 pe țară. Smag Group SRL este asociat unic în Top Grain Cargo SRL (2009) Constanța.
 
Societatea Smag Group SRL (1994) Constanța (fostă Cristian-Impex SRL Tulcea) s-a înființat în Tulcea în 1994, iar din anul 2023 are sediul social în Constanța, strada Zorelelor nr. 2, imobil proprietatea familiei Caraman. Societatea are obiect de activitate declarat „Cultivarea cerealelor cod CAEN 0111“.
 
Asociatul unic și administratorul societății, Caraman George-Cristian, a decis anul trecut mutarea sediul social din Tulcea în Constanța. Societatea Smag Group SRL (1994) Constanța (fostă Cristian-Impex SRL Tulcea) este asociat unic în societatea Top Grain Cargo SRL (2009) Constanța.
 
Societatea Smag Group SRL (1994) Constanța (fostă Cristian-Impex SRL Tulcea) a declarat cifră de afaceri de peste 78,8 milioane euro (394.266.874 lei), profit de peste 1,05 milioane euro (5.297.039 lei), datorii de 34,4 milioane euro (172.108.931 lei). Societatea deține în proprietate bunuri imobile și mobile în valoare de 14,2 milioane euro (71.084.501 lei).
 
 
Scurt istoric Smag Group SRL (1994) Constanța, fostă Cristian-Impex SRL Tulcea

 
Societatea avea ca asociați până în martie 2007 familia Caraman Atanase și Sirma. Ca urmare a decesului consilierului local PSD și asociatului Caraman Atanase a urmat succesiunea moștenirii. Conform certificatului de moștenitor 85/15.06.2007, capitalul societății s-a distribuit astfel: Caraman Sirma - 34,64%, iar copiii George-Cristian și Tania, câte 32,68%.
 
Asociații moștenitori au rămas în această formulă până în 2015, când s-a retras Tania Gogancea-Vătășoiu (fostă Caraman, fostă Popescu), iar în 2016 se retrage și Caraman Sirma.
 
În perioada 2016 - noiembrie 2017, Caraman Mirela (fostă Pufleni) a deținut calitatea de asociat, alături de soțul său Caraman George-Cristian, în societatea Smag Group SRL (1994) Constanța fostă Cristian-Impex SRL Tulcea. Din noiembrie 2017, Caraman George-Cristian este asociat unic și administrator al societății.
 


 
Familia Caraman, majorări succesive de capital social în valoare de aproape 2 milioane de euro

În intervalul 2007-2022, familia Caraman /exclusiv asociatul Caraman George-Cristian au majorat de 11 ori capitalul social, cu sume provenite din resurse proprii, de la 25.000 lei la 10.000.000 lei (sursa Monitorul Oficial).
 
Caraman George-Cristian a divizat societatea Cristian-Impex (1994) SRL Tulcea. A vândut o brutărie și un magazin cu 3.500.000 lei.
 
Caraman George-Cristian a cerut divizarea societății Cristian-Impex (1994) SRL Tulcea pentru motive de separarea ramurilor de activitate. Mai exact, a separat producția de produse de panificație și comerț cu produse de patiserie de afacerea cu cereale. Proiectul de divizare a fost aprobat (M.of. 2426/9.06.2022) și s-a constituit o nouă societate comercială Cristian Impex Bakery SRL(2022) Tulcea.
 
Societatea nou înființată a primit brutăria, magazinul și spațiul comercial de la adresa Viticulturii nr. 12 și Piața Sf. Gheorghe Tulcea, personalul care deservește activitatea de panificație.
 

Caraman George-Cristian a vândut cu un preț de aproape 5 ori mai mare decât capitalul social

 
În luna iulie 2023, societatea Cristian Impex Bakery SRL Tulcea, cu un capital social de 737.500 lei, a fost cesionată integral de către asociatul unic Caraman George-Cristian către societatea GWG Mărfuri SRL (2018) cu sediul în com. Frecăței, județul Tulcea. Valoarea tranzacției părților sociale a fost de 3.500.000 lei (M.of. 2914/3.07.2023).
 
 
Sediu social Zorelelor nr. 2 - grupul de firme al familiei Caraman

 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe data de 9 iunie anul curent, la sediul social de la adresa Zorelelor nr. 2 Constanța mai funcționează societățile comerciale Top Grain Cargo SRL și Smag Trading SRL, precum și două întreprinderi individuale distincte pe numele persoanelor fizice Caraman Mirela și Gogancea-Vătășoiu Tania (fostă Caraman).

Firma mai are puncte de lucru în municipiul Tulcea, două imobile în proprietate la adresele strada Viticulturii nr. 12 (act sediu: proces verbal de recepție nr. 283 din data 12.12.2012) și strada Carpați nr. 1 (contract de vânzare cumpărare nr. 2457/16.10.2001).
 
De asemenea, Smag Gropup SRL(1994) Constanța mai desfășoară activități la cinci puncte de lucru în județul Constanța: în comuna Poarta Albă, la Cobadin (contract de vânzare cumpărare nr. 1951/31.08.2022) și în incinta Port Constanța, Cămin Poarta 2 (contract de închiriere nr. 21512 din data 16.06.2017).

 
Activități desfășurate la punctele de lucru Smag Group SRL (1994) Constanța - Poarta Albă, Cobadin și Portul Constanța

 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat pe data de 9 iunie anul curent, la sediul social (sediul principal) din municipiul Constanța, strada Zorelelor nr. 2, camera 1, scara B, etaj P, ap. 1B, Smag Group SRL desfășoară activități de închiriere și subînchiriere a bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, dar și activități de comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat.
 
La punctul de lucru din municipiul Tulcea, strada Viticulturii nr. 12, Smag Group SRL desfășoară activități de comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate, lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, fabricarea biscuiților și pișcoturilor; fabricarea prăjiturilor și a produselor conservate de patiserie.
 
Cât privește punctul de lucru din municipiul Tulcea, strada Carpați nr. 1, aici Smag Group SRL desfășoară activități de cazare. De asemenea, la punctul de lucru din comuna Poarta Albă, strada Coloniilor nr. 1 B, lotul 1 și 2, Smag Group SRL desfășoară activități auxiliare pentru producția vegetală, depozitări, comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, comerț cu ridicata al animalelor vii, prelucrarea și conservarea cărnii, pregătirea semințelor, activități după recoltare și activități de depozitare și activități auxiliare pentru producția vegetală.
 
La punctul de lucru din comuna Poarta Albă, teren notat cu nr. cadastral 102039-C1, Smag Group SRL desfășoară activități de comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat, fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă, cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase.
 
Cât privește punctul de lucru din comuna Cobadin, strada Rândunelelor nr. 1, intravilan, nr. cadastral 100214, aici Smag Group SRL(1994) Constanța desfășoară activități de creștere a altor bovine, pregătirea semințelor, fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă, comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, comerț cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone).
 
La punctul de lucru din municipiul Constanța, Clădirea cămin Poarta 2, Incinta Port Constanța, parter Camera 46, firma desfășoară activități de servicii anexe pentru transporturi terestre, transporturi rutiere de mărfuri, comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat, intermedieri în comerțul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile și cu semifabricate.
 
 
Caraman George-Cristian, asociat unic și administrator al Smag Group SRL
 
 
Capitalul social al firmei Smag Group SRL este de 10.000.000 lei, integral vărsat, compus din 1.000.000 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Capitalul social este deținut de asociatul unic Caraman George-Cristian, care este și administrator.
 
George Cristian Caraman este fiul fostului secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Sirma Caraman.
 
Potrivit termene.ro, Caraman George-Cristian mai este asociat în Smag Trading SRL (2023) și Top Grain Cargo SRL (2009), precum și în întreprinderea individuală Caraman A. George-Cristian PFA. Mai deține calitatea de membru în Cooperativa Agricolă Nalba Farming înființată în 2021 cu sediul social în comuna Nalbant, Tulcea.

 
Date despre Smag Trading SRL

 
Firma Smag Trading SRL a fost înființată în 2023, are sediul în municipiul Constanța, strada Zorelelor nr. 2, scara B, Etaj P, Ap. 1B și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. Capitalul social subscris de 10.000 lei, integral vărsat, compus din 1.000 de părți sociale, este deținut de Caraman George-Cristian, care este și administrator.
 
 
Caraman George-Cristian, afaceri imobiliare și energie electrică.  Caraman George-Cristian a înființat la sfârșitul anului trecut societatea Smag Trading SRL (2023) Constanța cu activitate principală dezvoltare imobiliară și producția, transportul, distribuția și comercializarea energiei electrice.
 
Cum a preluat Caraman George-Cristian societatea Top Grain Cargo SRL (2009) Constanța de la o familie septuagenară
 
Caraman George-Cristian, prin societatea Cristian-Impex SRL(1994) Tulcea, actuală Smag Group SRL (1994) Constanța, a preluat în două etape capitalul social al societății Top Grain Cargo SRL (2009) Constanța de la familia Bucur Maria și Ion. La sfârșitul anului 2019 (M.of. 4922/26.11.2019) Cristian-Impex SRL (1994) Tulcea, prin Caraman George-Cristian, a preluat 1,98% din societatea Top Grain Cargo SRL (2009) Constanța.

În august 2020 se retrage familia seniorilor Bucur Ion și Maria și asociat unic devine Caraman George-Cristian, prin societatea Cristian-Impex SRL(1994) Tulcea, actuală Smag Group SRL (1994) Constanța (M.of. 2660/6.08.2020). 
 
Caraman George-Cristian, membru cooperator în Cooperativa Agricolă Nalba Farming (2021), com. Nalbant, Tulcea
 
Caraman George-Cristian a fost cooptat membru în octombrie 2021, cu 0,66%, în Cooperativa Agricolă Nalba Farming, înființată în 2021 cu sediul social în comuna Nalbant, Tulcea.

Membrii fondatori sunt Pavel C. Cristina PFA, Sava L. Cristian PFA, Vasile Nicu, societatea Pavinvest SRL prin Pavel Gabriel și Pavel Lucian Ionuț. Administratorii cooperativei sunt Vasile Nicu, Pavinvest SRL prin Pavel Gabriel și Pavel Gabriel.  Cenzor este societatea Naiman Expert Team SRL, sat Cataloi, com. Frecăței, prin Naiman Viorica și cenzor supleant Memet Daniela (M.of. 2160/31.05.2021).
 
Membrii cooperatori au următoarea distribuție a capitalului social: Pavinvest SRL prin Pavel Gabriel - 13,34%, Pavel Lucian Ionuț - 13,34%, Pavel C. Cristina PFA - 13,34%, Sava L. Cristian PFA - 13,34%, Vasile Nicu - 13,34%, Pavel G. Gabriel Întreprindere individuală 13,35%, societățile comerciale Nalba Invest prin Pavel Fănică - 13,35%, Dinagro Ecofarm SRL prin Din Gabriel - 0,66%, Extra Belmari SRL prin Bela Elena - 0,66%, Stilagro Bela SRL prin Bela Chirana - 0,66%, Delta Safir prin Mergeani Stere - 0,66%, Alegrom Nuka SRL prin Gheorghe Alexandra - 0,66%, Agro Lact Val prin Ciamatu Dumitrache - 0,66%, Temih Agrotech SRL prin Leventi Adam - 0,66% și Nicea Aurelia Fermier PFA - 0,66%, Mergeani Stere - 0,66%
 
 
Caraman George-Cristian a preluat societatea Delta Safir SRL (1993) Constanța și a cesionat-o mai departe către Mergeani Stere

 
În anul 2015, Caraman George-Cristian a preluat capitalul social al societății comerciale Solar Aluminium SRL (1993) Tulcea de la asociații Georgescu Constantin-Cornel, Marianciuc Corneliu și Partene Laurențiu. Noul asociat unic al societății a hotărât schimbarea numelui în Delta Safir SRL și completează activitatea cu agricultură – cultivare cereale, hoteluri, facilități de cazare, parcuri pentru rulote și campinguri.

În luna septembrie 2017, cesionează integral societatea către Mergeani Stere din Cobadin, care mută afacerile firmei la Constanța. Caraman George-Cristian a deținut calitatea de asociat alături de Stercu Tănase în societatea radiată Caster Company SRL.
 


Caraman Mirela, membru și administrator în Stena Biofarm Cooperativa Agricolă

 
Cooperativa s-a înființat în septembrie 2019 cu sediul social în Poarta Albă, str. Coloniilor 1B, același sediu cu societatea Smag Group SRL (1994) Constanța. Cooperativa s-a înființat la inițiativa a cinci membri fondatori: Caraman George-Cristian, Pufleanu Aurica din Tulcea, Piștalu Mihai Costin din București, Stercu Tănase din Constanța și Caraman Mihai din Babadag. Administratori la momentul înființării erau Caraman George-Cristian, Caraman Mihai și Pufleanu Aurica. Cenzori sunt Bizdu Dumitru- Elena și supleant Mergeani Stere.
 
În martie 2021, membrul cooperator Caraman George-Cristian se retrage și cesionează către Mergeani Stere (M.of. 906/4.03.2021).
 
Mergeani Stere se retrage în scurt timp și el din calitatea de membru și administrator al cooperativei și cesionează către Caramana Mirela (M.of. 1988/19.05.2021)
 
 

Peste 300 de achiziții publice (documente)

 
 
Din anul 2007 și până în prezent, Smag Group SRL (2004) Constanța a obținut, prin negociere directă, 292 de contracte de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Colegiul Agricol „Nicolae Cornățeanu", Liceul Tehnologic Brad Segal, Penitenciarul Tulcea, Ministerul Apărării prin U.M. 02016 Babadag și altele.
 
De asemenea, Smag Group SRL(2004) Constanța a câștigat și 10 licitații organizate de autorități publice locale: Penitenciarul Tulcea, Județul Tulcea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Spitalul Județean de Urgență Tulcea, Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranță Tulcea și altele.
 
Caraman George-Cristian a înființat la sfârșitul anului trecut societatea Smag Trading SRL (2023) Constanța cu activitate principală dezvoltare imobiliară și producția, transportul, distribuția și comercializarea energiei electrice.
 
Caraman George-Cristian a deținut calitatea de asociat alături de Stercu Tănase în societatea radiată Caster Company SRL.

 
Situația financiară a Smag Group SRL pentru anii 2020-2023

 
Cifrele de afaceri sunt în creștere în ultimii patru ani, de la 34,2 milioane euro în 2020, 53,4 milioane euro în 2021, 54,5 milioane euro în 2022 și culminează cu 78,8 milioane pentru anul 2023. Profiturile declarate în ultimii patru ani, modest în 2020 în valoare de 240.397 euro, 1,5 milioane euro în 2021, 2,2 milioane în 2022 și 1,05 milioane euro pentru anul 2023.
 

 
Smag Group SRL, fosta Cristian Impex SRL, a ridicat blocul de 12 etaje în buza plajei Reyna
 
 
Familia fiului fostului secretar de stat la Ministerul Dezvoltării a intrat în atenția opiniei publice prin prisma blocului de 12 etaje construit pe taluzul din plajei din Faleză Nord, în zona Reyna. Asociația „Constanța Altfel” a înaintat în instanță solicitare de demolare a construcției pe motiv că lucrările s-ar fi realizat ilegal.

Dezvoltatorul imobiliar Cristian-Impex SRL (1994) Constanța (actual Smag Group SRL), a scăpat însă de demolarea construcției.

 
Scurt istoric bloc de 12 etaje pe strada Zorelelor nr. 2

 
Iniţial, autorizaţia de construire nr. 1998 din 20.01.2014 fusese emisă de municipalitate pentru societatea Best Wood Company SA, prin Laurenţiu Vlahomitru, şi a constat în „Construire imobil S+P+11E-12E parţial - locuinţe colective“, amplasat pe strada Zorelelor nr. 2.
 
În anul 2017 societatea Cristian-Impex SRL(1994) Tulcea, acum redenumită Smag Group SRL(1994) Constanța, prin Caraman George Cristian a obținut autorizația de construire nr. 723/19.05.2017 pentru modificarea proiectului autorizat în 2014, respective imobil S+P+11-12 etaj tehnic locuințe colective, prin extindere nivele, completare cu subsol 2, recompartimentări interioare şi remodelare volumetrică“. Proiectantul general a fost societatea Has Proiect SRL, iar constructori - Hidro Construct SRL, Zeca Bau SRL şi Fier Oţel Construct SRL.

 
Blocul de 12 etaje în buza plajei Reyna a scăpat de demolare
 
 
În ședința din 28.09.2020, magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat în dosarul cu indicativul nr. 21838/212/2019 și obiectul -
autorizare desfiinţare lucrări (legea 50/1991). Asociația Constanța Altfel este reclamant, iar Cristian Impex SRL și Municipiul Constanța prin primar - pârâți.
 

Judecătorii au respins cererea. „Admite excepţia lipsei calității procesuale active a reclamantei în formularea cererii principale de chemare în judecată, invocată de către pârâta Cristian Impex SRL iar în consecință, dispune, Respinge cererea principală de chemare în judecată, formulată de către reclamanta Asociația Constanța Altfel, prin reprezentant convențional SCA Ovanesian și Toxin, în contradictoriu cu pârâții Cristian Impex SRL, Municipiul Constanța prin primar, Primarul Municipiului Constanța și consiliul local al Municipiului Constanța, prin reprezentant convențional SPRL Mocanu și Asociații, ca fiind formulată de o persoană ce nu justifică calitate procesuală activă. Admite excepția inadmisibilității cererii incidentale formulată de către reclamantă, invocată de către pârâți, iar în consecință dispune, Respinge ca inadmisibilă cererea incidentală formulată de către reclamanta Asociația Constanța Altfel în contradictoriu cu pârâții Cristian Impex SRL, Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și Consiliul Local al Municipiului Constanța. Obligă reclamanta la plata către pârâții Municipiul Constanța prin primar, primarul municipiului Constanța și Consiliul Local al Municipiului Constanța a sumei de 1016,45 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Pronunţată la data de 28.09.2020, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC. Document: Hotărâre 7947/2020 din 28.09.2020“, se spune în soluția pe scurt.

 
 
În secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere completate de Andrei Chivu, Georgiana Chivu, Mihai Gogancea, Tania Gogancea Vătăsoiu și Mirela Caraman. De asemenea, puteți consulta CV-ul Sirmei Caraman și CV-ul lui Mihai Gogancea Vătăsoiu.
 
Nu în ultimul rând, în secțiunea Documente puteți vizualiza lista contractelor și a achizițiilor directe obținute de Smag Group SRL de la autorități publice locale.
 
De asemenea, în secțiunea Documente puteți consulta decizia magistraților Tribunalului Constanța din data de 28.09.2020 (Hotărâre 7947/2020 din 28.09.2020), dar și topul firmelor (județean și național) care desfășoară afaceri cu cereale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.


 
Citește și:
 
Lupta pentru Faleză Nord: Se cere desființarea lucrărilor de la blocul de 12 etaje ridicat în buza plajei Reyna. Cazul, ajuns la Tribunalul Constanța

Asociaţia „Constanţa Altfel“ cere demolarea blocului de 12 etaje ridicat pe strada Zorelelor, chiar în buza plajei Reyna (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii