Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraţii Livadariu şi Viorel Done nu se mai înţeleg cu soţiile Cum sunt părăsiţi afaceriştii de neveste când sunt arestaţi

ro

08 Aug, 2011 02:35 7987 Marime text
cap_1.jpgÎntâmplător sau nu, cele trei cereri de divorţ nu numai că au fost înregistrate în aceeaşi zi la instanţă, dar au primit şi numere de înregistrare consecutive

Acuzaţi şi închişi preventiv toţi trei, pentru prejudicii de miliarde de lei vechi din evaziune fiscală, fraţii Livadariu din Constanţa şi deja celebrul afacerist Viorel Done împărtăşesc un destin comun: în aceeaşi zi, soţiile tuturor s-au adresat Judecătoriei Constanţa, cerând divorţul şi partajul. Gurile rele spun că aceasta ar putea fi o manevră pentru ca, în caz că ar fi condamnaţi la acoperirea prejudiciului imputat, averea şi bunurile familiilor să rămână totuşi intacte, demers asigurat în ochii legii de acţiunea de partaj.

divorturi.jpgÎntâmplător sau nu, cele trei cereri de divorţ nu numai că au fost înregistrate în aceeaşi zi la instanţă, dar au primit şi numere de înregistrare consecutive. Pe data de 4 august 2011, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa au fost înregistrate dosarele cu numerele 20253/212/2011, 20254/212/2011 şi 20255/212/2011, ale căror obiecte sunt identice, respectiv „divorţ cu minori - încredinţare minori - pensie întreţinere - partaj". Primul caz de divorţ a fost înregistrat de Maria Done, soţia afaceristului constănţean Viorel Done, arestat recent pentru un prejudiciu estimat de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa la circa trei milioane de lei, rezultat din evaziune fiscală, contrabandă cu ţigări şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În plus, Done s-a ales şi cu interzicerea activităţii firmei sale, pentru o perioadă de 60 de zile. În contextul în care astăzi se va judeca cererea sa de eliberare din arest pe cauţiune, contra sumei de 10.000 de lei, divorţul cerut de soţia sa va începe la Judecătoria Constanţa pe data de 2 decembrie 2011, la Completul C12.

Destinul comun al fraţilor Livadariu

Următorul pe lista divorţurilor de răsunet de la Constanţa este particularul Stelian Livadariu, arestat în urmă cu două săptămâni în Bucureşti pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. În aceeaşi zi cu consoarta lui Done, soţia lui Livadariu, Trandafira, s-a adresat şi ea magistraţilor Judecătoriei Constanţa, solicitând desfacerea căsătoriei şi partajul. Dosarul a primit numărul 202554/212/2011, cu termen de judecată pe data de 6 ianuarie 2012, tot la Completul C12. La rândul său, Ion Livadariu împarte nu numai acuzaţiile aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi celulele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ci şi soarta. Soţia lui, Mariana Doina, a urmat exemplul dat de cumnata sa şi i-a băgat divorţ afaceristului de Constanţa. Cazul lor a primit numărul 20255/212/2011. Foarte interesant, deşi procesul soţilor Ion şi Mariana Doina Livadariu a fost înregistrat ultimul la instanţă, acesta se va judeca cel mai devreme, având ca primă înfăţişare stabilită data de 3 noiembrie 2011, la ora 11.30, în Completul C7. Rămâne de văzut dacă, până la judecarea proceselor de divorţ, afaceriştii vor fi eliberaţi din arest.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii