În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)
În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și
13 Mar, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
3655
Marime text
- Conținutul prin care se promovează destinația Constanța-Mamaia este mai degrabă un reper al mandatelor primarului Radu Mazare, când imagini cu petrecerile din cluburi făceau înconjurul televiziunilor naționale dar și imagini de la evenimentele organizate cu mult înainte ca actuala administrație să se instaleze în Primăria Constanța
- Videourile amintesc de inaugurarea pasarelelor, Zilele Marinei, Revelioane și festivaluri de acum 7-8 ani, pasarela regală de la Cazino cu mult înainte să fie înnisipată, imagini cu Aqua Magic, frânturi din vechile imnuri ale stațiunii sau referiri la premiul pe care stațiunea Mamaia l-a obținut în anul 2012 la Festivalul Internațional al Cluburilor de la Monte Carlo, unde Mazăre a defilat alături de zeci de manechine
- La secțiunea Descoperă Constanța, unele dintre video-uri sunt dezactivate din motive de drepturi de autor
- OMD Constanța-Mamaia constituit în 2022 este încă nefuncțional
- Abia la finalul lunii februarie a.c. OMD a primit avizul de la Ministerul Turismului iar în acest moment pe rolul Judecătoriei Constanța a fost depusă o solicitare pentru obținerea statutului de utilitate publică
- OMD Mamaia – Constanța nu mai are timp să pregătească sezonul estival 2023
Pagina web a Primăriei Constanța are o secțiune intitulată „Turism” care aparent prezintă potențialilor turiști din țară și despre hotare experiența Constanța-Mamaia!, vezi aici: http://www.primaria-constanta.ro/turism/video-constanta - http://www.primaria-constanta.ro/turism/descoper%C4%83-mamaia - http://www.primaria-constanta.ro/turism/constanta-turistica.
Aparent, deoarece dacă navighezi preț de câteva minute te vei lămuri foarte repede că acest conținut este un reper al mandatelor primarului Radu Mazare, când imagini cu petrecerile din cluburi și paradele carelor alegorice şi pentru Festivalul Internaţional de Modă făceau înconjurul televiziunilor naționale.
Videourile amintesc de inaugurarea pasarelelor din Mamaia, Zilele Marinei, Revelioane și festivaluri de acum 7-8 ani, pasarela regală de la Cazino înainte să fie înnisipată, imagini cu Aqua Magic, frânturi din vechile imnuri ale stațiunii, „A lu' Mamaia” din 2014 sau „Viva Mamaia“, piesă lansată în 2013 cu participarea fostului primar și interpretată de Loredana, referiri la premiul pe care stațiunea Mamaia l-a obținut în anul 2012 la Festivalul Internațional al Cluburilor de la Monte Carlo, unde Mazăre a fost însoțit de câteva zeci de manechine și reprezentanții a cinci cluburi dar și imagini surprinse la evenimentele organizate cu mult înainte ca actuala administrație să se instaleze în Primăria Constanța
La secțiunea Descoperă Constanța, multe dintre video-uri sunt dezactivate din motive de drepturi de autor.
Iată și descrierea care însoțesc aceste imagini (n.r. cele mai noi sunt de la evenimentele organizate de administrația condusă de Decebal Făgădău) care nu mai reprezintă nici Constanța și cu siguranță nici stațiunea Mamaia din 2023:
„Constanța - cel de-al doilea oraș al României ca importanță generală, dar și unul dintre cele mai mari și frumoase orașe-port din Europa. Cu o populație de peste 300.000 de locuitori, Constanța este un mix perfect între vechi și nou, între istorie, tradiție și modern, între distracție estivală și multiculturalism de calitate, un mozaic etnic fără seamăn pe continent și un oraș plin de oportunități de afaceri.
Constanța a devenit în ultimii ani, un punct de reper remarcabil pe harta vacanțelor estivale pentru sute de mii de turiști, români și străini. Pe lângă stațiunea Mamaia care oferă nenumărate posibilități de distracție pe plaje late cu un nisip auriu fin și o mare de un albastru superb, orașul merită descoperit pas cu pas. La noi veți găsi vestigii arheologice unicat în lume, puteți admira clădiri emblematice pentru patrimoniul românesc și internațional. Cazinoul, Edificiul Roman cu Mozaic, Termele Romane, muzeele, instituțiile de cultură, piața Ovidiu, Centrul Vechi, portul Constanța sunt doar câteva dintre obiectivele turistico-economice pe care nimeni nu trebuie să le rateze.
Suntem singurul oraș din România deservit de toate căile moderne de transport: rutier, feroviar, maritim, fluvial și aerian, cel mai important oraș portuar de pe coasta română a Mării Negre.
În partea de nord a orașului este amplasată stațiunea Mamaia, cea mai modernă, populară și populată stațiune turistică a rivierei românești, totodată și „cea mai la modă și mai dinamică stațiune”, titlu pe care l-a obținut în anul 2012 la Festivalul Internațional al Cluburilor de la Monte Carlo. Aflată între ape, de o parte Marea Neagră și de cealaltă parte Lacul Sutghiol, Mamaia este locul perfect pentru petrecerea unei vacanțe de vis. Aici, sesiunile de bronz pe șezlonguri comode în compania unui cocktail răcoritor se îmbină perfect cu experiențe culinare desăvârșite. Piperchi, șuberec, kebab, gyros, souvlaki sau rețete meditareneene sofisticate preparate din scoici și fructe de mare cu arome si mirodenii de tot felul, vrajesc pur și simplu papilele gustative. Kait, kaiac, snorkeling, parasailing sau windsurf sunt doar câteva dintre sporturile pe care le puteți deprinde la malul nostru de mare”.
Secțiunea cuprinde și un soi de ghid încropit în cinci pagini în care sunt înșiruite câteva dintre atracțiile Constanței și de unde cei care au răbdare să navigheze prin „marele nimic” pot să descopere informații despre o aplicație turistică dar despre câteva site-uri care promovează Constanța, Mamaia sau Dobrogea.
OMD Constanța-Mamaia constituit în 2022 este încă nefuncțional
Proiectul de hotărâre privind înființarea Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a fost aprobat de Consiliul Local Municipal pe 31 octombrie 2022.
Ulterior, pe finalul anului 2022, a avut loc ședința de constituire a Asociației “Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța” (OMD Mamaia Constanța).
Alături de reprezentanții Primăriei și Prefecturii Constanța, Organizația Patronală Mamaia – Constanța și Asociația Patronală Resto au semnat statutul OMD Mamaia Constanța.
Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța va gestiona activitatea de promovare și de management turistic a stațiunii Mamaia și a municipiului Constanța.
Primăria va asigura totodată transferul integral al sumelor colectate din taxa de promovare și de dezvoltare a turismului către Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța și va aloca buget pentru reparații și investiții în zonele menționate.
Din Consiliul Director al Organizația de Management al Destinației Mamaia – Constanța fac parte reprezentanții tuturor membrilor fondatori.
Astfel, din partea Primăriei Constanța în Consiliu au fost desemnați George Măndilă, consilier personal al primarului Vergil Chițac, care are și calitatea de președinte, Nicolae Bucovală – președinte la Asociatia Patronala Mamaia, Lucian Tudose – președinte Asociația Resto (n.r. deține restaurantul Corleone din stațiunea Mamaia) și Sebastian-Ionuț Puznava - presedinte Patronatul Marea (n.r. manager Victoria Resort din Mamaia, membru FIHR).
După înființare și aprobarea statutului, a început corespondența cu Ministerul Turismului, în vederea obținerii autorizației de funcționare pentru OMD Mamaia-Constanța.
Direcţia Generală Turism din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului a solicitat modificarea statutului, adoptat la Constanța, în vederea clarificării unor aspect de natură tehnică, a diferențierii patrimoniului de buget și a precizării cu exactitate a scopul acestei asocieri.
Abia la finalul lunii februarie a.c. au primit avizul iar în acest moment pe rolul Judecătoriei Constanța a fost depusă o solicitare din partea OMD Constanța-Mamaia pentru obținerea statutului de utilitate publică.
Până la finalul lunii, reprezentanții Asociației spun că ar trebui rezolvat și acest pas.
Având în vederea întârzierile înregistrate în procedura de avizare, OMD Mamaia – Constanța are apoi la dispoziție 30 de zile să pregătească sezonul estival 2023.
Și 4.360.000 lei, adică aproximativ 435.000 euro din taxele speciale pentru promovare turistică colectate la nivelul destinației turistice de la operatorii economici, aflați în conturile municipalității, așa cum preciza la finalul lunii ianuarie a.c, pentru ZIUA de Constanța, președintele Asociației, George Măndilă.
În privința bugetului Asociației, tot Măndilă spunea că din calculele realizate pentru anii anteriori, din taxele pentru promovare turistică colectate de la operatorii economici din Constanța și stațiunea Mamaia se încasa aproximativ 1.500.000 lei anual, respectiv 300.000 euro.
Din acești bani, pe parcursul acestui an trebuie realizată o strategie de promovare a destinației Constanța-Mamaia, promovarea propriu-zisă măcar pentru următorul sezon estival deoarece pentru 2023 totul este tardiv și evident o pagină web cu informații actualizate și bine pune la punct.
În secțiunea „video" puteți viziona câteva dintre videoclipurile prezente pe site-ul Primăriei, la secțiunea „Turism". Marea majoritate a imaginilor au fost realizate de Claboo Media. Reprezentanții Claboo susțin că municipalitatea nu le-a cerut acordul pentru preluarea și utilizarea acestor filmari.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Ministerul Turismului cere modificarea statutului Organizației de Management al Destinației Constanța - Mamaia. Câți bani sunt în conturile Asociației din taxa de promovare?(DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii