Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanţa a publicat rezultatele interviului Cine sunt profesorii detaşaţi în interesul învăţământului în funcţii de conducere

ro

12 Aug, 2019 00:00 6832 Marime text
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a publicat numele profesorilor care au fost declaraţi admişi la proba interviu din cadrul concursului de selecţie pentru ocuparea unei funcţii de conducere în unităţile de învăţământ din Constanţa.
 
Potrivit datelor făcute publice, aceştia sunt: Florescu Elena - director la Şcoala Gimnazială „Dan Spătaru“ din Aliman, Dumitraşcu Valeria - director la Şcoala Gimnazială „Ioan Atanasi“ din Lipniţa, Bujeniţă Alexandru - director adjunct la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârşova, Carmen Chilea - director la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa, Urdeş Mariana - director adjunct la Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi“ din Năvodari, Tanţa Suflaru - director la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 33 Constanţa, Mihai Ioana - director adjunct la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu“, Sita Ana Mihaela - director la Liceul Tehnologic Independenţa, Lojniţă Mariana - director la Şcoala Gimnazială nr. 1 Seimeni.
 
Selecţia a fost organizată în conformitate cu prevederile Notei Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 759/DGMSPP/11.07.2019, fiind revizuită procedura de detaşare în funcţii vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar. Funcţiile de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ neocupate prin concurs se ocupă prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de 31 august 2020.
 
Selecţia cadrelor didactice pentru detaşarea în interesul învăţământului în funcţii de conducere vacante se realizează prin interviu. Detaşarea în interesul învăţământului în funcţii de conducere neocupate prin concurs se face la propunerea inspectorului şcolar general, cu avizul consiliului de administraţie şi acordul scris al persoanei solicitate. Detaşarea în interesul învăţământului în funcţii de conducere neocupate prin concurs se dispune prin decizie a inspectorului şcolar general.
 
Funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ neocupate prin concurs se ocupă, în ordine, de cadre didactice titulare înscrise în Registrul naţional al experţilor în management educaţional care ocupă funcţia de director/director adjunct în anul şcolar 2018-2019 prin detaşare în interesul învăţământului în baza rezultatelor la concursul pentru ocuparea funcţiei de director/director adjunct, sesiunile 2017 sau 2016; cadre didactice titulare care ocupă funcţia de director/director adjunct în anul şcolar 2018-2019 prin detaşare în interesul învăţământului în urma susţinerii interviului de selecţie în sesiunea 2018, în a căror activitate managerială nu au fost înregistrate disfuncţii, care solicită menţinerea în funcţia de conducere în anul şcolar 2019-2020; cadre didactice titulare care şi-au exprimat în scris opţiunea pentru a participa la selecţia în vederea ocupării unei funcţii vacante de director sau director adjunct în anul şcolar 2019-2020.
 
Pentru organizarea şi desfăşurarea interviului de selecţie în vederea numirii prin detaşare în interesul învăţământului în funcţiile de director şi director adjunct rămase neocupate prin concurs, la nivelul inspectoratului şcolar se constituie comisii de evaluare formate din 3 membri, numite prin decizia inspectorului şcolar general, în următoarea componenţă: preşedinte - inspector şcolar general adjunct/inspector şcolar pentru management instituţional; membri - inspectori şcolari/directori numiţi prin concurs.
 
Interviul de selecţie pentru ocuparea prin detaşare în interesul învăţământului a funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ rămase neocupate prin concurs apreciază calitatea şi susţinerea de către candidaţi a planului operaţional pentru anul şcolar 2019-2020, precum şi cunoştinţe privind legislaţia specifică domeniului învăţământ preuniversitar raportată strict la specificul şi nivelul unităţii de învăţământ. Punctajul maxim pentru proba de interviu este de 30 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 21 de puncte.
 
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii