Funcţie de funcţie - curier la Cabinetul preşedintelui Cum poţi fi new-entry pe statul de plată al lui Nicuşor
Funcţie de funcţie - curier la Cabinetul preşedintelui: Cum poţi fi new-entry pe statul de plată al lui NicuşorO aruncătură de ochi pe lista declaraţiilor de avere şi de interese ale funcţionarilor publici din aparatul propriu al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) poate dezvălui cunoscătorilor noi nume pe statul de plată al instituţiei judeţene.
Lista new-entry-urilor în categoria funcţionarilor publici ai CJC nu este foarte mare, nici foarte mică. Dintr-o simplă privire, am descoperit şase astfel de nume noi intrate pe lista declaraţiilor de avere şi de interese în 2010 sau chiar în 2011. Curiozitatea cu privire la modul în care aceste persoane au ajuns să figureze în lista funcţionarilor CJC a fost cu atât mai mare cu cât Ordonanţa nr. 63/2010 a stopat angajările în instituţiile publice din luna august a acelui an. Dar iată mai întâi lista new-entry-urilor pe statul de plată al CJC-ului condus de Nicuşor Constantinescu.
Nicoleta Brătianu este una dintre persoanele ale căror declaraţii de avere pe 2010 ne arată că nu are o vechime prea mare în instituţie şi că putea fi angajată în 2010. E adevărat, nu se precizează luna, însă asta am încercat să aflăm. Nicoleta Brătianu este, se pare, fiica viceprimarului din oraşul Hârşova, George Brătianu, şi a lucrat înainte să vină la CJC chiar în cadrul Primăriei Hârşova, mai exact în cadrul Departamentului de Protecţie şi Asistenţă Socială, după cum aflăm din actul declarativ. În prezent, Nicoleta este inspector în cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, după cum a scris în acelaşi document.
O nouă funcţie
Un alt nume care ne-a atras atenţia este şi cel al lui Constantin Dobre şi mai proaspăt intrat în rândul funcţionarilor CJC. Declaraţia de avere a acestuia, completată recent, mai exact pe 14 iunie 2011, ne arată că acesta îndeplineşte funcţia de curier la Cabinetul Preşedintelui CJC, fiind aşadar în directa subordine a lui Nicuşor Constantinescu.
Alt nume din categoria new-entry este şi cel al lui Dorin Dolhan, care şi-a completat prima declaraţie de avere ca angajat al CJC pe 26 aprilie 2010, ceea ce înseamnă că el a fost angajat înaintea Ordonanţei 63. Cu toate acestea, Dolhan tot new-entry rămâne, însă unul care a încărcat organigrama CJC înainte ca aceasta să intre la apă. Din actul declarativ completat în aprilie 2010 aflăm că Dorin a venit la CJC de la Centrul Regional de Protecţie a Consumatorilor Constanţa. Unele surse susţin că acesta a venit la CJC după ce Bogdan Dima, fost şef al CRPC pe vremea când şi PSD era la guvernare, a devenit şef al Direcţiei Generale de Finanţe a CJC.
Nedelcu Cristian George este un alt proaspăt angajat al CJC, prima declaraţie de avere a sa, în calitate de funcţionar al acestei instituţii, fiind completată în octombrie 2010. El ocupă şi în prezent funcţia de inspector asistent în cadrul Compartimentului Impozite, Taxe, Executare Silită al CJC.
Un alt nume din aceeaşi categorie este şi Răzvan Nicolae, angajat în cadrul CJC ca inspector IT, potrivit declaraţiei sale de avere. Prima declaraţie de avere a lui Răzvan Nicolae datează din 15 noiembrie 2010, când acesta ocupa funcţia de inspector asistent IT. Am dedus că Răzvan Nicolae a intrat în categoria funcţionarilor CJC chiar în acea perioadă, întrucât în actul declarativ nu precizează niciun venit.
Felicia Tăicuţu, venită prin transfer
Şi Felicia Tăicuţu este nou-venită pe statul de plată al CJC. Singura sa declaraţie de avere ca funcţionar al CJC, completată pe 10 iunie 2011, ne arată că aceasta ocupă funcţia de consilier în cadrul CJC şi, de asemenea, că anterior a fost angajată a Inspectoratului de Stat în Construcţii Bucureşti, cu un salariu anual de 40.948 lei. Dintr-o documentaţie de atribuire publicată pe Internet, am aflat că Felicia Tăicuţu a îndeplinit funcţia de economist în cadrul Inspectoratului Judeţean de Construcţii Constanţa, condus până marţi de Gigi Chiru. Aşadar, un alt angajat venit pe filieră de la o altă instituţie publică.
Pentru a afla cum au ajuns aceste persoane pe statul CJC într-o perioadă în care nu se fac angajări, am stat de vorbă cu reprezentanţii CJC. Purtătorul de cuvânt al instituţiei judeţene, Cristian Moldovanu, ne-a declarat că au fost organizate concursuri şi că este exclus să se fi făcut transferuri interinstituţionale. Deşi i-am explicat că nu am văzut anunţuri privind concursuri de angajare nici în Monitorul Oficial, nici pe site-ul CJC, Moldovanu a insistat că s-au organizat concursuri. De asemenea, Moldovanu a afirmat că organigrama CJC nu s-a mărit după reducerile de personal din 2010, afirmând că „unii au plecat, iar alţii i-au înlocuit". Întrebat dacă funcţia de curier la Cabinetul preşedintelui este nouă, Moldovanu a precizat că „această necesitate (n.r. de curier la Cabinetul preşedintelui) exista dinainte, doar că nu se numea aşa".
Nicuşor Constantinescu: „Nu am făcut angajări din august 2010. Un singur funcţionar a venit prin transfer"
Am reuşit să-l contactăm telefonic şi pe preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Acesta ne-a răspuns iniţial la un SMS printr-un SMS: „Nu s-au făcut angajări la CJ Constanţa din august 2010. S-a făcut un singur transfer pentru un funcţionar public". În cadrul unei conversaţii telefonice, şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, a confirmat apoi că funcţionarul venit prin transfer este Felicia Tăicuţu. Despre curierul de la cabinetul său, Constantin Dobre, şeful CJC a precizat că acesta a fost şi anterior Ordonanţei 63 angajat al CJC, doar că acum a intrat în rândul funcţionarilor publici, nefiind angajat contrar prevederilor Ordonanţei 63. În legătură cu Nicoleta Brătianu, Constantinescu a spus că aceasta a fost angajată anterior apariţiei actului normativ care interzice angajările, iar în legătură cu celelalte nume a rezumat: „Nu s-a făcut nicio angajare după august 2010. Organigrama nu s-a mărit".
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp