Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:59 24 02 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul perchezițiilor din Portul Constanța și din municipiu! Vișan și Banias, duși la audieri. Mascații, prezenți la casa lui Ion Dumitrache (GALERIE FOTO)

ro

24 Feb, 2025 17:00 738 Marime text
Foto de la locul perchezițiilor

La început de săptămână, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat percheziții de amploare în municipiul și Portul Constanța.
 
În zorii zilei de 24.02.2025, mascații au descins, prima dată, la locuința președintelui organizației PSD din municipiul Constanța, Ion Dumitrache. Tot în municipiul Constanța, procurorii DNA au efectuat percheziții la alte 19 adrese, precum și la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și la mai multe societăți care își desfășoară activitatea în Portul Constanța.
 
Potrivit surselor noastre, în total, la nivel județean au fost percheziționate 36 de locații.
 

 
Activitățile DNA nu s-au oprit aici! În aceeași cauză, au avut loc percheziții și în județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița.

 
Ce fapte vizează ancheta procurorilor
 

Potrivit comunicatului emis de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în cursul zilei de astăzi sunt efectuate cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2024 - 2025, de către funcționari publici și oameni de afaceri a unor infracțiuni de luare și dare de mită, în legătură cu activitatea economică desfășurată în Portul Constanța.
 
Conform din sursele noastre, persoanele vizate de anchetă ar fi liderul PSD al Municipiului Constanța, Ion Dumitrache, fostul director portuar - Eugen Bogatu, Jean Paul Tucan, George Gabriel Vișan - director comercial în cadrul CN APMC SA și fost deputat PSD, dar și mai multe societăți ce își desfășoară activitatea în Portul Constanța, cum ar fi Sea Container Services SRL, ABC VAL si JT Terminal Constanța.
 

 
Descinderi, în mai multe birouri ale Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța
 
Prima persoană adusă cu mascați la sediul CN APMC SA a fost directorul comercial al instituției, George Gabriel Vișan.

 
Acesta nu a dorit să facă declarații în fața jurnaliștilor adunați în port.
 
După aproximativ două ore, acesta a fost condus tot de mascați într-o mașină și dus la audieri.
 

 
Între timp, a fost adus și Emil Sorin Banias, care nici acesta nu a dorit să facă vreo precizare în fața reporterilor, în ciuda tuturor întrebărilor primite, cu referire la ancheta DNA.
 
Tot după vreo aproximativ două ore, a fost dus și acesta la audieri.
 

 
Ulterior, în jurul orei 15:30, din sediul CN APM SA Constanța, procurorii au ieșit din clădire cu mai multe documente pe care le-au urcat în mașini pentru a fi analizate la sediul DNA.
 

 
Din zori și până aproape de seară, procurorii au efectuat cercetări la casa lui Ion Dumitrache

 
Șeful PSD al municipiului Constanța, Ion Dumitrache este și un cunoscut afacerist din Constanța, care deține și Șantierul Naval Midia Năvodari. Numele său mai apare în firmele Marina&Santis SRL, ETT Company SRL, Duseni Pan CTA SRL, Eurosantis SRL,Tekno Plus SRL, Port Dredging SA, precum și în Media Info Channel SRL.
 

Mașinile lui Ion Dumitrache, coborâte, pe rând, în garaj
 
În timp ce se efectuau cercetări la domiciliul șefului organizației municipale PSD Constanța, două autoturisme aflate în posesia politicianului au fost coborâte de către o altă persoană, în garaj.



Este vorba despre un Mercedes-Benz, care a fost dus în subsolul casei preț de aproximativ jumătate de oră, ulterior, fiind adus în același garaj un autoturism marca Nissan, semn că ambele autoturisme ar fi fost verificate de procurori.


 
După ce a fost scoasă și cea de-a doua mașină, în garaj a fost adusă mașina anchetatorilor.
 

 
Până la ora 17:00, Ion Dumitrache nu a părăsit domiciliul.
 
Cercetările continuă.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Mai multe documente ridicate de procurori din sediul CN APM Constanța în urma perchezițiilor de amploare (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii