Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:44 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În prag de iarnă Demolare de construcții pe strada Justiției din Constanța, în urma sesizărilor făcute între vecini (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

18 Oct, 2023 17:00 7142 Marime text
  • Valentina Piricleanu are un doasr deschis în instanță, unde este reclamant, iar pârâți sunt Municipiul Constanța, prin Primar și Consiliul Local al municipiului Constanța
  • Pe 18 octombrie, s-a trezit cu reprezentanții Primăriei Constanța care au venit să-i demoleze parțial locuința
  • De altfel, prin Dispoziție de Primar s-a dispus demolarea construcțiilor ilegale pe terenurile intabulate în domeniul municipalității
  • Valentina Piricleanu este supărată că una dintre anexele construite este locul unde are montată centrala termică, ceea ce o duce în situația să rămână fără căldură iarna aceasta
     
 
Supărare în două familii de pe strada Justiției, din Constanța. Pe 18 octombrie 2023, reprezentanții Primăriei Constanța s-au deplasat la două familii, unde, prin Dispoziție de Primar, au fost demarate procedurile de demolare a unor anexe construite pe terenul primăriei, ce nu se aflau în legalitate.
 


Astfel, la primele ore ale dimineții, Valentina Piricleanu, care locuiește pe strada Justiției s-a trezit cu Poliția Locală Constanța și cu firma de demolare la poartă, care s-a apucat să îi demonteze gardul și anexele construite în continuarea locuinței pe care o deține acolo. În acele anexe se afla bucătăria și camera centralei termice. Astfel, femeia se plânge că în prag de iarnă va fi lăsată în frig și cu bunurile în stradă. Facem precizarea că dânsa are documente de proprietate pentru aproximativ 70 mp de locuință, iar dispoziția de demolare este pentru construcțiile noi, pentru care nu există documente.
 
Valentina Piricleanu a povestit pentru cotidianul ZIUA de Constanța cum s-a ajuns la demolare. Ea a precizat că a vorbit cu primarul și a fost trimisă în audiență la Poliția Locală, unde a avut audiență cu Ionuț Dumitru, care i-a expus exact situația. I s-a oferit un termen în vară să își demoleze singură construcțiile ridicate fără documente, iar acel termen a fost prelungit.
 
Răchită Ion, care este vecinul doamnei Piricleanu se află în aceeași situație, în sensul că a doua dispoziție de primar pentru demolare îl vizează. El a precizat că a plătit în total 3.500 de lei, amendă și cheltuieli de judecată și este supărat că i se demolează construcțiile efectuate. La fel ca în cazul vecinei, locuința de bază este deținută în proprietate și demolarea nu o vizează.


 
În filmările de mai jos se pot observa declarațiile integrale făcute de cei doi locuitori de pe strada Justiției, din Constanța:

 

 
Valentina Piricleanu are un doasr deschis în instanță, unde este reclamant, iar pârâți sunt Municipiul Constanța, prin Primar și Consiliul Local al municipiului Constanța, proces ce are termen pe 11 ianuarie 2024. Conform rapotului de expertiză judiciară, reclamanta a început posesia din anul 1990, împreună cu fostul soț, în calitate de chiriași, ocupând un spațiu de locuit ce aparținea Oil Terminal SA, într-o clădire datată 1913. Prin contractul de vânzare-cumpărare din 1997, încheiat cu Vila SA Constanța, au achiziționat locuința, menționându-se un cuantum de teren aferent de 71 mp, ce le-a fost mai apoi atribuit prin Ordin de Prefect în februarie 2008. Conform sentinței civile din 2019 și 2020, căsătoria a fost desfăcută, iar proprietatea a fost primită în exclusivitate de Valentina Piricleanu, clădire de 91 mp cu teren de 71 mp.
 
În instanță, reclamanta cere să-I fie recunoscut dreptul de proprietate a întregii suprafețe, nu doar a celei în cuantum de 71 mp, deoarece și diferența de 130 mp reprezintă teren aferent locuinței
 

Ce spun oficialii de la Poliția Locală Constanța?

 
Sanda Apostolide, șef la Biroul Urmărire Măsuri în Domeniul Construcțiilor, a precizat că demersurile făcute pe 18 octombrie 2023 vin ca urmare a sesizărilor pe care și le-au făcut între ei vecinii, iar în urma acestora s-au constatat lucăririle efectuate ilegale pe terenurile care aparțin Municipiului Constanța.
 

„Terenurile sunt inventariate în patrimoniul municipiului Constanța. Persoanele în cauză sunt proprietari pe o bucată de teren. Conflictul a fost creat chiar de dumnealor, în sensul că au existat reclamații depuse chiar de către ei. Când sunt sesizări, ne conformăm și verificăm, așa s-a constatat că s-a construit ilegal. Au fost sancționați, li s-a dispus să își demoleze singuri construcțiile. Nu s-au conformat, chiar dacă au fost discuții îndelungi. Și-au asumat și în scris că vor demola. Acum, avem două dispoziții de primar, conform legislației, și s-a demarat procedura de demolare”, a spus Sanda Apostolide, șef birou în cadrul Poliției Locale Constanța.


 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Restricții în parcarea de la Sala Sporturilor din Constanța pentru desfășurarea unor competiții sportive

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii