Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În timp ce urmaşii Teatrului Fantasio erau concediaţi, Fundaţia Fantasio angaja clientela lui Nicuşor

ro

06 Apr, 2011 01:57 4207 Marime text
deschidere.jpgDupă ce şi-a găsit un cuibuşor pe statul de plată al CJC, familia Moldovanu a pus piciorul şi în Fundaţia Fantasio. Cristian Moldovanu şi-a angajat fiul la fundaţie în 2010, an în care artiştii de la fostul Teatru Fantasio erau disponibilizaţi pe capete

În timp ce în 2010 Consiliul Judeţean Constanţa concedia pe capete artişti de la fostul Teatru Fanatasio, fundaţia care şi-a apropriat acest nume în 2006 făcea angajări. Printre retribuiţii Fundaţiei Fantasio pe timp criză se numără chiar fiul lui Cristian Moldovanu - mâna dreaptă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Moldovanu_Cristian_Moldovanu.jpgMoldovanu ocupă funcţia de purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, iar fiul său este, din 2010 - anul concedierilor masive operate de către şeful CJC mai ales în rândul artiştilor, colaborator al Fundaţiei Fantasio, care a confiscat brand-ul culturii constănţene în 2006, anul înfiinţării.

În declaraţia de avere pe 2010 a purtătorului de cuvânt al instituţiei conduse de către Nicuşor Constantinescu, la capitolul venituri, figurează şi suma de 9.000 de lei obţinută pe perioada unui an, printr-o convenţie încheiată cu Fundaţia Fantasio, al cărei titular este fiul lui Cristian Moldovanu. De precizat că purtătorul de vorbe al CJC şi-a adus toată familia sub aripa oblăduitoare a tătucului Nicuşor Constantinescu, şi soţia sa, Cristina Elena Moldovanu, fiind angajată în cadrul CJC, în calitate de referent. Potrivit declaraţiilor de avere ale soţilor Moldovanu, cei doi au reuşit în 2010 să-şi menţină salariul la un nivel frumuşel, Cristian declarând anul trecut un venit anual de 28.118 lei, iar Cristina de 22.973 lei. Deşi în 2010, pe lângă acest venit, familiei Moldovanu i-a mai intrat în casă şi venitul de 9.000 de lei, purtătorul de cuvânt al CJC s-a numărat printre funcţionarii care au protestat anul trecut în prima linie, înfierând sărăcia şi traiul greu din România.

Moldovanu: „Fiul meu este informatician şi fotograf"

Revenind la Fundaţia Fantasio - cea care a smuls acest brand de pe frontispiciul culturii constănţene - precizăm că a fost înfiinţată în 2006, având doi asociaţi/fondatori: municipiul Constanţa, reprezentat de primarul Radu Ştefan Mazăre, şi judeţul Constanţa, reprezentat de către Nicuşor Constantinescu. De precizat că aceştia doi sunt şi membrii fondatori ai fundaţiei, implicit cei cărora le aparţine, din punct de vedere juridic, „strălucita" idee de a conferi numele de tradiţie Fantasio unui organism obscur, care toacă, an de an, miliarde bune din banii publici. Dar asta este o altă poveste.

Revenind la povestea gurilor de hrănit din aparatul propriu al CJC, facem precizarea că l-am contactat telefonic chiar pe purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Moldovanu, pentru a afla în ce calitate a fost angajat fiul său în cadrul fundaţiei. „Fiul meu este colaborator la fundaţie, atribuţii de informatician şi fotograf, precum şi alte activităţi ce nu necesită calificare specială", a venit răspunsul lui Cristian Moldovanu, printr-un SMS, la fel cum i-am adresat şi întrebarea, după ce am încercat să-l apelăm telefonic de mai multe ori.

Zgabercea: „A fost primul pe care l-am găsit"

Atribuţiile fiului lui Moldovanu ne-au fost confirmate şi de către Cristian Zgabercea, membru al Fundaţiei Fantasio, după cum precizează declaraţia de interese a acestuia. „Este pe partea de IT sau aşa ceva. Ştiu că se ocupă de calculatoare", ne-a declarat şi Zgabercea. Reprezentantul Fundaţiei Fantasio a negat faptul că principalul atu al titularului convenţiei în această colaborare ar fi pilele, afirmând: „Aveam nevoie de cineva care să se ocupe, am întrebat în stânga şi-n dreapta şi a fost primul pe care l-am găsit".

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, Eugen Bola, ne-a declarat că astfel de convenţii se încheie cu specialişti, în cazul în care instituţia sau firma în cauză nu dispune de personal calificat pentru prestarea activităţii retribuită prin convenţie. Se presupune că fiul purtătorului de cuvânt al CJC dispune de dovezi ale calificării sale în susţinerea convenţiei încheiate cu Fantasio.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • a......????? 06 Apr, 2011 14:27 mai poponica, nu cumva tu esti ala care purica aeroportul Kogalniceanu pentru angajarile facute???? Lache ce esti