Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invataturile lui Mazare catre elevi „Nu eram tocilar. Alergam dupa gagici" (galerie foto)

ro

15 Sep, 2009 02:46 5214 Marime text
deschidere.jpg Copiilor din clasele I-IV le-a transmis că s-a apucat de învăţat ca să nu ajungă un „fraier", iar liceenilor, că a luat această decizie ca să nu devină un „nătărău"

Dacă în 2008, primarul Radu Mazăre a deschis anul şcolar la mall, anul acesta a preferat să meargă la două unităţi de învăţământ din Constanţa, unde să se pozeze cu copiii şi să-i înveţe cum să combine distracţia cu învăţătura.

Prima oprire: Şcoala Jean Bart din cartierul CET, unde, toropiţi de căldură, sute de copii cu ghiozdane cu Hannah Montana sau Spiderman, pantofi lustruiţi şi uniforme la patru ace au aşteptat în soare zeci de minute sosirea edilului. Dar mesajul a fost pe placul elevilor: nici primarului nu i-a plăcut să înveţe, dar până la urmă s-a pus cu burta pe carte ca să nu ajungă un „fraier". După ce s-a tras în poze cu micuţii, edilul s-a urcat în Morgan-ul său şi a demarat în trombă, lăsându-i pe micuţi cu ochii în soare şi cu satisfacţia că s-au tras în poze cu primarul.

deschidere_an_scolar_liceul_mircea_radu_mazare_04.jpgPupături cu blonda de liceu

Următoarea destinaţie: Liceul Mihai Eminescu, unde primarul a fost întâmpinat, alături de directori, de o tânără blondă, ce aveam să aflăm că făcea parte din Consiliul Elevilor. După ţinuta pe care o purta, persoanele prezente ar fi băgat mâna în foc că adolescenta venea de la o petrecere de club, nu că s-ar fi pregătit de un discurs alături de autorităţile Constanţei. După pupături cu primarul în uşa liceului, invitatul a fost condus în curtea interioară a unităţii de învăţământ, unde a fost primit cu fluierături de câtre adolescenţi. I-a transmis domnişoarei blonde care nu se încadra deloc în peisaj, nu din cauza culorii părului, ci a vestimentaţiei prea glamour pentru o festivitate de an şcolar, că ar fi un bun politician care şi-ar plictisi audienţa cu speech-ul ei. Şi au urmat îndemnurile şi amintirile. Dacă elevilor de clasele I-IV le-a spus că s-a apucat de învăţat ca să nu ajungă un „fraier", celor de la liceu le-a transmis că a făcut acest pas ca să nu devină un „nătărău". „Mă chinuiau mama şi şcoala. Şcoala mă chinuia să învăţ şi mama mă chinuia că trebuie să învăţ, dar trebuia să învăţ, că dacă ajungeam mare, ajungeam nătărău, şi dacă nu învăţam, nu era bine. Nu puteam să mai am maşinuţe, nu puteam să mai am jucării. Aşa, dacă am învăţat, vezi cum m-am făcut mare"?! Le-a mai transmis să aibă grijă cu distracţia ca să nu o ia pe „alături" şi a coborât de pe scenă în rândul lor, lăsându-l pe inspectorul şcolar general Petrică Miu şi pe adjunctul său, Liliana Timfote, să vorbească singuri. În mare parte, discursurile celor doi au fost ascultate doar de cadrele didactice, dat fiind faptul că liceenii erau prea ocupaţi să-şi facă poze cu edilul, decât să dea doi bani pe declaraţiile profesorului Miu, privind schimbările ce vor urma în învăţământ în anul ce urmează. Aşa că retransmitem acum mesajul, ca să nu rămână neştiut: „Anul schimbărilor în educaţie, şi unii dintre voi veţi simţi acest lucru prin schimbări care vor aduce învăţământul românesc mai aproape de cel european. De aceea vă doresc să aveţi un an bun, cu rezultate deosebite şi cu succese deosebite", a încercat să le transmită inspectorul Miu elevilor. La plecare, înainte de o discuţie în contradictoriu cu o constănţeancă aflată în prag de a fi dată afară din casă, Mazăre s-a mai oprit pentru a face câteva declaraţii de presă. Şi pentru a-şi aduce aminte de anii de liceu: „Nu eram printre elevii silitori, nu eram tocilar, îmi ziceau ăia brânză bună în burduf de câine, alergam după gagici şi învăţam la două - trei materii care-mi trebuiau pentru facultate". Şi dus a fost, lăsând-o pe femeia ce-i ceruse ajutorul, cu fetiţa în braţe, în faţa liceului. Fetiţa cu care avusese timp să facă o poză, dar prea ocupat pentru a discuta pe larg cu mama acesteia.

{mos_ri:an scolar,Mazare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ANA 01 Oct, 2010 21:33 SUNT TARE
  • Fruntes Alessandra 04 Oct, 2009 15:52 sunt la scoala jean bart din ct-a si m-a bucurat foarte mult cand a venit primarul
  • Dorel 15 Sep, 2009 22:42 Papitoi si mirlan in acelasi timp,dar asta nu e totul.
  • surmelis argentina pusa 15 Sep, 2009 15:41 D-le "redivivus" solemnitatea care o doresti d-ta nu se potriveste cu orasul inca in sezon estival. D-l Mazare ,care va este primar s-a purtat destul de cinstit si onorabil, nu vad de ce sunt aduse atatea critici. Deseurile alimentare ,ce sa fie oare acestea ? ajutoare umanitare ?
  • redivivus 15 Sep, 2009 03:23 L-am vazut la televizor pe acest degenerat imbracat intr-un costum de clovn,coborand la poarta scolii dintr-un harzob pe masura averii lui. Avand in vedere si "discursul" putem spune ca Mazare s-a manifestat ca un veritabil MARLAN de tip nou.In ceea ce priveste "blonda" are cui semana.Nu va trece mult timp,si onoratele cadre didactice care acum preacurvesc cu Mazare,vor sta la coada pentru a-si primi rasplata:sacose cu deseuri alimentare.