Gabriela Bucovală, din nou inspector şcolar general. Petrică Miu - „Sigur va exista un recurs!“
Gabriela Bucovală, din nou inspector şcolar general. Petrică Miu - „Sigur va exista un recurs!“Mandatul de „general“ al prof. Petrică Miu a încetat de azi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa are un alt inspector şcolar general, prin revenirea în funcţie a prof. Gabriela Bucovală, ca urmare a sentinţei date ieri de Curtea de Apel Constanţa şi care suspendă executarea Ordinului nr. 4699/18.08.2017, emis de Ministerul Educaţiei Naţionale până la pronunţarea instanţei de fond. „Respinge cererea de intervenţie în interes alăturat pârâtului. Executorie. Cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Constanţa“.
Numită în urma concursului de ocupare a acestui post, susţinut pe 27 iulie 2015, dar demisă de fostul ministru, Liviu Marian Pop, în august 2017, alături de alţi 13 „generali“ din ţară, prof. Gabriela Bucovală revine la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, după ce şase luni acesta a fost condus de prof. Petrică Miu.
Iată ce declara prof. Bucovală imediat după aflarea verdictului: „Consider că s-a făcut dreptate şi, iată, mai avem speranţe că putem ocupa posturi prin concurs. Sentinţa este executorie. Voi solicita mâine un certificat de grefă, pe care îl voi trimite la Ministerul Educaţiei, şi aştept noul ordin de ministru, de repunere pe funcţie. Ministerul trebuie să pună în executare hotărârea Curţii de Apel. Din moment ce s-a hotărât suspendarea executării acelui ordin, trebuie emis unul nou. Şi-apoi ne-apucăm de muncă, pentru că este o perioadă grea, de mobilităţi, de probe de Bacalaureat“.
Cât despre planul de şcolarizare şi reţeaua şcolară, prof. Bucovală a declarat că acestea ar fi trebuit să fie gata conform termenelor.
În urma deciziei instanţei de suspendare a ordinului de demitere din funcţie, prof. Petrică Miu se va întoarce la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, unde este titular. Întrebat, ieri, cum comentează sentinţa, fostul „general“ a fost de părere că sigur va exista şi un recurs. „Din motivul pe care vi l-am expus cu prilejul interviului online de duminică. Şi anume încălcarea art. 263 din Legea nr. 1, cu privire la efectuarea orelor de educaţie în învăţământul primar de către profesori de specialitate. Concret, şi în mandatul prof. Răducu Popescu, şi în mandatul prof. Gabriela Bucovală, orele de educaţie fizică au fost efectuate de către învăţători, care apoi au cerut plata acestor ore în instanţă. La nivelul judeţului, suma pe care o au de primit învăţătorii este de aproximativ 1,9 milioane de lei“.
Ce lasă în urma sa Petrică Miu, la al treilea mandat de „general“
Pentru că duminică, 28 ianuarie, fostul „general“ a răspuns invitaţiei redacţiei ZIUA de Constanţa, l-am rugat să ne spună care au fost împlinirile celor şase luni de mandat: „Partea de comunicare cu şcolile, indiferent ce ar spune oricine, a fost foarte bună, net superioară. Apoi rezolvarea problemei de la Clubul Sportiv Şcolar 1, adică s-au primit banii, s-a încheiat procesul cu constructorul, care şi-a primit banii şi nu mai există poprire pe salariile colegilor de acolo. De asemenea, s-a refăcut proiectul sălii cu noii indicatori tehnico-economici, el fiind depus la Ministerul Educaţiei. Tot în această perioadă am transmis ministerului cele 50 de unităţi pe care le-am propus spre reabilitare cu fonduri de la Banca Mondială.
Am acceptat propunerea Ministerului Educaţiei de a desfăşura trei olimpiade naţionale la Constanţa. Când am venit eu, era deja stabilită Olimpiada Naţională de Agricultură, dar în urma discuţiilor cu ei, am acceptat Olimpiada Naţională de Engleză şi Olimpiada Naţională de Informatică - liceu. E o chestiune de imagine care, sigur, implică o mare responsabilitate şi susţinere foarte mare. Dacă mă gândesc, vor veni circa 1.000 de elevi la Constanţa în vacanţa de primăvară. Am vorbit cu colegii mei, inclusiv de la Universitatea «Ovidius», cu domnul Boskoff, în legătură cu pregătirea elevilor pentru Olimpiada Internaţională de matematică de la Cluj. Ar fi excepţional să avem un copil în lotul naţional al României.
De asemenea, au avut loc discuţii legate de cele trei mari evenimente istorice, pornind de la cei 125 de ani pe care îi împlineşte Colegiul Naţional Pedagogic de la înfiinţarea primei şcoli de învăţători din Dobrogea, în luna mai. Momentul festiv va fi la Casa de Cultură, pe 23 mai, cu invitaţi de marcă la nivel naţional. Apoi momentul Dobrogea, la care mi-aş dori să avem oaspeţi de la Chişinău, Cernăuţi şi Alba Iulia. La fel cum mi-aş dori ca pe 30 noiembrie, când se ţine slujba în Catedrala Reîntregirii Neamului din capitală, să trimitem şi noi profesori cu elevi de la Constanţa, la acest moment unic. Am purtat discuţii şi cu domnul Floroiu, iar lotul de gimnastică al României va veni pentru pregătiri în sala de sport a Colegiului Comercial «Carol I», aflată în renovare. Aşa cum am spus-o dintotdeauna, şcoala constănţeană este una de top în România, cu toate bunele şi mai puţin bunele“.
Cât despre vreun regret... „Nu mai sunt la vârsta regretelor!“, a declarat prof. Miu.
Decizia a fost luată, potrivit surselor noastre, de judecătorul Beatrice Mariș de la Curtea de Apel Constanța.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- A 30 Jan, 2018 16:44 ?????