Imobiliare Constanța Se pregătesc noi investiții. PUZ pentru reglementarea unui teren de aproximativ 7 ha situat în cartierul Viile Noi, lansat în consultare publică (DOCUMENT)
Imobiliare Constanța: Se pregătesc noi investiții. PUZ pentru reglementarea unui teren de aproximativ 7 ha
13 Nov, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
2654
Marime text
- Primăria Constanța a lansat în consultare publică anunțul prinvind elaborarea PUZ pentru „teritoriul delimitat la nord-est de Strada Victoria, la sud-est de limite cadastrale, la sud-vest de Strada Amalia (DE1095/110) și la nord-vest de Strada Zamfira (DE1095/38)”
- Terenul este amplasat în municipiul Constanța, zona C și are o suprafață de 68.729 mp
- Beneficiarii PUZ-ului sunt Emel și Constantin Drăgan iar proiectant este Specific Urban SRL
- Publicul este invitat să trimită observații asupra documentației existente până pe 5 decembrie 2024
- Ședința de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța pe 22 noiembrie, între orele 10.00 - 11.00 iar comunicare rezultatelor asupra consultării publice se va face în intervalul 06.12.2024 - 15.12.2024
Primăria Constanța a lansat în consultare publică anunțul prinvind elaborarea PUZ pentru „teritoriul delimitat la nord-est de Strada Victoria, la sud-est de limite cadastrale, la sud-vest de Strada Amalia (DE1095/110) și la nord-vest de Strada Zamfira (DE1095/38)”.
Terenul este amplasat în municipiul Constanța, zona C și are o suprafață de 68.729 mp, vezi secțiunea „documente".
Beneficiarii PUZ-ului sunt Emel și Constantin Drăgan iar proiectant este Specific Urban SRL.
Prin prezentul Plan Urbanistic Zonal se dorește reglementarea zonei de studiu definită de UTR-ul ZRLi din care face parte imobilul care a generat PUZ, pentru a reglementa restricțiile impuse prin PUZ avizat cu HCL316/15.12.2011, care prin regula ca o parcelă să fie construibilă, doar daca are o deschidere la strada de 14 m, au generat 18 imobile neconstruibile, dar pe care se pot realiza construcții conform legii 50/1991.
Publicul este invitat să trimită observații asupra documentației existente, în scris, în format electronic prin e-mail la adresa: primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa: bd. tomis, nr. 51, etaj 2, cam. 212, compartiment planificare urbană sau depuse la Registratura PMC, la Centrul de Informare Cetățeni până pe 5 decembrie 2024.
Ședința de dezbatere publică va fi organizată la sediul Primăriei Constanța pe 22 noiembrie, între orele 10.00 - 11.00 iar comunicare rezultatelor asupra consultării publice se va face în intervalul 06.12.2024 - 15.12.2024.
UTILIZĂRI ADMISE
- Locuințe individuale cu regim de înălțime maxim de D+P+2E sau cu accente de înălțime cu regim de D+P+2E+3R pentru cele situate la intersecțiile străzilor.
- Funcțiuni complementare locuirii ( comerț, servicii, alimentație publică) la parterul clădirilor;
- Locuinţe individuale în regim de construire discontinuu;
- Locuinţe cu compartimentare specială care includ spaţii pentru profesii liberale cu o suprafață de maxim 200 mp ADC;
- Reparații și extinderi la locuințele existente
- Echipamente publice specifice zonei rezidenţiale;
- Construcţii aferente echipării tehnico-edilitare;
- Amenajări aferente locuinţelor: căi de acces carosabile şi pietonale private, parcaje, garaje, anexe gospodăresti, spaţii plantate, locuri de joacă pentru copii împrejmuiri.
UTILIZĂRI ADMISE CU CONDIŢIONĂRI
- Se permite amplasarea panourilor publicitare sau a elementelor de semnalistică cu condiția ca acestea să nu depășească suprafața de 2 mp și înălțimea maximă de 3 m. Amplasarea acestora se va face obligatoriu în incinta proprie;
- Se permite amplasarea unor anexe gospodărești sau a unor sere cu condiția ca acestea să fie amplasate la minim 5 m față de aliniament și să nu depăsească o suprafață de 100 mp și o înălțime mai mare decât cea a parterului clădirii amplasate pe parcelă.
UTILIZĂRI INTERZISE
- Se interzice construirea in zona rezervata pentru construirea unui viitor drum pietonal, ocazional carosabil propus de-a lungul zonelor posterioare ale terenurilor, respectiv de-a lungul unor limite laterale ale acestora. Coridorul reprezinta o zona non aedificandi si dispune de un gabarit de 10 m, respectiv 5 m de o parte si de alta a axului care coincide cu limitele de proprietate posterioare sau laterale ale terenurilor.
- Activități manufacturiere sau care generează transporturi grele, sau care atrag mai mult de 5 autoturisme concomitent, care sunt poluante, sau care au program prelungit peste orele 22.00 sau care utilizează terenul liber al parcelei pentru depozitare şi producţie
- Funcțiuni comerciale și servicii profesional sau activități manufacturiere situate la etajele superioare și nu la parter, care să genereaze transorturi grele, utilizează parcela pentru depozitare sau care să aibă un program prelungint peste ora 22.00;
- Activităţi productive poluante, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat (peste 5 autovehicule mici pe zi sau orice transport greu), prin utilizarea incintei pentru depozitare şi producţie, prin deşeurile produse ori prin programul de activităţi;
- Depozitare en gros;
- Depozitări de materiale refolosibile;
- Platforme de precolectare a deşeurilor;
- Depozitarea pentru vânzare a unor cantităţi mari de substanţe inflamabile sau toxice;
- Activităţi productive care utilizează pentru depozitare şi producţie terenul vizibil din circulaţiile publice;
- Autobaze şi staţii de întreţinere auto;
- Lucrări de terasament de natură să afecteze amenajările din spaţiile publice şi construcţiile de pe parcelele adiacente;
- Orice lucrări de terasament care pot să provoace scurgerea apelor pe parcelele vecine sau care împiedică
evacuarea şi colectarea rapidă a apelor meteorice;
- Orice alte utilizări care nu sunt incluse la articolele 1 și 2.
- Suprafața minimă a unei parcele construibile este de 350 mp;
- Parcelele cu o deschidere mai mică de 8 m sunt necostruibile;
- Pe parcelele care au o deschidere cuprinsă între 8 m și 11,5 m cu o suprafață minimă de 350 mp se impune ca regimul de construire să fie cuplat;
- Pe parcelele care au o deschidere de minim 11,5 m și o suprafață minimă de 400 mp se impune regimul de construire izolat. Excepție de la regulă fiind doar parcelele care se invecinează cu o altă parcelă pe care se poate construi doar în regim cuplat pentru a nu se crea calcane vizibile din stradă;
- Dezmembrarea parcelelor se poate efectua doar cu condiția ca noile parcele generate să aibă următoarele caracteristici: o deschidere minimă de 14 m și o suprafață de minim 400 mp pentru parcelele cu regim de construire izolat; o deschidere cuprinsă între 8 m și 14 m și o suprafață de minim 350 mp pentru regim de construire cuplat.
- Alipirea parcelor se poate face doar în următoarele cazuri: Alipirea se poate realiza în cazul tuturor parcelelor și este obligatorie în cazul parcelelor care nu îndeplinesc condițiile minime de construire, respectiv deschiderile la strada și suprafețele minime; Alipirea se poate realiza cu condiția ca noile parcele generate să fie raportate la caracteristicile parcelelor vecine existente;
- Parcelele a căror vecini au clădirea construită pe limita laterală de proprietate au obligativitatea de a se alipi la calcanul format.
Reaminim că în 2023, Emel Drăgan a depus o cerere de reanalizare emitere aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ – reglementare teren intravilan, parcela A 1095/77, lot 1+lot 2, str. Flavia. Solicitarea s-a aflat și în atenția Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Primăria Constanța a lansat în consultare publică Planul Urbanistic Zonal pentru un teren situat în cartierul Viile Noi (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii