Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florian Constantin, despre cum vorbeau şefii PDL cu Banias "Ce faci Mircea? Cum mai merge?"

ro

25 Jan, 2011 00:00 3141 Marime text
DESCHIDERE_PDL_-_Maria_Banias_Mircea_Constantin_Florian___.jpgLiderii centrali ai PDL au decis că alegerile interne la judeţ, cât şi la municipiu, sunt soluţia pentru aplanarea conflictelor din sânul organizaţiei PDL Constanţa

Conducerea centrală a PDL a pus piciorul în pragul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa. Liderii partidului au decis ieri că organizarea alegerilor interne în filiala de la malul mării este imperioasă.

Discuţiile s-au purtat faţă în faţă cu Emil Boc, preşedintele PDL, Adriean Videanu - prim-vicepreşedinte şi Vasile Blaga - secretarul general. Organizaţia PDL Constanţa a fost reprezentată la discuţii de către preşedintele interimar Mircea Banias, prim-vicepreşedintele Constantin Chirilă şi democrat-liberalul Florian Constantin, despre care nu s-a ştiut clar, până ieri, dacă mai ocupă sau nu funcţia de preşedinte al filialei municipale. De la discuţii a lipsit însă echipa de susţinători ai deputatului Maria Stavrositu, în frunte cu aceasta, despre care se ştie că ar fi plecată din ţară la Strasbourg.
Florian Constantin ne-a declarat, după încheierea întrevederii ce a avut loc la Bucureşti, că liderii centrali ai partidului au fost de părere că soluţia pentru aplanarea conflictelor interne din organizaţia de la malul mării poate fi doar organizarea alegerilor. Liderii de la centru nu au abordat controversa privind şefia de la municipiu, mai exact nu au spus răspicat dacă Florian Constantin este preşedinte, iar Maria Stavrositu nu este, ci au intrat în problemă direct, afirmând că trebuie organizate alegeri interne atât la şefia organizaţiei judeţene, cât şi la vârful filialei municipale.

Alegeri pentru normalizarea situaţiei

"Nu mi-a pus nimeni mâna în cap să-mi spună «Tu eşti preşedinte la municipiu», însă conducerea partidului a luat notă de necesitatea organizării rapide de alegeri interne pentru normalizarea situaţiei", a afirmat Florian Constantin. Potrivit democrat-liberalului, conducerea PDL a recomandat ca în perioada următoare să se renunţe la atacurile la persoană, prioritatea fiind stabilirea calendarului de alegeri. Potrivit deputatului PDL Constantin Chirilă, liderii PDL ar fi decis ca alegerile interne în PDL Constanţa să aibă loc până cel târziu la 19-20 februarie. Atât Constantin, cât şi Chirilă au precizat că datele alegerilor vor fi stabilite de comun acord cu echipa de la centru, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să se ştie exact când vor fi alegeri la municipiu şi când vor avea loc la judeţ. Până în momentul de faţă, pentru şefia organizaţiei judeţene şi-au anunţat oficial candidatura Paul Brânză şi actualul interimar, Mircea Banias. S-a vehiculat, de asemenea, că deputatul Constantin Chirilă va fi un al treilea candidat. Acesta nu a confirmat varianta, însă nici nu a infirmat-o categoric, declarând: "Toată lumea caută un preşedinte, nimeni nu caută o echipă". Chirilă nu a mai spus nimic acum legat de echipa din care ar face parte, precizând că la momentul discuţiei despre cei care vor şefia organizaţiei judeţene, el şi-a exprimat intenţia să ocupe în continuare funcţia de prim-vicepreşedinte. PDL_-_Constantin_Chirila_Maria_Stavrositu_02.jpg

"S-a discutat relaxat"

În ceea ce priveşte alegerile de la municipiu, este clar doar că Florian Constantin va mai candida, despre Maria Stavrositu şi Adrian Manole, susţinut anul trecut de Mircea Banias pentru această poziţie, nu se ştie deocamdată. Cert este că Florian Constantin a plecat împăcat de la întâlnirea cu liderii centrali ai PDL, fiind impresionat de tonul relaxat al discuţiei. "Acolo se discută politicos, relaxat, pe numele mic... «Ce faci Mircea? Cum mai merge?». Este o dezbrăcare de cutumele acestea privind modul ceremonios de adresare", a mai spus Florian Constantin. Mircea Banias a refuzat să-şi exprime un punct de vedere referitor la dialogul avut la centru, afirmând, ca de obicei, că este prins într-o conversaţie. Deputatul PDL Maria Stavrositu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere în legătură cu noile directive de la centru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii