Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiție în valoare de 1,5 milioane de euro Italienii de la Land & Buildings Real Estate SRL plantează o pădure în comuna Seimeni, județul Constanța

ro

10 Jun, 2024 17:00 1085 Marime text
  • Land & Buildings Real Estate SRL intenționează să planteze o pădure în Seimeni, județul Constanța.
  • De asemenea, firma va exinde și sistemul de irigații din Seimenii Mici.
  • Land & Buildings Real Estate SRL este deținută de acționarii: Romstal Investment SRL,   Valsir SPA din Italia, Roda SPA din Italia, RAF Holding SRL din Italia,  precum și de Nibor SRL din Italia.
  • Printre asociați persoane fizice apar: Lazzarini Giuseppe,  Beretta Gianpaolo,  Pavoni Tiziano, Coraci Catalin Dan, precum și de Logofatu Gabrie. Administratorul firmei este Logofatu Gabriel.


Land & Buildings Real Estate SRL va înființa o pădure în comuna Seimeni din județul Constanța. În acest sens a solicitat de la APM Constanța evaluarea impactului asupra mediului pentru respectivul proiect.
 
Ulterior, Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare. Astfel, APM Constanța a transmis că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului“, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, în vederea actualizării Deciziei Etapei de Încadrare nr.98/20.03.2024, emisă pentru proiectul „Înfiintare trup de pădure în comuna Seimeni, județul Constanța“.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța din Municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 13.06.2024.
 
 
Scopul proiectului: limitarea și stoparea fenomenului de eroziune

 
Terenul pe care va fi amenajată pădurea este format din mai multe bucăți de diferite dimensiuni. Vor fi plantați următoarele specii de arbori: stejari brumării, stejari pedunculari, gâmiță, frasini, tei argintii, mojdrean, jugastru, dud, ulm de Turchestan, lemn câinesc, liliac, măceș, păducel, scumpie, corn. Scopul înființării acestei păduri este limitarea și stoparea în totalitate a fenomenului de eroziune în cadrul suprafețelor studiate.
 
Investiția totală este de 1,5 milioane de euro, cu TVA. Perioada de implementare propusă este de șase ani. Terenurile pe care se va înființa plantația se află la o distanță medie de 4,2 kilometri până în satul Seimenii Mici.
 
Proiectul se va realiza în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 2: Păduri și Protecția Biodiversității Investiția. Campania Națională de Împădurire și Reîmpădurire, inclusiv păduri urbane – Schemă de ajutor de stat Subvenția I.1.A „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri“.
 
De asemenea, Land & Buildings Real Estate SRL intenționează să extindă și sistemul de irigații din Seimenii Mici. În luna mai 2023, firma a depus la APM  Constanța memoriul de prezentare al proiectului care viza extinderea sistemului de irigații în Seimenii Mici. Proiectul va fi amplasat în extravilanul satului Seimenii Mici pe parcelele: A338/10, A318/32a, A318/47, A344/31 si A433/32 și are drept scop asigurarea debitului de apă necesar irigării unei suprafețe de 356 ha de culturi agricole. Investiția va ajunge la peste un milion de euro.
 
 
Despre Land & Buildings Real Estate SRL
 
 
Înființată în anul 2006, firma are sediul social pe bulevardul Preciziei, Nr. 28, Ap. Camera 32 din București și se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. La aceeași adresă din București sunt înregistrate sediile sociale ale următoarelor firme: Solar Energy Land Park SRL, Valsir SPA,  Valrom Industrie SRL, Nibor SRL, RAF Holding SRL, Roda SPA și Organic Agri Land SRL. Land & Buildings Real Estate mai are patru puncte de lucru în comuna Seimeni, județul Constanța.
 
Land & Buildings Real Estate SRL este deținută de acționarii: Romstal Investment SRL,  cu 36,116 % din capitalul social, Valsir SPA din Italia, cu 36,114 % din capitalul social, Roda SPA din Italia, cu 7,659% din capitalul social, RAF Holding SRL din Italia, cu 3,953% din capitalul social, precum și de Nibor SRL din Italia, cu 3,067% din capitalul social. De asemenea, Land & Buildings Real Estate SRL este deținută și de persoanele fizice: Lazzarini Giuseppe, cu 9,251% din capitalul social, Beretta Gianpaolo, cu 1,534% din capitalul social, Pavoni Tiziano,cu1,533 % din capitalul social, Coraci Catalin Dan, cu 0,714 % din capitalul social, precum și de Logofatu Gabriel, cu 0,059 % din capitalul social. Administratorul firmei este Logofatu Gabriel.
 
Potrivit termene.ro, Coraci Cătălin Dan mai este asociat în: Brico CASA SRL, MGM Serv SRL,  Talcor Serv SRL,  Valplast Industrie SRL, Sphr Crowd Investors SRL, Brio Crowd Investors SRL, Fintech Seedcapital SRL, precum și administrator în Valrom Industrie SRL și Solar Energy Land Park SRL.
 
Numele lui Logofatu Gabriel apare în Organic Agri Land SRL, unde este asociat și administrator. 

Romstal Investment SRL este acționar în: Valplast Industrie SRL,  Autoklass Center SRL, I.O.S. Software Solutions SRL, Central Service Instal SRL, CITY Garden Distribution SRL, Dezim Development SRL, Belform Prod SRL și Valrom Industrie SRL.

În anul 2023, firma Land & Buildings Real Estate SRL, cu 17 salariați, a declarat o cifră de afaceri de 10.314.307 lei și un profit de 2.301.534 lei.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articolo au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:

 
Land&Buildings Real Estate investește la Seimeni!
 
A solicitat acord de mediu pentru înființarea unei păduri în comuna Deleni, județul Constanța: Gheorghe Albu, fost secretar de stat în MADR – „Suntem pioneri în creșterea fondului forestier“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii