Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 16 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liber pe 2 decembrie? Zi decisivă pentru preşedintele suspendat al CJC (rechizitorii)

ro

27 Nov, 2014 00:00 4471 Marime text
Preşedintele suspendat al CJC a refuzat, ieri, să fie judecat în procedură simplificată, prin recunoaşterea faptelor imputate de procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanţa
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), are şanse mari să iasă din arest, la începutul lunii viitoare. Azi, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti, se va pronunţa asupra cererii lui Marian Turbatu (parte civilă), de instituire a sechestrului asigurător pe bunurile şefului suspendat al CJC. Solicitarea mai sus precizată a fost formulată în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost deferit justiţiei pentru 24 de infracţiuni. Ieri, într-o altă cauză penală, preşedintele suspendat al CJC s-a aflat în atenţia judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, căreia i-a cerut înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar ori cu cea a eliberării pe cauţiune. Magistratul a amânat pronunţarea pentru 2 decembrie, dată la care Nicuşor Constantinescu ar putea fi pus în libertate.
 
Revenind la dosarul în care Constantinescu a fost deferit justiţiei pentru 24 de infracţiuni, ieri, judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu, din Curtea de Apel Bucureşti, a înlocuit măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar. Pe cale de consecinţă, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost obligat, printre altele, să nu părăsească teritoriul ţării fără încuviinţarea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, respectiv Tribunalul Bucureşti. Judecata în această cauză este condusă, aşa cum arătam şi mai sus, de Luisa Emanuela Dragomir, cea care a emis primul mandat de arestare preventivă pe numele şefului suspendat al CJC. Acest dosar a fost instrumentat de Dana Ana, procuror DNA, care l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite. De asemenea, în acest proces, Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, este bănuit de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Rechizitoriul poate fi citit AICI

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 28 noiembrie, când judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir ar fi trebuit să verifice măsura arestării preventive a lui Nicuşor Constantinescu. Însă această procedură nu va mai avea loc, în contextul în care, ieri, judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu, din Curtea de Apel Bucureşti, a anulat primul mandat de arestare preventivă cu măsura controlului judiciar.

Proceduri medicale în afara ţării

Tot ieri, Nicuşor Daniel Constantinescu i-a cerut Iuliei Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care-l judecă pentru abuz în serviciu, înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar ori cu cea a eliberării pe cauţiune. Pronunţarea a fost stabilită pentru data de 2 decembrie. Constantinescu a susţinut că este nevinovat, că nu sunt motive să fie menţinut în arest şi că doreşte să fie pus în libertate pentru a continua radioterapia. Mai mult decât atât, preşedintele suspendat al CJC şi-a exprimat dorinţa să fie supus unor proceduri medicale în afara ţării. Acest dosar a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa, iar rechizitoriul poate fi citit AICI.
 
Tot Andrei Bodean l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu, alături de alte 18 persoane fizice şi juridice, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român.

Citeşte rechizitoriul AICI

Amintim că Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat, din octombrie 2008, în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, cauză aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente“, în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii