Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:38 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focul le-a ameninţat de mai multe ori business-urile Afacerile patronilor de la Clubul Colectiv duc şi la Constanţa

ro

02 Nov, 2015 00:00 6677 Marime text


5 aprilie 2014, puţin înainte de miezul nopţii, într-o zi de sâmbătă, focul avea să îşi ia tributul în incendiul de la restaurantul Beirut din Constanţa. După aproximativ un an şi jumătate, tot într-o seară de week-end, clubul Colectiv din capitală, unde sute de tineri au ieşit să petreacă, s-a transformat (fără ca cineva să prevadă asta) într-un crematoriu. Numărul deceselor, raportat la scurtul timp de la aflarea acestei tragedii, era în creştere: 18, 21, 25, 26. Apoi 27, 29, 30... Mai trist este că numărul acesta ar putea creşte. Alţi tineri sunt încă la spital, unii în stare critică! Iadul s-a dezlănţuit pe Pământ în acea noapte!
 
Firma pe care funcţiona clubul - Colectiv Club SRL, a fost înfiinţată la finele anului trecut. Fondatori sunt George - Alin Anastasescu (47%),  Paul - Catalin Gancea (30%) şi Costin Mincu (23%), toţi trei fiind şi administratorii afacerii. Alin George Anastasescu este din Voluntari, judeţul Ilfov şi are 28 de ani. Costin Mincu are 36 de ani şi este din Bucureşti, iar Paul Cătălin Gancea are 28 de ani şi este tot din capitală. Fiind recent înfiinţată, societatea declara pierderi de 27.833 de lei, raportate la o cifră de afaceri de 45.511 lei, având cinci salariaţi. Fiecare dintre cei trei co-fondatori ai clubului mai sunt implicaţi şi în alte afaceri. Unul dintre ei - Costin Mincu, are afaceri şi la Constanţa, în acelaşi domeniu. Ca o coincidenţă nefericită, şi la una dintre afacerile sale de pe litoral a „lovit“ focul. Din fericire, fără a lua alte vieţi.

Clubul de pe litoral, incendiat acum cinci ani

La începutul lunii noiembrie 2010, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea interveneau în vederea lichidării unui incendiu izbucnit la terasa clubului Goblin aflat pe raza staţiunii Vama Veche. În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat şi că incendiul a distrus atunci bunuri aflate pe o suprafaţă de 850 de metri pătraţi, prejudiciul fiind stabilit la aproximativ 100.000 de euro.

„Povestea Goblin a început pe plaja din Vama Veche în anul 2006, sub titulatura SHIRE – blazonul Dinastiei Visătorilor“, se anunţă pe un site care promovează evenimente estivale. De la Shire s-a ajuns la Expirat, iar de la Expirat la Goblin. Aşa cum arată datele din Monitorul Oficial, Costin Mincu, asociat în CVC Mistico SRL, alături de Cristi Secrieru şi Vlad Mihai Teodorescu, decid în anul în care au înfiinţat firma - 2006, deschiderea unui punct de lucru la Vama Veche, pe un teren în suprafată de 170 de metri pătraţi, situat la limita plajei ca aliniament, între terasa Salsa şi terasa Club A.

Citeşte şi: Cine a avut motiv să incendieze clubul Goblin din Vamă

Goblin există şi în Constanţa de mai mulţi ani, chiar în centru, pe bulevardul Tomis, în apropiere de Casa Albă. Şi în capitală există un club Goblin Nightwatcher.

Focul a muşcat dintr-o altă afacere şi vara trecută

Mai mult, în afara de incendiul de la Vama Veche, presa centrală nota în iunie anul trecut despre un incendiu în centrul vechi al capitalei. Atunci, Clubul Elephant, aflat pe strada Gabroveni din Centrul Vechi a fost închis. Proprietarii menţionau atunci că incendiul s-a petrecut la imobilul situat deasupra lor. Şi atunci, intervenţia a fost una dificilă pentru pompieri. „Incendiul a fost deosebit din cauza străzilor înguste şi, ca de obicei, a problemelor cu hidranţii. Am intervenit cu 11 autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări, autospeciale de lucru la înălţime, două echipaje de prim ajutor, două descarcerări şi maşina medicului de urgenţă“, explica atunci Paraschiv Petre, comandantul grupului 1 de intervenții, citat de Digi24. Elephant Club SRL îl are ca asociat pe acelaşi Costin Mincu.

Costin Mincu şi legăturile cu Constanţa

Costin Mincu este asociatul din firma care deţine clubul Colectiv din capitală, şi care are legături de afaceri la Constanţa. În ianuarie 2010, Mincu (50%) şi fraţii Constantin şi Alexandru Daniel Beizadea pun bazele Goblin Club SRL, cu sediul în oraşul Ovidiu. Mincu şi Alexandru Daniel Beizadea erau totodată şi administratorii firmei, având ca obiect de activitate „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“. În anul 2013, Constantin Mincu a ieşit din firmă, cesionându-şi părţile sociale către fraţii Beizadea, administrator rămânând de atunci fratele cel mic, Alexandru Daniel. Cei doi sunt fiii profesorului dr. inginer Haralambie Beizadea.

Citeşte şi: La Goblin Club vinul fiert nu este pentru clienții pretențioși

Costin Mincu apare încă în Goblin Bar & Club SRL din capitală, alături de Radu-Ştefan Vasile, împreună cu care a pus bazele firmei în 2012 şi care în prezent este şi administratorul companiei. Firma are în prezent sediul în sectorul 6 şi puncte de lucru pe Strada Smârdan nr. 30 din Bucureşti, sector 3.

Fraţii Beizadea, bani din baruri şi restaurante

Revenind însă la fraţii Beizadea din Constanţa, Goblin SRL nu este singura firmă pe care aceştia o au în comun la Constanţa. Având sediul pe strada Pescarilor nr. 77, în iunie 2013, Mincu şi fraţii Beizadea pun bazele firmei Co Al Co Entertainment SRL. La fel ca în Goblin, Mincu deţine jumătate, iar fraţii Beizadea îşi împart cealaltă jumătate. Administratori erau tot Mincu şi Alexandru Daniel Beizadea. Anul acesta, în luna aprilie, în firmă era cooptat şi Nicolae Ciubotaru, născut în republica Moldova, care intra în firmă cu o cotă de participare de 4%. După cooptare, prin majorare de capital, Mincu devenea asociat majoritar cu 56% din părţile sociale, iar Alexandru Daniel şi Constantin Beizadea rămâneau cu câte 20% din participările în firmă. Tot atunci, unic administrator devine Costin Mincu.


 
Tot în luna aprilie, fraţii Beizadea îşi cesionează părţile sociale către Costin Mincu, care are de atunci 96% din participările în firmă, alături de Ciubotaru. Şi în cazul acestei firme, activitatea principală este „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“. La finele anului trecut, firma având un singur angajat raporta pierderi de 14.628 de lei, raportate la o cifră de afaceri şi 189.166 de lei.

Conexiuni la Medgidia


Înfiinţată în anul 1992, având sediul pe strada Chiliei din Constanţa, firma Com Evant SRL este încă o afacere în care Costin Mincu şi-a trecut numele. În anul 2011, Greceanu-Anghel-Acasandri George Viorel (fost Acasandri George Viorel) şi Ivanova Antonina - asociaţi în cadrul acestei firme au decis cooptarea în societate a lui Costin Mincu şi a lui Constantin Beizadea, fiecare având câte 1% din participările în firmă. Cel din urma era numit tot atunci administrator pe perioadă nedeterminată.
 
În aprilie 2015, în firma Com Evant, în urma unor mutări de capital, din componenţa asociativă făceau parte Adina Mazilu, Costin Mincu, Constantin Beizadea şi Antonina Ivanova. Aceştia decid atunci cooptarea ca asociat a lui Cornel Virgil Mazilu (5%), născut la Medgidia. La aceeaşi dată, Costin Mincu, Constantin Beizadea şi Antonina Ivanova şi-au cesionat părţile sociale către Adina Mazilu, care a devenit asociat majoritar (95%) şi unic administrator al firmei având ca activitate principală „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“.
 
Rămânând tot în „zona Medgidia“, Mincu apărea ca asociat în Hades Record - SRL, alături de constănţeanul Dragoş Chiscoci (directorul de comunicare de la Emagic, născut la Medgidia), Alexandru Damian Mihăilă, Mihai Lazar şi Cristian-Marian Sîngiorzan.


Date oficiale despre firmele asociaţilor

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Costin Mincu, în afară de Colectiv Club SRL deţine părţi sociale şi în alte 11 firme: Music Hall, Hades Record (întrerupere temporară de activitate), CVC Mistico, Elefant Club, La Capatul Curcubeului SRL (în lichidare) Festival Arena, Goblin Bar& Club, Mamut Pub, Iunie Events, Goblin Club (Constanţa), Com Evant (Constanţa), Com-Serv Helenis Fam SRL (radiată) Co Al Co Entertainment (Constanţa). Administrează 8 dintre aceste firme: Co Al Co Entertainment SRL, Colectiv Club SRL; Com-Serv Helenis Fam SRL; Elefant Club SRL; Festival Arena SRL; Iunie Events SRL; La Capatul Curcubeului SRL (în lichidare) şi Music Hall SRL. Trebuie să precizăm că anterior, Clubul Colectiv funcționa, din 2013, în clădirea din strada Tăbăcarilor nr. 7, dar avea în spate o altă firmă: Music Hall SRL, care a și înregistrat numele clubului la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Cele două firme au în comun doi dintre asociaţi - Costin Mincu și Alin Anastasescu, se arată pe EVZ.ro.
 
George - Alin Anastasescu administrează trei afaceri - Colectiv Club SRL, Music Hall Srl, Sasquatch SRL, singurele în care este şi asociat.
 
Paul - Catalin Gancea apare ca asociat în patru societăţi - Colectiv Club SRL, Gradual Steps SRL, Lemne Şi Cuie SRL şi Rename Advertising SRL, pe care le şi administrează.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii